Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

ALDE nu mai face alianță cu PSD. ”În curând vom anunţa toţi candidaţii...”

ALDE nu mai face alianță cu PSD. ”În curând vom anunţa toţi candidaţii...”

Negocierile dintre organizațiile locale ale ALDE și PSD în vederea formării unei alianțe la nivel de județ s-au sistat. Președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a anunțat astăzi că organizația a decis să participe la alegerile locale cu liste proprii. ”ALDE Sibiu a luat decizia după ample consultări cu electoratul nostru că cea mai bună cale pentru alegerile locale este să nu facem alianţe electorale. Deşi au fost partide interesate de a ne alia pentru aceste alegeri, decizia noastră este de a trimite candidaţii ALDE pentru primării, consilii locale şi Consiliul Judeţean Sibiu pe liste separate. În curând vom anunţa toţi candidaţii ALDE din judeţul Sibiu la alegerile locale”, a anunțat Tocaciu.

La începutul lunii iulie, cele două organizații recunoșteau că sunt foarte aproape de a finaliza acordul de alianță pentru alegerile locale, la nivelul județului Sibiu. ”Noi am stabilit o echipă de negociere. Suntem încă în negocieri. Avem un acord de principiu, ne-au solicităm de la București să le transmitem echipele de negociere și chiar astăzi vom mai avea o discuție cu colegii din PSD legată de Consiliul Județean și de municipii. Ulterior, cel mai probabil, vom susține candidații PSD, acolo unde au ei primari, iar acolo unde avem noi, vom avea sprijinul PSD”, a declarat Tocaciu în 8 iulie.

În urmă cu patru ani, cele două partide au participat separat la alegerile locale. La votul pentru Consiliul Județean Sibiu, PSD a obținut atunci 29%, în timp ce ALDE a avut doar 3.99%, neintrând în Consiliul Județean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1572

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Parpangel Romulan

Acum 3 ani

Nu vor mai imparti kile de ulei impreuna prin judetele mai sarace ? Vai...ce tragedie. Va trebui sa imparta PSD-ul singur toate acele pungi cu malai, faina, zahar, cu grija pregatite de pe timpul guvernarii Vioricii.

Raspunde

Toma Toma

Acum 3 ani

In mod normal nu ar mai trebui sa auzim de acest "mare"partid niciodata dupa alegeri!Faptele lor de arme si "calitatea"membrilor sai conduc spre acest rezultat.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus