Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
16°C

Orban: majorare în etape a alocațiilor. Se analizează creșterea pensiilor

Orban: majorare în etape a alocațiilor. Se analizează creșterea pensiilor

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul va majora alocaţiile copiilor în mai multe etape, arătând că procentul şi ritmul de creştere în cazul acestora depind de prognoze.

"La ora actuală suntem în evaluarea posibilităţilor efective de a susţine o creştere a alocaţiilor. Ce pot să vă spun sigur este că vom creşte alocaţiile. Chiar ne-am gândit la un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere în mai multe etape, dar procentul efectiv de creştere a alocaţiilor şi ritmul de creştere a alocaţiilor depind de prognozele pe care le vom face", a spus Orban, la sediul PNL, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte majorarea pensiilor, el a arătat că se continuă analizele.

"Trebuie să se finalizeze raportul pe primul semestru privind starea economiei şi starea bugetului. De asemenea, să finalizăm prognozele referitoare la evoluţia economiei româneşti în următorii ani pentru că în funcţie de asta vom lua decizia şi aici pot să vă spun sigur că vom creşte pensiile, dar vom creşte pensiile astfel încât să avem garanţia că economia va putea suporta această creştere a pensiilor", a afirmat Orban.

Premierul a arătat că Guvernul analizează coordonat creşterea pensiilor şi a alocaţiilor.

"Ambele măsuri generează cheltuieli suplimentare. Analizăm măsurile coordonat pentru că ele generează cheltuieli şi trebuie să ţinem cont atunci când luăm o măsură şi de cealaltă măsură", a mai spus Orban.

Vizualizari: 893

Comentarii

1 comentarii

Oigo Kukuruku

Acum 10 luni

ca sa para ca faceti si voi ceva. mai bine chemati niste samani sa faca niste descantece anti covid. tot acelasi efect o sa aiba ca masca in aer liber (in aglomeratii) unde e dovada ca masca in aer liber a ajutat undeva la scaderea cazurilor? vreti doar sa ne deranjati cu ceva complet inutil ca sa para ca ati luat masuri dure care au avut un impact. fortzosilor! si e degeaba fraierilor. nu aveti voi destui politisti cati sa vegheze la respectarea acestei masuri. oricum, fiti siguri ca daca luati masura asta nu o sa va mai votez, o sa votez cu cel mai extremist si nebunesc partid. sau, mai rau, cu pesede. pt ca nu mai conteaza nimic din ce faceti bun.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus