Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Explicația suprafețelor betonate în parcul din Piața Cluj: alei educative

Explicația suprafețelor betonate în parcul din Piața Cluj: alei educative

Suprafețele betonate în parcul din Piața Cluj vor fi folosite drept suport pentru aleile pe care cei mici vor putea participa la jocuri educative din categoria celor pentru creșterea siguranței în trafic. 

Lucrările de reamenajare ale parcului din Piața Cluj au ridicat semne de întrebare din partea unor locuitori din zonă, pe subiectul suprafețelor generoase care au fost acoperite de beton. Reprezentanții Primăriei Sibiu arată că aleile păstrează traseele vechi, iar odată finalizate, acestea vor deveni spații în care cei mici vor putea simula situații din traficul rutier. ”În ceea ce privește crearea aleilor, menționăm că acestea sunt în curs de amenajare pe amplasamentul vechilor alei, rămase în paragină și acoperite cu pământ. Pentru amenajarea lor este necesară o fundație de beton. Reamintim ca aleile nu vor fi doar pentru promenadă, ci vor fi și suportul pentru jocuri educative destinate copiilor cu scopul creșterii siguranței lor în trafic, precum și pentru jocuri de tip Playform, răspunzând astfel solicitărilor sibienilor formulate în cadrul programului de bugetare participativă”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un răspuns transmis redacției Turnul Sfatului.

Reabilitarea parcului respectiv vine ca urmare a bugetării participative din 2018, când proiectul a făcut parte din lotul celor zece pe care Primăria s-a angajat să le realizeze ca urmare a votului sibienilor. În urma realizării proiectului, parcul este propus ca destinație pentru practicarea mai multor categorii de activități. În afară de aleile care vor fi amenajate sub forma unor străzi pe care cei mici să poată exersa regulile de siguranță în circulație, locul de joacă încercuit va avea echipamente pentru copii cu vârsta de la 3 ani și până la 12 ani. Separat este în curs de amenajare o zonă cu aparate de fitness în aer liber, iar în mijlocul parcului va fi amplasată o fântână arteziană. Bănci, mese, rastele pentru biciclete și internet gratuit distribuit prin WiFi se vor regăsi, de asemenea, în viitorul parc, al cărui termen de finalizare este luna august 2020.

”Modernizarea parcului Piața Cluj are ca scop punerea în valoare a acestui spațiu verde și în același timp transformarea acestuia într-un parc în care se poate petrece timpul liber, oferind activități pentru cei mici și relaxare pentru adulți. Nici un arbore din parc nu a fost tăiat, iar cablurile subterane au fost instalate astfel încât să nu afecteze rădăcinile acestora”, mai arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Lucrările de amenajare au început în iunie, contractul fiind atribuit firmei Atlassport din Târgu Mureș, pentru suma de 1,3 milioane de lei.

Planșa proiectului de amenajare a parcului din Piața Cluj

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2745

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sibian SB

Acum 1 an

Niste cretini, cum altfel sa explici tâmpenia asta. A, da, mai e o treaba, facand atâtea betoane si alei poți justifica sumele mari alocate lucrarii si probabil spagutza luata de niste oficiali. Scarba mare pt cei care isi bat joc de tara asta, ar trebui pusi la zid si executați ca in Nord Coreea, ca altfel se pare ca nu ne facem bine. Parcul ala (mergeti si vedeti cu ochii voștri) va iesi un mare rahat, plin de beton. Este un amarat de parc, nu poti baga atatea alei si betoane in cativa metri pătrați. Răspunde cineva in tara asta pt erori???
Raspunde

No Name

Acum 1 an

Nu raspunde nimeni! Suntem pierduti! Nici oamenii legii nu ne mai apara!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus