Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Turnurile Dulgherilor și Olarilor ar putea fi vizitate gratuit

Turnurile Dulgherilor și Olarilor ar putea fi vizitate gratuit

Turnurile Dulgherilor și Olarilor de pe strada Cetății urmează să fie deschise publicului. Un Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de vizitare al acestora se va afla pe masa autorităților în ședința de Consiliu Local din 30 iulie. Turnurile se vor deschide după ce au fost terminate lucrările de reabilitare menite să pună în valoare aceste monumente istorice.

Pentru desfășurarea în bune condiții a activităților de vizitare a turnurilor regulamentul va stabili obligațiile administratorului și reguli privind accesul și vizitarea în acest obiectiv turistic. De asemenea, urmează să se stabilească și sancțiunile contravenționale ce se vor aplica în cazul nerespectării prevederilor regulamentului. Potrivit proiectului, se poate ajunge la amenzi între 300 și 500 de lei pentru nerespectarea unora dintre reguli asta dacă au fost săvârșite astfel încât să nu fie considerate infracțiuni.

În ceea ce privește accesul în turnuri, chiar dacă regulamentul stabilește că se face pe baza unui bilet de intrare, în ședința de joi se va supune spre aprobare și un proiect care propune vizitarea gratuită a celor două turnul în anul 2020. Conținutul proiectului urmează să fie urcat pe site-ul primăriei de reprezentanții acesteia.    

Conform proiectului, intrarea vizitatorilor se va face prin Turnul Dulgherilor, ieșirea urmând să se facă prin Turnul Olarilor. În perioada de sezon turistic, între 1 aprilie și 31 octombrie, programul de vizitare va fi de marți până duminică, între orele 11.00 și 19.00, iar în extrasezon publicul va avea acces de marți până duminică între orele 10.00 și 18.00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Ion Giumbusluc

Acum 2 ani

Ati putea face niste galerii artistice in ele, de exemplu.... dar e greu.. mai bine le lasati abandonate si in semi paragina.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus