Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
5°C

Primarul Brașovului s-a întâlnit cu Emil Hurezeanu pentru medierea unui parteneriat cu Sibiul

17 Iulie 2020 18:45

Primarul Brașovului s-a întâlnit cu Emil Hurezeanu pentru medierea unui parteneriat cu Sibiul

Pentru a se ajunge la un parteneriat între municipiile Sibiu și Brașov, primarul George Scripcaru i-a propus lui Emil Hurezeanu, ambasador al României în Germania, să medieze discuțiile.

Propunerea vine în urma unei vizite pe care Emil Hurezeanu, însoțit de Ioan Bondrea, președintele Senatului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, au făcut-o la Brașov, unde au fost întâmpinați de primarul George Scripcaru și rectorul Universității Transilvania, Ioan Abrudan. Vizita ambasadorului României în Germania a avut în vedere pregătirea unei vizite a președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, care va fi însoțit săptămâna viitoare și de un transport cu ajutoare medicale pentru brașoveni.

În cadrul discuțiilor, însă, a fost abordat și subiectul unui parteneriat între administrațiile Sibiului și Brașovului, care să îl urmeze pe cel deja existent între universitățile din cele două orașe. Sibian de origine și ”mare iubitor al Brașovului”, lui Emil Hurezeanu i s-a propus medierea discuțiilor în vederea perfectării colaborării. ”Am discutat despre parteneriatul dintre cele două centre universitare, după care cele două administrații, Brașov și Sibiu, pot să completeze această colaborare pentru a genera proiecte comune, pe lângă cele din zona universitară, cu siguranță și de dezvoltare economică, cel puțin. Iar domnul ambasador poate să fie liantul, susținătorul acestui parteneriat, mai ales pentru că este un lucru bun, la care va trebui să lucrăm intens în următoarea perioadă. Ne bazăm foarte mult pe domnul ambasador în această perioadă”, a declarat primarul George Scripcaru referitor la colaborarea propusă cu Sibiul, potrivit unui comunicat de presă al primăriei brașovene.

Emil Hurezeanu a amintit, printre altele, de ”amenințarea” pe care o reprezintă pentru Sibiu deschiderea unui aeroport la Brașov. ”Am aflat care sunt planurile de viitor ale primarului în legătură cu modernizarea orașului. Am semnalat, ca fiu al Sibiului și prieten apropiat la Brașovului, faptul că ne simțim din ce în ce mai «amenințați» de aeroportul dumneavoastră, care părea la început o himeră și o promisiune pe termen lung, dar care începe să se transforme în realitate și ne va face concurență la Sibiu. Dar cum se va zbura din ce în ce mai mult, și zborurile vor fi specializate, ne gândim ca între Sibiu, Brașov și Cluj să existe o formă de complementaritate, în așa fel încât unii să aducă mai mulți pasageri, alții mai mult cargo. Această vizită este una profesională, dar și emoțională, între prieteni”, a declarat Emil Hurezeanu.

Sursa foto: Primăria Brașov

Vizualizari: 1771

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Sticluta-Spaguta-n Primarie

Acum 4 luni

Multumim dar pas. Sa se asocieze cu Iasul. Se aseamana mai mult, la multe. Oricum astfel de asocieri doar toaca ceva bani si umple ceva hartii goale, in rest nada!
Raspunde

Toma Toma

Acum 4 luni

Complementaritate?Nici vorba!Clujul,cu David Ciceo la mansa,calca totul in picioare!Sibiul s-a ales doar cu firimituri.Dupa ce zborurile spre si dinspre Milano si Paris(cate doua pe saptamana)nu au fost rentabile la Sibiu,au devenit rentabile la Cluj in zboruri cotidiene!Iar zborurile la si de la CRL(Bruxelles) au aceeasi soarta.De la Sb nu se poate rezerva un bilet spre CRL desi este prinsin harta de destinatii iar de la Cj se zboara zilnic!Bineinteles ca este o mare diferenta intre Cluj si Sibiu dar nu cred ca in Cluj e plin de nababi iar aici sunt doar scursuri!Sunt convins ca dupa deschiderea aeroportului Brasov cel din Sibiu va deveni pista de biciclete! Le-as propune mai marilor aeroportului sibian sa puna in lista de destinatii Tokyo Narita ,Sydney ori San Francisco!Nu se va zbura niciodata acolo dar "suna" mai bine!
Raspunde

Nic Dobre

Acum 4 luni

Autorul articolului ar trebui să menţioneze că e vorba de un pamflet. Sau că scrie fantezii bazate pe ce visează cu o noapte înainte. Acest dialog nu a existat, sau mai bine zis nu a fost abordat subiectul aeroportului sub această formă. Aeroportul de la Braşov va funcţiona şi se va extinde pe toate cele trei paliere: curse regulate şi charter pentru pasageri, plus cargo. Dacă va afecta sau nu Sibiul şi/sau Tg. Mureş, care aeroport va avea trafic mai mare pe termen mediu şi lung rămâne de văzut. Într-un stat condus de liberali, precum sunt politicienii amintiţi, legile economiei de piaţă fac diferenţa, în speţă cel mai bun echilibru între cerere şi ofertă. P.S. Sunt braşovean, îmi iubesc oraşul dar nu înseamnă că detest Sibiul, dimpotrivă. Îl vizitez oricând cu plăcere.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus