Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Andreea Esca: Am fost bolnavă de Covid-19, şi soţul meu şi unul dintre copii. Așa arată iadul

Andreea Esca: Am fost bolnavă de Covid-19, şi soţul meu şi unul dintre copii. Așa arată iadul

"Am fost bolnavă de Covid-19, şi soţul meu şi unul dintre copii. Acum suntem bine, avem un test negativ", a declarat Andreea Esca într-un interviu pentur Ştirile Pro TV, citată de News.ro.

Prezentatoarea Ştirilor Pro TV a vorbit pentru prima dată după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. 

"Primul care s-a îmbolnăvit în familia noastră a fost soţul meu, care a avut febră foarte mare. Era aproape a treia zi când făcea febră foarte mare. Ne-am impacientat, am chemat salvarea şi ne-am făcut testul. El a ieşit pozitiv. Eu, negativ. A fost dus la spital. Eu am rămas în izolare 12 zile. I-am făcut testul şi lui Aris, fiul meu, care locuieşte cu noi. A ieşit pozitiv. Şi-a făcut şi Alexia testul şi a ieşit negativ", a povestit Esca, conform news.ro.

Ea a mai spus că "simptomele au apărut după cinci zile. Mi s-a părut ciudat că mi-a ieşit testul negativ la început". 

"Mi-am dat seama că-mi pierdusem tot gustul, puteam să mânânc orice, n-am simţit gustul usturoiului. Mi-am făcut testul mai devreme decât cele 7 zile recomandate. Aveam o amigdalită, dar nu m-am speriat foarte tare întrucât fac destul de des. Nu m-a dus gândul către Covid", a declarat ea. 

Boala şi spitalizarea

"Am fost internaţi la Spitalul "Victor Babeş" de la început. În cazul soţului, lucrurile s-au întâmplat mult mai grav. A fost o mare supriză. Aşa cum se gândesc tot mai mulţi, această boală e făcută de cei cu alte boli. Alex, care are 50 de ani, fără nicio boală cronică, care face sport, a făcut cea mai gravă formă dintre noi trei", a explicat Andreea Esca, conform news.ro.

Un moment dificil pentru prezentatoarea TV, a fost internarea la Terapie intensivă a soţului ei, Alex Eram. 

"Când mi-a spus Aris că pe tata l-au dus la terapie intensivă, nu înţelegeam cum a putut ca organismul unui om atât de puternic să cedeze. Plămânii lui au cedat într-un timp extrem de scurt. A avut nevoie de ventilaţie mecanică. Cât a putut să mai vorbească mi-a spus: "Nu mai pot!". Din păcate, situaţia se agrava şi la un moment dat, mi-a scris un mesaj: "Nu ştiu ce să fac, mi se propune să fac transfuzie de plasmă". S-a întâmplat acest lucru şi am făcut foarte bine pentru că a început să se îmbunătăţească considerabil starea de sănătate", a povestit Esca. 

Întrebată de ce a ales să vorbească acum despre ceea ce s-a speculat în presă, Andreea Esca a afirmat că "fiecare om cred că are limitele lui. Nu mi se părea normal ca eu să dau declaraţii într-un moment când eram foarte panicată”. "Sunt un om care face greşeli, care poate păţi tot ce puteţi păţi. Probabil că asta a fost limita mea. Prioritar era să mă ocup de sănătatea familiei mele. Nu e niciun mister, niciun secret, nicio ruşine. Am ales să nu vorbesc pentru că eram panicată şi eram preocupată să ne facem bine. Eu atât am putut să duc. Cred că de la spital şi de la înmormântare nu e nimic de spus". 

Cât timp a fost internată în spital, nu a putut lua legătura cu soţul ei. "Doar când am putut să plec din spital. Eram foarte impresionată. Este impresionant şi este incredibil cât de repede te poţi deteriora de la o zi la alta de la acest nemernic de virus". 

Nu știe de unde

Jurnalista a precizat că nu ştie de unde a luat virusul. S-a vorbit în presă despre o petrecere la care a luat parte. 

"Nu ştim de unde ne-am îmbolnăvit. Ne-am tot gândit. Nu cred că este legat de acea petrecere. Nu mai e nimeni de acolo cu un rezultat pozitiv. Este important de ştiut că putem lua oricare dintre noi de oriunde. Ne-am protejat cât am putut de mult, cred că putem face oricând o abatere. Am participat la acea petrecere pentru că a fost în aer liber, au fost luate toate măsurile posibile şi imposibile. Am purtat măşti, toate prietenele au purtat măşti. Dar, da, am avut momente în care am lăsat garda jos. Nu este momentul să lăsăm garda jos. Suntem nişte animale sociale. Pentru mine este îngrozitor, care sunt sociabilă. Pe noi ne-a costat". 

Esca a precizat că acum se simte bine. "Rezultatul tuturor a fost negativ. Din păcate, Alex va mai sta în spital. Încă oboseşte foarte tare. Nu a putut să aibă o activitate normală fără aport de oxigen", a spus ea, subliniind că toţi trei sunt recunoscători tuturor medicilor de la Spitalul Victor Babeş. 

Mesajul Andreei Esca pentru cei care nu cred în această boală: "Cred că atunci când eşti bolnav trebuie să ceri ajutorul medicilor, pentru că ştiu despre ce e vorba, e profesia lor. Iar atunci când nu eşti bolnav, trebuie să-i mulţumeşti lui Dumnezeu.  Niciodată nu am judecat, niciodată nu am subestimat un medic, dar cred că am învăţat mai multe despre oamenii de lângă mine. Regret că am lăsat garda jos în câteva momente, prea devreme. Mă simt vinovată că poate trebuia să fac mai mult. Nu lăsai garda jos! Cu siguranţă virusul există. Trebuie să încercăm să ne ferim, să purtăm mască, să stăm la distanţă, să avem încredere în medici, să-i mulţumim lui Dumnezeu!". 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6422

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus