Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-5°C

Peste 700 de cadre didactice vor susține mâine examenul de titularizare

Peste 700 de cadre didactice vor susține mâine examenul de titularizare

Mâine, 29 iulie, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului național de titularizare, sesiunea 2020. În județul Sibiu, 781 de candidați s-au înscris pentru a susține acest examen. Aceștia vor fi repartizați în șase centre de examen amplasate în municipiul Sibiu. Primele rezultate vor fi date în 4 august, iar rezultatele finale în data de 11 august.

Examenul debutează la ora 9.00, accesul în sală al candidaților fiind făcută în intervalul orar 7.30 – 8.15 în următoarele centre: Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu (112 candidați), Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectura „Carol I” Sibiu (210 candidați), Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu (148 candidați), Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Sibiu (71 candidați), Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu (135 candidați) și Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu (105 candidați).

Proba scrisă va începe la ora 9:00, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situații speciale (pentru candidații nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere). În aceste situații, comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului asigură condiții de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte2020.edu.ro.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 4 august, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în perioada 12 – 14 august.

Distribuția, pe centre de examen, este următoarea:

Disciplina de concurs

Număr candidați

Centru

LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, ELEMENTE DE PEDAGOGIE ȘCOLARĂ ȘI ELEMENTE DE DIDACTICĂ GENERALĂ APLICATE DISCIPLINELOR DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR

 

112

Liceul Tehnologic ”Independența” Sibiu

LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, PEDAGOGIA PREȘCOLARĂ ȘI METODICA DESFĂȘURĂRII ACTIVITĂȚILOR INSTRUCTIV-EDUCATIVE ÎN GRĂDINIȚA DE COPII

210

Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură ”Carol I” Sibiu

BIOLOGIE

13

 

 

 

 

 

 

 

Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu

CHIMIE

10

CULTURĂ CIVICĂ ȘI EDUCAȚIE SOCIALĂ

9

ECONOMIE ȘI EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

4

EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT

57

EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT - ANTRENORI

1

FILOSOFIE ȘI LOGICĂ, ARGUMENTARE ȘI COMUNICARE

1

FIZICĂ

6

GEOGRAFIE

11

PEDAGOGIE

1

PROFESORI DOCUMENTARISTI

1

PSIHOLOGIE

1

RELIGIE ORTODOXĂ

32

SOCIOLOGIE

1

AGRICULTURĂ – HORTICULTURĂ

3

 

 

 

 

 

 

Școala Gimnazială ”Ioan Slavici” Sibiu

ALIMENTAȚIE PUBLICĂ

1

ALIMENTAȚIE PUBLICĂ (MAIȘTRI INSTRUCTORI)

3

ASISTENȚĂ MEDICALĂ GENERALĂ (MAIȘTRI INSTRUCTORI)

1

COMERȚ

2

CONSTRUCȚII

2

ECONOMIC, ADMINISTRATIV, POȘTĂ

1

EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ

1

ELECTRONICĂ, AUTOMATIZĂRI, TELECOMUNICAȚII

2

ELECTROTEHNICĂ, ELECTROMECANICĂ

1

INFORMATICĂ ȘI TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI

5

MATEMATICĂ

39

MECANICĂ

5

PROTECȚIA MEDIULUI

1

SILVICULTURĂ

1

TURISM ȘI SERVICII

2

ZOOTEHNIE

1

LIMBA GERMANĂ MODERNĂ

10

 

Școala Gimnazială nr. 13 Sibiu

LIMBA ȘI LITERATURA ENGLEZĂ

52

LIMBA ȘI LITERATURA FRANCEZĂ

6

LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ

6

LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

61

ARTE VIZUALE (EDUCATIE PLASTICĂ / EDUCATIE VIZUALĂ)

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Școala Gimnazială nr. 18 Sibiu

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICĂ

5

EDUCAȚIE MUZICALĂ

8

EDUCAȚIE MUZICALĂ SPECIALIZATĂ : MUZICĂ INSTRUMENTALĂ

1

ISTORIE

29

KINETOTERAPIE

3

LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ ȘI METODICA PREDĂRII ACTIVITĂȚILOR INSTRUCTIV-EDUCATIVE ÎN GRĂDINIȚA DE COPII

24

LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, LIMBA ȘI LITERATURA MAGHIARĂ MATERNĂ ȘI METODICA PREDĂRII ACTIVITĂȚILOR INSTRUCTIV-EDUCATIVE ÎN GRADINIȚA DE COPII

1

LIMBA SI LITERATURA ROMÂNĂ, METODICA PREDĂRII LIMBII ȘI LITERATURII ROMÂNE, LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ ȘI METODICA PREDĂRII LIMBII ȘI LITERATURII GERMANE MATERNE; INSTITUTORI / ÎNVĂȚĂTORI

6

PSIHOPEDAGOGIE SPECIALĂ

16

TERAPIA EDUCAȚIONALĂ COMPLEXĂ ȘI INTEGRATĂ

2

TOTAL

781

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 822

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus