Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Eco Prod Tradițional – Carmangeriile care păstrează tradiția produselor locale în preparate fără aditivi

Eco Prod Tradițional – Carmangeriile care păstrează tradiția produselor locale în preparate fără aditivi

Eco Prod Tradițional este afacerea de familie a unui sibian pornită din dorința de a oferi cumpărătorilor produse locale sibiene, făcute doar din condimente naturale, fără conservanți artificiali. Eco Prod Tradițional are ca domeniu de activitate comerțul de carne și preparate din carne, pâine și panificație, brânzeturi, produse lactate, miere, dulceață, suc de mere, fursecuri și tăiței, toate produse de tradiție românească, cu specific din Mărginimea Sibiului. 

Societatea Eco Prod Tradițional a fost înființată de Florin Botezatu în anul 2012, an în care a fost deschis și primul magazin în Sibiu, pe strada Calea Dumbrăvii. La început de drum, în magazin au lucrat Florin și soția lui, dar antreprenorul spune că nu a fost un început tocmai ușor.

„Din cauza faptului că magazinul se afla într-o zona cu trafic auto intens și pietonal foarte slab, am întâmpinat o perioada foarte grea. Fiind la început, vânzările erau mici, iar cheltuielile mari. După aproape 7 luni, am avut oportunitatea să mut magazinul pe bulevardul Mihai Viteazu, colț cu strada Nicolae Iorga, într-un spațiu cu un vad foarte bun, unde fusese o măcelărie. Nici nu am stat pe gânduri și am făcut schimbarea, care a fost de bun augur”, spune Florin.

De data aceasta vânzările au fost considerabil mai mari și au tot crescut. Două luni mai târziu, în magazin a fost nevoie de angajarea unei noi persoane, o vânzătoare care a rămas până în ziua de astăzi.

Calitatea produselor din magazinul Eco Prod Tradițional și-a spus cuvântul, iar cumpărătorii au început să le aprecieze din ce în ce mai mult. De aceea, la sfârșitul anului 2013 a fost deschis și cel de-al doilea magazin, de data aceasta în cartierul Ștrand.

„Aici am amenajat și o măcelărie care ne-a permis să producem carne proaspătă tranșând zilnic carcase de porc și vită, făcând produse ca pastă de mici, carne tocată și cârnați proaspeți fără a mai fi nevoiți să le cumpărăm de la alți producători. În timp am reușit să avem o echipă de 7 angajați, împreună cu care să producem carne proaspătă, tranșată zilnic, de cea mai bună calitate, de la ferme din județul Sibiu, fără conservanți artificiali doar cu condimente naturale, iar produsele care nu pot fi făcute de noi sunt selectate cu grijă de la furnizori locali care fac produse ardelenești de calitate tot fără aditivi”, mai spune Florin Botezatu.

În momentul de față, Eco Prod Tradițional are șapte angajați despre care Florin Botezatu spune că sunt ca o familie și fără de care nu ar putea funcționa atât de bine. Cu ajutorul lor spune că reușește să facă față concurenței de pe piață nu doar prin calitatea produselor și autenticitatea lor, ci și printr-o servire impecabilă și respect față de clienți.

Produsele Eco Prod Tradițional      

Carne proaspătă și preparate din carne (afumături, mușchiuleț fiert, ruladă, tobă, caltaboș etc.) de la un producător sibian cu renume, care folosește doar condimente naturale, iar afumarea cărnii se face cu rumeguș.

Brânzeturi și produse lactate de la crescători de ovine și bovine din mărginimea Sibiului. Aceștia totodată sunt producători autorizați care folosesc vechi rețete de telemea, burduf, caș, cașcaval, smântână etc., toate făcute natural.

Pâine și fursecuri de la o mică brutărie, la care încă lucrează bătrâni meșteri care folosesc maiaua, drojdia, apa și făina neagră fără alți aditivi.

Suc de mere de la Slimnic, fără adaos de zahăr.

Miere de la Dobârca, 100% naturală.

Tăiței și fursecuri de la Buia făcute doar cu ouă de casă.

Date de contact   

FB - https://www.facebook.com/Eco-Prod-Traditional-334426966579557/

Magazin Strand: str. Gorjului nr.4 (lângă poștă)

Magazin b-dul Mihai Viteazu colț cu str. Nicolae Iorga (vis a vis de biserică, sus pe scări)

Orar: Luni-Vineri: 09:00 -17:00

Sâmbătă: 09:00-13:00

Duminica: ÎNCHIS

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Nonick .

Acum 3 ani

Lumea tot "Izabel" zice cand ia marfa de acolo.
Raspunde

Andreea Https://adutilaj.ro

Acum 3 ani

Multumesc pentru informatie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus