Duminică,
28.05.2023
Partial Noros
Acum
11°C

Proiectele Maratonului: Un monitor pentru semne vitale, la Spitalul de Pediatrie

Proiectele Maratonului: Un monitor pentru semne vitale, la Spitalul de Pediatrie

Fundația Polisano s-a înscris și anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu, cu un proiect care vine din nou în sprijinul Spitalului de Pediatrie. De această dată, banii sunt strânși pentru dotarea spitalului cu un monitor mobil pentru semnele vitale ale copiilor. 

În urma unor discuţii cu reprezentanţii Spitalului de Pediatrie, manager dar şi medici de pe secţia ATI şi cardiologie pediatrică, s-a decis ca proiectul din acest an de la maraton să fie depus pentru a finanța un sistem conectat şi ergonomic pentru monitorizarea funcţiilor vitale ale copiilor (ritmul cardiac, saturaţia în oxigen, numărul de respiraţii pe minut, temperatura, tensiunea arterială şi concentraţia de CO2 din aerul expirat). Un astfel de sistem există deja în secția Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului, însă este fix, iar deseori copiii trebuie transportaţi în alte secţii pentru investigaţii imagistice sau chiar în alte corpuri de spital aflate la mai mult de 1 km distanţă. În timpul transportului copiilor, majoritatea proaspăt operaţi sau în aşteptarea operaţiei, este necesară monitorizarea lor continuă printr-un sistem mobil, conectat la staţia centrală din ATI. 

„Şi în acest an, am hotărât să fim alături de Spitalul de Pediatrie Sibiu la Maratonul Internaţional Sibiu. Dorim să contribuim la dotarea spitalului cu mai multe echipamente, dintre care cel mai important este un monitor mobil pentru semnele vitale ale copiilor, care să fie conectat în permanenţă cu staţia ATI a spitalului. Acest necesar de echipamente a fost decis înainte de începerea pandemiei, dar capătă o necesitate deosebită în contextul acesteia. Comunitatea sibiană a fost foarte solicitată din martie pentru dotarea Spitalului Judeţean Sibiu şi a Ambulanţei şi s-a mobilizat exemplar. Sibienii au răspuns prezent şi sume importante s-au strâns într-un timp record.

Ne dorim ca entuziasmul nostru să-i molipsească şi să se implice la fel de mult pentru Spitalul de Pediatrie, care tratează copilaşi din Sibiu şi judeţele limitrofe. Am încredere că părinţii acestor copii şi nu numai, vor pune umărul  la o dotare cât mai completă şi mai performantă a locului unde aceştia sunt îngrijiţi. Suma de strâns este ridicată, peste 50.000 lei, şi numai o implicare cât mai numeroasă ne va ajuta să o colectăm. Vă mulţumesc”, a transmis Cătălina Costache, directorul Fundației Polisano.

Bugetul stabilit este de 50.298 lei, din care au fost strânși, până în acest moment, puțin peste 11.000 lei. Mai multe detalii despre acest proiect și despre celelalte proiecte înscrise la Maratonul Internațional Sibiu, puteți afla de AICI

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus