Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

VIDEO Autoritățile promit anul acesta 50 de km de covoare asfaltice noi pe drumurile județene

VIDEO Autoritățile promit anul acesta 50 de km de covoare asfaltice noi pe drumurile județene

Din cei aproximativ 49 de km de drumuri județene propuse pentru a primi asfalt nou anul acesta, aproape jumătate au deja covor asfaltic nou, anunță reprezentanții CJ Sibiu.

Pentru așternerea de covoare asfaltice noi în cursul acestui an, Consiliul Județean Sibiu a alocat anul acesta 15 milioane de lei (sumă în care intră și TVA). Lucrările sunt executate de societatea CJ Sibiu, Drumuri și Poduri SA, care are mandat de administrare a celor aproape 1000 de km de drumuri județene din Sibiu. Până la jumătatea acestei luni, din cei aproximativ 49 de km de drumuri incluse în lista celor urmează să aibă covor asfaltic nou, pe 23 de km lucrările au fost finalizate, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către Consiliul Județean Sibiu.

În cursul acestei săptămâni, angajații Drumuri și Poduri toarnă covor asfaltic pe drumul județean DJ 106 E Cristian – Jina – limită județ Alba, în extravilanul localității Rod. ”Înainte de toate, pentru dezvoltarea durabilă avem nevoie de infrastructură durabilă. Ne preocupă ca satele și orașele județului să fie legate între ele prin drumuri bune și accesibile pe tot parcursul anului. Este lucrul cel mai important pe care îl putem face pentru reducerea diferențelor dintre rural și urban și pentru asigurarea unei șanse rezonabile la un loc de muncă, educație și sănătate pentru tot județul Sibiu”, spune președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, potrivit comunicatului amintit.

Pentru a ilustra activitatea de întreținere a drumurilor județene, reprezentanții CJ Sibiu au contractat și realizarea unui film de promovare.

Lista drumurilor județene pe care s-au finalizat noi covoare asfaltice

Sursa: CJ Sibiu

- D J104 D lim.BV – Retiș – Brădeni, în intravilanul comunei Brădeni

- D J104 F DN 1 – Săcădate - Nou Român - int. DJ 104 E, în extravilanul localității Glâmboaca

- DJ 105 G Avrig – Racovița – Tălmaciu – Sadu - Râu Sadului – Sădurel – limită județ Vâlcea, în intravilanul comunei Racovița

- DJ 105 J Glâmboaca - Porumbacu Jos – Glăjărie, tronsonul DN 1 – DJ 104 F

- DJ  106D DN1  - Cisnădie – Cisnădioara – Dumbrava Sibiului – Poplaca – Săcel – DN 1, pe tronsonul Cisnădioara – Cisnădie și pe tronsonul haltă Sibiel  - Săcel

- DJ 106 G Poiana Sibiului – Dobârca – Gusu – DJ 107 B, în intravilanul orașului Miercurea Sibiului  (strada Avram Iancu, ce se suprapune cu DJ 106 G)

- DJ  141 A Șeica Mare – Vecerd – DJ 106, în intravilanul și extravilanul localității Boarta

- DJ 141 B Mediaș – Moșna – Pelișor – Bârghiș, în intravilanului comunei Biertan și extravilanul localității Șaroș pe Târnave

- DJ 106 R Sibiu – Poplaca, extravilan Poplaca, de la ieșirea din Sibiu spre Uzina de apă

- DJ 142 C Dumbrăveni – limită județ Mureș (localitatea Viișoara)  

- DJ 106 J Gura Râului – intersecție DJ 106 A (Călugăru)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1941

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Mirel R

Acum 1 an

Chiar si un cercopitec poate turna asfalt nou peste asfaltul vechi si sa numeasca asta modernizare, dar noi stim ca e doar praf in ochi si ca modernizare inseamna 90% fundatie si 10% asfalt. Toate drumurile mentionate mai sus au o fundatie de toata jena, sunt mai valurite decat dunarea in cod rosu. asa ca, iar ati cheltuit bani aiurea.
Raspunde

Io Nut

Acum 1 an

Cum curge asfaltul pe hartie cand se apropie alegerile :))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus