Vineri,
30.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Nelu Tătaru: populaţia trebuie să înţeleagă că trecem într-un moment dificil

Nelu Tătaru: populaţia trebuie să înţeleagă că trecem într-un moment dificil

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Iaşi, că nu suntem în situaţia reinstituirii stării de urgenţă din cauza noului coronavirus şi a reiterat că următoarele săptămâni vor fi dificile din punct de vedere epidemiologic.

"Sper să nu ne transformăm într-un stat poliţienesc, dar populaţia trebuie să înţeleagă că trecem într-un moment dificil. Următoarele două săptămâni vor fi dificile. Am avut o perioadă de două săptămâni cu un vid legislativ în care aceleaşi persoane au refuzat internarea, au refuzat o izolare, iar până în momentul în care cei care fiind pozitivi nu îşi vor trata boala o vor transmite în continuare. Atunci vom avea o creştere. Dacă vom reuşi să impunem, conform legii, internare, izolare, tratarea celor existenţi în spitale, atunci vom limita această transmitere", a spus ministrul Tătaru, citat de Agerpres.

Conform acestuia, pragul roşu va fi atins în momentul în care toate locurile de la terapie intensivă vor fi ocupate.

"Cel mai grav scenariu este atunci când vom avea un număr crescut de infectări de la o zi la alta care va sufoca sistemul medical, în mod special terapiile intensive, acele cazuri care necesită suport ventilator. În spitalele COVID sunt aproape 2.000 de paturi în Terapie Intensivă, din care 840 sunt complet utilate. În acest moment avem 300 de pacienţi în Terapie Intensivă. Pragul roşu este să avem 2.000 de bolnavi în terapie intensivă, ceea ce nu e previzibil în acest moment", a declarat ministrul Nelu Tătaru, potrivit sursei citate.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că în ultima vreme a apărut teama de infectarea cu COVID-19 chiar şi printre contestatarii existenţei virusului.

"Campaniile de informare au fost concurate de campaniile de dezinformare. Când acestea vin de la influenceri sau oameni politici, avem neîncredere la nivelul populaţiei. A apărut teama şi între contestatari. Îi rugăm doar să se liniştească", a spus ministrul Tătaru.

Referitor la medicii contestatari, Nelu Tătaru le-a răspuns jurnaliştilor că acesta "este un lucru grav".

"Este un lucru grav că există aceşti colegi de-ai noştri. Haideţi să ne gândim la tot ce înseamnă efortul celorlalţi medici şi asistenţi care nu au timp de contestaţii, dar care zile şi nopţi în care au stat în continuu lângă pacienţi COVID, iar unii dintre colegii noştri au şi murit", a spus ministrul Sănătăţii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1204

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus