Sâmbătă,
08.05.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

De ce a explodat, a doua oară, toneta cu porumb de la Cazarma 90

De ce a explodat, a doua oară, toneta cu porumb de la Cazarma 90

Pompierii militari au intervenit pentru a doua oară în ultimele zile la toneta de vândut porumb fiert de la Cazarma 90, după ce a explodat o butelie.

Cauza probabilă de producere a exploziei a fost stabilită ca fiind acumularea de amestecuri de gaze explozive în interiorul punctului stradal de vânzare, gaze provenite de la instalația de alimentare cu gaz, arată pompierii sibieni.

Conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, „punctele stradale respective nu se încadrează în categoriile de obiective pentru care ISU Sibiu emite autorizații de securitate la incendiu, autorizațiile de funcționare ale acestora fiind emise de către instituțiile competente în acest sens”. Cu toate acestea, personalul de specialitate din cadrul inspectoratului va executa un control, în zilele următoare, pentru a verifica modul în care sunt autorizate și alimentate aceste obiective, a transmis Cristina Criveanu, din partea ISU, pentru Turnul Sfatului.

Știre inițială. Din fericire, salvatorii sibieni au reușit să prevină izbucnirea unui incendiu. La fața locului s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, transmite Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu. Nimeni nu a fost rănit. 

Vă reamintim că o altă butelie, la aceeași tonetă, a explodat în seara zilei de 21 iulie, izbucnind un incendiu. Conform informațiilor transmise la momentul respectiv de reprezentanții ISU, explozia buteliei care a generat incendiul a fost cel mai probabil cauzată de o defecțiune survenită la instalația de gaz a tonetei.

Foto: arhiva TS/fotografie de la prima explozie

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus