Sâmbătă,
15.08.2020
Innorat
Acum
18°C

VIDEO Trista poveste a domnului Caproș

19 Iulie 2020 21:29

VIDEO Trista poveste a domnului Caproș

Acum cinci ani, Cristian Caproș și-a luat familia din ”Brăila în care nu se întâmpla nimic” și a ales Sibiul, pentru a le oferi o șansă mai bună celor doi copii. De mai bine de doi ani, liniștea familiei s-a evaporat între amenințări, bătăi și apeluri nenumărate la autorități. De mai bine de un an, Cristian Caproș a renunțat la serviciu. Spune că a făcut-o pentru a-și proteja mezinul familiei, care a ajuns să fie bătut de un vecin, fost consilier local și condamnat penal pentru ultraj. Și pentru că nenumăratele sesizări nu au ajuns la niciun rezultat.

Cristian Caproș arată înspre telefonul său, pe al cărui ecran rulează un film înregistrat pe 12 iulie 2019. Imaginile surprind un grup de tineri care se grăbesc înspre un pârâu, înspre care fuge și silueta unui bărbat. Din valea pârâului înspre care se îndreaptă toți se aud mai apoi urlete și amenințări, o voce sugrumată, alte urlete. Copiii care se îndreaptă spre scenă se arată îngrijorați de ceea ce văd și aud. ”Da` n-am dat”, se aude o voce de tânăr, peste care urlă una de bărbat. ”O dată dacă mai...”, este strigătul care îi sperie inclusiv pe cei care filmează.

Cristian Caproș spune că ceea ce se poate distinge din imaginile filmate cu telefonul mobil reprezintă o bătaie primită de fiul său, atunci în vârstă de 17 ani. Bătaie în urma căruia Eduard, fiul său, și-a pierdut cunoștința, fiind solicitată intervenția ambulanței. În momentul în care erau filmate acele imagini, Cristian Caproș nu se afla alături de familia sa, ci era în străinătate la lucru. Din telefon a asistat, mai apoi, la intervenția ambulanței. Și, pentru că bătaia administrată fiului său reprezenta doar unul din evenimentele care spune că i-au întors viața în ultimii ani, a decis să renunțe la serviciu pentru a sta să-și apere familia. Pentru că în autorități nu mai are încredere.

O tensiune în creștere

Cristian și Georgeta Caproș s-au mutat la Sibiu în urmă cu aproximativ cinci ani, plecând din Brăila în care nu vedeau niciun viitor pentru cei doi copii ai lor. A pus în balanță avantajele și dezavantajele Sibiului, Clujului și Bucureștiului. Clujul a pierdut din cauza costurilor ridicate de viață, Bucureștiul – din cauza haosului. ”Mie, nouă, ne place liniștea, ne plac grădinile, am ales Sibiul. Cred că am fost un prost, acum, când mă gândesc la decizia de atunci”.

După mai mult timp petrecut în chirie în municipiul Sibiu, a găsit o casă în Slimnic, pe care s-a apucat să o renoveze, să-i amenajeze o grădină ca-n reviste, să crească găini și iepuri. ”Nu ca să-i mâncăm ori altceva, ci pur și simplu că asta am visat să facem, ne plac animalele”.

Eduard, Georgeta și Cristian Caproș

Și de la un câine al vecinilor, care a dispărut pentru o perioadă, a izbucnit o mică tensiune, care a tot mocnit și crescut în intensitate. Era aprilie 2018, când în grădina lor a sărit Cosmin Vintilă, cu un topor, amenințându-l pe Eduard, mezinul familiei Caproș. ”Pe voi, moldovenilor, vă mut de aici”, spune Eduard că l-a auzit pe Cosmin Vintilă strigând printre amenințările cu moartea.

Fost consilier local al Slimnicului din partea PNL, Cosmin Ioan Vintilă (acum în vârstă de 38 de ani) locuiește la câteva case distanță de ei, iar în conflictul care creștea în intensitate a fost implicat și fiul său cel mai mic, care i s-a plâns că ar fi fost lovit de Eduard. 

Familia Caproș spune că, inițial, a încercat să discute cu vecinul lor care a început să amenințe cu moartea. ”Până să depunem plângere penală, vreo șase luni, am tot discutat: «Cosmine, hai să ne liniștim, suntem amândoi părinți, știu eu ce corecție să aplic copilului meu. Când sunt probleme, dă-mi telefon și rezolvăm», i-am tot spus. «Vecină, dar nu am nimic», mi-a răspuns”, amintește Georgeta Caproș, mama lui Eduard. 

Dar amenințările, șicanările au crescut în intensitate și chiar s-a ajuns la lovituri și îmbrânceli, susțin soții Caproș, și toate îl vizau pe fiul lor. Această stare a ajuns să îl afecteze atât de mult pe adolescentul Eduard Caproș, încât – spun părinții – a ajuns chiar să leșine când își vedea vecinul. ”Luni întregi am fost cu el la consiliere de specialitate”.

Au urmat plângeri penale depuse la Poliție, acțiuni care și-au găsit un răspuns similar și din partea familiei Vintilă. Însă cei din familia Caproș își simțeau tihna vieții tot mai amenințată. Au transmis autorităților inclusiv înregistrări audio, realizate de fiul lor în timp ce era amenințat de Cosmin Vintilă.  ”Tu, moldovene, ai de grijă că eu te mânc pe tine! Îți rup capul de nici nu... du-te acasă.. Dumnezăul mă-tii! Copile, de nu-ți vezi de treaba ta, nu mă fă să intru în pușcărie, că te omor. Îți scot inima din tine!”, se aude pe una din înregistrările depuse în atenția poliției și procurorilor.

De la un lanț de bicicletă

Pe 12 iulie 2019, o zi de vineri, Eduard Caproș era împreună cu mai mulți prieteni, la fotbal pe terenul din apropiere. După vreo două ore de joacă, Eduard a descoperit că lanțul bicicletei lui era rupt, după ce bicicleta a fost luată de fiul lui Cosmin Vintilă. ”I-am spus «de ce nu mi-ai cerut, măcar, bicicleta?». El a început să mă amenințe că vine cu tatăl său. «Dar cine-i taică-tău să dea în toți copiii?», i-am spus și eu și ceilalți copii. A început să mă înjure și, într-adevăr, l-am împins. Recunosc, l-am împins. Apoi el l-a sunat pe tatăl său”, povestește Eduard clipele de dinaintea momentului în care a fost bătut.

Cosmin Vintilă a ajuns relativ repede și a luat-o la fugă după Eduard Caproș. ”Am fugit, dar am alunecat în pârâu, nu am putut să urc pe malul celălalt. În fața mea era fiul lui care nu m-a lăsat să trec, așa că m-a ajuns Cosmin Vintilă, m-a prins de picior, m-a tras, iar eu mi-am pus mâinile la față...”. Băiatul de 17 ani spune că și-a pierdut cunoștința în urma bătăii pe care a primit-o. ”Leziunile pot data din data de 12 iulie 2019 și necesită trei-patru zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dacă nu survin complicații”, scrie în certificatul medico-legal emis ulterior. Povestea devine și mai complicată. ”După scandal, Cosmin Vintilă i-a dat două-trei palme și copilului său, după care au mers la Spitalul din Sibiu, unde lucrează sora lui și de unde au scos și ei un certificat”, susține Cristian Caproș.

Cristian Caproș nu se afla în Slimnic, ci era la muncă, în străinătate. ”Eram la telefon când copilul meu era luat cu salvarea. Nu știu ce părinte ar fi fericit să fie la telefon când medicii îi resuscitează copilul”. Acela a fost momentul în care Cristian Caproș a decis să renunțe la serviciu, pentru a sta acasă să își protejeze familia. Motivul lui vine și ca urmare a răspunsului pe care soția sa l-a primit chiar în preziua zilei de 12 iulie. Un răspuns de la Poliția Slimnic, referitor alte reclamații făcute a-și proteja fiul de Cosmin Vintilă. ”În referire la reclamația dvs. înregistrată la Postul de poliție Slimnic, prin care ne semnalați încălcarea unor norme de conviețuire socială de către numitul Vintilă-Cosmin Ioan, vă comunicăm că am verificat cu atenție aspectele semnalate. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cele reclamate de dumneavoastră nu pot fi dovedite din lipsă de probe. Numitul Vintilă Cosmin-Ioan a fost avertizat în scris ca pe viitor să nu aibă conflicte cu fiul dumneavoastră și să aibă un comportament civilizat față de membrii familiei dumneavoastră. Vă mulțumim pentru încrederea pe care o acordați poliției și vă asigurăm de sprijinul nostru permanent în limitele competențelor prevăzute de lege”, scria într-un răspuns pe care mama lui Eduard l-a primit pe 11 iulie 2019. Cu o zi înainte ca fiul ei să fie bătut până și-a pierdut cunoștința.

Cât de bine se fac anchetele?

Faptul că autoritățile nu își fac într-un mod riguros treaba în verificarea sesizărilor este susținut de Cristian Caproș și cu modul în care a fost derulată ancheta după bătaia din 12 iulie 2019. Deocamdată, singura probă directă pe care Cristian Caproș o are este înregistrarea realizată de unul din copiii care a asistat la incident. Înregistrare care ar fi putut fi dublată de imaginile mai concludente ale sistemului de supraveghere video din Slimnic. Sistem care include și o cameră de luat vederi care surprinde exact locul în care Eduard Caproș a fost bătut în vara anului trecut.

Terenul de fotbal unde a fost bătut Eduard Caproș este supravegheat de sistemul video al Slimnicului

Agentul de poliție Constantin Marin Gheorghe spune că tocmai atunci sistemul de supraveghere nu a funcționat. ”Am fost personal (să văd înregistrările – n.r.), am fost și nu funcționa, ce să mai...”, se limitează la a declara pentru Turnul Sfatului șeful postului de poliție din Slimnic.

Primarul Slimnicului, Ioan Șurean, nu știe însă de vreo defecțiune a sistemului de înregistrare video. ”În mod normal, camerele funcționează. Dar, la cam 24 – 25 de zile, înregistrările se pierd, deoarece noile imagini se înregistrează peste”. Iar ca poliția să fi cerut acces la imaginile din iulie 2019 nu are cunoștință. ”Cel puțin la mine nu a fost nimeni de la poliție să întrebe. Posibil să fi fost la viceprimar, la mine nu a fost nimeni”.

Acesta este contextul în care Cristian Caproș și-a amplasat acasă propriul sistem de supraveghere video. ”Am pus camere de filmat pe casă, în curte, deoarece eu nu mai am nicio siguranță. Dacă aveam siguranță din partea Poliției, mai dădeam 40 de milioane să îmi pun camere de filmat, când eu nu am 20 de milioane să îmi pun folie pe solar?”. Bărbatul și-a pierdut speranța în capacitatea autorităților de a-i proteja copilul și familia. ”Am instalat camerele să pot să îmi filmez copilul când merge să ia o pâine. Copil care oricum a ajuns de nu mai iese din casă fără să pună telefonul pe înregistrare”.

Îngrijorat de faptul că anchetele păreau că bat pasul pe loc, iar sentimentul de nesiguranță îi era în creștere, în noiembrie anul trecut Cristian Caproș a mers în audiență inclusiv la conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu. Audiență în urma căreia la postul de poliție din Slimnic a avut loc un control. ”Crezi că dacă ai fost acolo, ai rezolvat ceva?”, spune Cristian Caproș că i-a transmis mai apoi șeful de post din Slimnic.

”Am zis să alegem Sibiul, e un viitor pentru copii. Pentru ei am venit. Am zis, hai să vin undeva unde copiii se pot ridica. Și am ajuns, unde?”, Cristian Caproș

Între cele două familii există plângeri penale lansate din ambele părți. Cristian Caproș consideră că, în cazul celor lansate împotriva sa, e vorba de doar de încercări de intimidare, cum a fost plângerea penală depusă de soția lui Cosmin Vintilă pentru amenințare. ”Am zis să scoată toate convorbirile mele de pe doi ani și să vadă dacă măcar o dată am sunat-o ori i-am dat vreun mesaj. El, Vintilă, a mers pe principiul că pe mine mă interesează banii lui. Dar eu nu am nevoie de nimic, decât de liniște. Eu nu i-am cerut un leu și nu am nevoie de nimic de la el. Vreau să plătească legal, adică să vedem dacă Legea își spune cuvântul. Dar nu o să se facă dacă nu se mediatizează cazul”.

Condamnat la închisoare cu suspendare

La întâlnirea cu reporterul Turnul Sfatului, Cosmin Vintilă nu a vrut să dea declarații. A stat, totuși, la discuții cu reporterul, în cadrul cărora a susținut că el nu l-a lovit niciodată pe Eduard Caproș, pe care însă îl acuză că i-ar fi lovit copilul de nouă ani. Și nici în aceste condiții, Cosmin Vintilă nu ”ar avea nimic cu Eduard”, ci cu tatăl acestuia. Pe care îl consideră ”ticălos”, venit dintr-o zonă a țării despre care nu are cuvinte de laudă și cu care trebuie ”să poarte o discuție”. Este dispus să ”se judece”, considerând că dreptatea este de partea sa.  

Cosmin Vintilă. Sursa foto: Facebook / Cosmin Vintilă

Cosmin Vintilă a fost arestat preventiv în toamna lui 2017. Fiind oprit în miezul zilei pentru un control de rutină de agentul de poliție din Slimnic, Cosmin Vintilă nu a putut dovedi proveniența lemnelor pe care le transporta cu camionul său, alături de pădurarul din sat. Prin urmare, Cosmin Vintilă a fugit, fiind urmărit de polițist până la un imobil din afara satului, în a cărei curte a încercat să intre cu camionul cu lemne. Aici a fost ajuns de polițist pe care, alături de pădurar, l-au deposedat de pistol și l-au bătut.

Cosmin Vintilă a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției. Prin urmare, în octombrie 20, Judecătoria Sibiu l-a condamnat la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare, pentru ultraj. Totodată, i-a fost stabilit un termen de supraveghere de trei ani de la rămânerea definitivă a sentinței. Sentință pe care Vintilă nu a atacat-o. O problemă penală care ar fi confirmată de Justiție pe numele lui Cosmin Vintilă în acest interval de trei ani, i-ar transforma pedeapsa dată în 2017 dintr-una cu suspendare, în închisoare cu executare.

”În momentul în care polițistul a încercat din nou imobilizarea inculpatului Vintilă Cosmin Ioan, acesta s-a opus și l-a tras pe polițist circa 1 m în interiorul curții imobilului indicat anterior, ale cărui porți confecționate din profiluri metalice erau deschise înspre interior, moment la care inculpatul Vintilă Nicolae s-a îndreptat spre polițist și l-a prins cu mâna de zona gâtului, ambii inculpați împingându-l, lovindu-l de una dintre porțile metalice și presându-l de aceasta. Polițistul a încercat să-și scoată arma din toc, iar cei doi inculpați l-au apucat de mâna dreaptă, l-au împins și smucit pentru a-l dezarma, în cele din urmă pistolul căzând la pământ, iar încărcătorul ieșind din locașul acestuia. Persoana vătămată s-a aruncat pe jos și a reușit să apuce încărcătorul, încercând totodată să-l îndepărteze pe inculpatul Vintilă Cosmin Ioan de pistol, deoarece acesta se aplecase să ridice arma. În timp ce persoana vătămată și inculpatul Vintilă Cosmin Ioan se luptau pe jos, arma a fost ridicată de către inculpatul Vintilă Nicolae, care a aruncat pistolul în interiorul curții imobilului, la o distanță de circa 20 metri de poarta de acces. Totodată, inculpatul Vintilă Cosmin Ioan s-a ridicat de pe jos înaintea polițistului și a intrat în curtea imobilului, persoana vătămată căutând inițial pistolul în zona comiterii faptei, după care le-a solicitat inculpaților să i-l restituie, fără succes. Cei doi inculpați au intrat într-o clădire situată la circa 100 m în interiorul curții imobilului și au încuiat ușa de acces, ieșind și predându-se ulterior organelor de poliție care se deplasaseră la fața locului, iar inculpatul Vintilă Nicolae a indicat polițiștilor locul unde a aruncat pistolul, care a fost recuperat de organele de poliție”, extras din motivarea sentinței pronunțată de Judecătoria Sibiu (sursa ROLII)

”Nu sunt suficiente probe”

Deznădejdea lui Cristian Caproș a crescut și mai mult, după ce soluția de neîncepere a urmăririi penale pentru tot ceea ce a reclamat până la bătaia din vara anului trecut a fost confirmată și de către instanță. De la amenințarea cu toporul, la momentul în care fiul său a înregistrat amenințările cu moartea, toate au fost considerate de autorități situații insuficient probate.

Cristian Caproș bănuiește de faptul că rudele lui Cosmin Vintilă – oameni pe care îi consideră a avea influență în rândul polițiștilor și procurorilor din Sibiu – au intervenit în mersul justiției. Și că aceasta ar fi explicația pentru care cele cinci sesizări depuse pentru lovire, violențe și amenințări în cursul anului 2018 au fost clasate de procurori.

Nemulțumit, Cristian Caproș s-a adresat Judecătoriei Sibiu, dar magistrații acesteia i-au respins acțiunea, considerând că procurorii au procedat corect, atunci când au arătat că au insuficiente probe împotriva lui Cosmin Vintilă. Hotărârea prin care Judecătoria Sibiu a menținut neînceperea urmăririi penale dispusă de procuror a fost pronunțată pe 12 iunie 2020. Cristian Caproș a fost obligat la plata a 100 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

”Anul trecut, am avut cred că peste 300 de găini. Plus iepuri, ce era aici... Noi nu avem pământ, cumpărăm de aici din sat de porumb pentru animale și așa am făcut și în acea zi, când am plecat la un vecin din sat împreună cu băiatul. Acolo, în apropiere, era și Cosmin Vintilă, care stătea la băute cu niște prieteni. A venit la noi la mașină și a deschis portiera: «Moldovene, vă omor!», a strigat și a aruncat în noi cu semințe sau cu ce mai avea în mână. Ce era să fac, să mă bat cu el? Am mers cu mașina mai încolo și am sunat la 112”. Apelul a fost transferat la Poliție, care a conformat că va interveni. Mai târziu, Cristian Caproș spune că a fost sunat de polițistul responsabil de intervenție, convorbire în care tatăl l-a întrebat dacă mai durează mult până ajunge, deoarece dorește să iasă din curte, iar afară este Cosmin Vintilă. ”«Poți să ieși afară, dacă vrei, că te luăm noi cu targa sau cu sicriul, cum vrei». Ceva de genul acesta mi-a spus. Păi, eu ce încredere să mai am în Justiție?”, spune Cristian Caproș

Procurorii spun că au mult de lucru

Faptul că dosarul deschis ca urmare a bătăii primită de fiul său în vara anului trecut nu a fost încă soluționat de procurori este considerat normal de conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. ”Actele de urmărire penală nu pot fi considerate tergiversate având în vedere stadiul procesual al urmăririi penale în dosar, încărcătura de dosare aflate în lucru la organul de cercetare penală și alți factori obiectivi care pot duce la prelungirea procesului penal”, se arată în răspunsul referitor la mersul anchetei transmis ziarului Turnul Sfatului de către Emanuel Rizea, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. Cât privește intervențiile pe care rude ale lui Cosmin Vintilă le-ar putea face în mersul lucrurilor, procurorii spun că nu au cunoștință de așa ceva. ”Întrebarea formulată nu poate primi un răspuns din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, nefiind înregistrate memorii sau sesizări în legătură cu aspectul precizat”.

În acest ultim dosar, lucrările înaintează mai greu, din punctul de vedere al autorităților, deoarece sunt mulți martori de audiat propuși de ambele părți, iar doi dintre cei propuși de Cosmin Vintilă sunt plecați în străinătate.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

2 Cents

Acum 3 săptămâni

"Procurorii spun că au mult de lucru"... Pai daca pentru ei e mult de lucru pana pe la 45 de ani cand vine pensia "speciala", prostimea care lucreaza pana la 65 ce sa mai zica? Cat despre dreptate, in Romania, e treaba grea intradevar, toate institutiile care chipurile sunt in masura sa faca ceva sunt "gripate" din diferite motive. Raspunsuri stereotipe si NUP-uri, cam asta obtii.
Raspunde

Gigi Razesul

Acum 3 săptămâni

Primarul nu stie nimic(normal sunt neamuri - corb la corb nu isi scoate ochiii), politistii sunt exact ca "Roby" niste lucruri slabe, ei isi apara propria uniforma. Pana la procurorii este cale lunga, daca cei care cerceteaza nu stiu , nu pot sau nu vor sa isi faca treaba pentru care sunt platiti este jale. Cat despre bizon...., il invit sa faca cunostinta cu o "batucita" moldoveneasca.
Raspunde

Bianca Neculai

Acum 3 săptămâni

Pe Cosmin Vintilă îl știe tot Slimnicu, de *** ***. Iar despre milițianul nostru...numa de bine, mana lungă, buzunare adânci.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion Giumbusluc

Acum 3 săptămâni

Apoi, daca te uiti la mutrele lor, la toti, intelegi imediat de ce nu se pot intelege. Atat ii duce mintea pe indivizii astia si se comporta in consecinta. Cat despre moldoveni... pai daca ai plecat de la Moldova, de ce ai plecat cu narav cu tot ? Poate ai nimerit intre unii la fel de prosti ca si tine si de-aia va dat in cap, ca nu sunteti in stare sa purtati niste discutii cat de cat rationale. Animalele tot animale sunt, indiferent de unde se duc... daca bagi o vita in bucatarie, n-o sa se transforme in femeie, mai degraba tu in zoofil. La fel, nici daca aduci un indian in Europa, n-o sa fie european...si tot asa. Vorba multa pentru nimic... prostia se vindeca in generatii sau deloc. Mai bine stateati la Moldova, daca va era mai bine.....ca daca ati plecat pentru ca "nu se intampla nimic", iar acum "se intampla" tot ce nu va place.... nu va puneti niste intrebari ca poate e vorba si despre voi ? Ca atat puteti ?... of of.
Raspunde

De Acord

Acum 3 săptămâni

Trecand peste faptul ca Braila e in Muntenia, la granita cu Moldova, au si acolo niste apucaturi de te dor destule, si au picat, ca e ieftin, la alti taranoi, in Slimnic, candva localitate prospera de sasi, acum 100% romani, deci tot un fel de sudici naturalizati. Si Stela Popescu, o basarabeanca, a vietuit in Slimnic, fiind adusa cu familia fortat de bolsevici (spalare de populatie; genetica). Si in Braila se intampla destule, va invit sa vizionati https://www.youtube.com/watch?v=TgtTOIJ1S5g
Raspunde

Cristian Capros

Acum 3 săptămâni

Sunt dator cu un drept la replică. Brăila nu este în Moldova este în Muntenia .( Bine ,nu toată lumea cunoaste geografie ) ,si chiar moldovean daca a-si fi fost ,sunt ROMÂN .Poate poți spune și năravul, cu care consideri că eu am plecat din Moldova .Nu știu de unde mă cunoști de caracterizezi cu cuvinte de genul : animal ,prost ,(apropo cu o Licentă în Arhitectură Navala ,nu mă pot numi prost ,avînd în vedere că sunt doar 5 facultăți in lume cu acest profil ) ,și nu știu, de unde știi că eu nu sunt in stare să port o discutie rațională? Știu să port o discuție rațională, dar cu un OM, nu cu un animal ..Sau tu consideri că acel individ ,este perfecțiunea întruchipată Comentariile sunt de prisos , nu sunt in măsura să caracterizez un om ,dar până nu se va face dreptate ,nu mă voi opri ,să fii sigur de acest lucru ,voi arăta că pot mult mai mult ,dar pe cale legală
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 3 săptămâni

sper sa vi se rezolve problemele si sa traiti fara alte probleme in slimnic, unde sigur sunt multi oameni de treaba. dar si eu, ca sibian get beget, nu as fi ales slimnicul, din localitatile din apropierea sibiului. as fi ales ori un sat mai mic, mai departat, populat mai ales cu batrani, ori una din localitatile mai "cosmopolite" din jurul sibiului, unde localnicii vechi s-au obisnuit cu strainii: cristian, surile, selimbar (inclusiv vestem, mohu, bungard), talmaciu, cisnadie, ocna, chiar si poplaca sau orlat. as indrazni sa zic ca si rasinarenii ar fi mai deschisi. slimnic sau rosia...nu.
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 3 săptămâni

personajul e un potential pericol pt noi toti, fapt dovedit si de antecedente ca e rasist fata de moldoveni e doar o parte a problemei, pe care nu are rost sa insistam. dl.capros si familia sunt bineveniti in sibiu, daca nu au nici o vina. iar daca au, la fel nu e relevant de unde provin - fapt dovedit de faptul ca primul domn pomenit e "de-al nostru", din pacate (daca e vinovat)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus