Sâmbătă,
15.08.2020
Ploi Usoare
Acum
18°C

Asociația Sus Inima vrea să deschidă un centru de sprijin pentru bolnavii de cancer

30 Iulie 2020 18:47

Asociația Sus Inima vrea să deschidă un centru de sprijin pentru bolnavii de cancer

55.000 de lei este suma de care asociația sibiană Sus Inima are nevoie pentru a putea deschide un centru de sprijin pentru pacienții oncologici, separat de Casa Sus Inima, precum și o Casă dedicată pacienților care au tratamentul în București. Prin implementarea proiectului, beneficiarii ar urma să aibă acces la o rețea de pick-up & delivery de medicamente și alimente, platforme digitale de suport, dar și la o rețea de tip „food bank”. Totodată, asociația vrea să deschidă o a doua casă Sus Inima în București. 

Odată strânși, banii vor merge către identificarea, amenajarea și dotarea spațiului în care va funcționa primul centru comunitar Sus Inima. Acesta va fi format din două imobile care comunică printr-o curte interioară – într-un imobil se va desfășura componenta operațională a activității asociației, iar celălalt va fi dedicat grupurilor de suport, activităților de grup ocupațional sau terapeutic – indoor și outdoor. 

Ulterior va fi realizată o rețea de voluntariat care se va ocupa de partea de distribuție a rețetelor și o altă rețea pentru distribuirea alimentelor. De asemenea, vor fi identificați beneficiarii și vor fi semnate parteneriate cu restaurante si magazine de alimente.

„Ne dorim un centru de sprijin pentru pacienții oncologici, separat de Casa Sus Inima, de mult timp, dar nu ne-am permis. Nici acum nu ne permitem dacă nu strângem suficiente fonduri la Maratonul Internațional Sibiu, dar speranța noastră în comunitate este atât de mare, încât ne ‘băgăm cu capul înainte’. Un medic, mi-a zis ceva, acum 5 ani, și mi-a rămas în minte: vindecarea unui pacient poate depinde și 85% de psihic, de starea de spirit și de iubire. Cred că asta reprezintă centrul acesta. Aici vom organiza grupurile de suport, art terapia, navigarea de pacient oncologic și îndrumarea în nutriție, în acest centru. Dacă psihicul joacă un rol atât de important, vrem să îl oferim, și să îl oferim la cele mai înalte standarde. Costurile deja ne depășesc veniturile și sper ca oamenii faini din comunitate să ajute din nou”, explică, din partea asociației, Carmen Chindriș.

Totodată, pentru că au înțeles ce înseamnă un astfel de ajutor și cât este de necesar în această perioadă, au decis că vor să deschidă o Casă Sus Inima și în capitală. 

„Asta în luna septembrie, în contextul COVID, deoarece acum e cel mai complicat pentru persoanele cu boli cronice. Acum e momentul să ajutăm”, spune Carmen. 

Până în acest moment, pe site-ul maratonului s-au strâns puțin peste 6.000 de lei, target-ul final fiind de 55.000 lei. Beneficiarii proiectului vor fi pacienții oncologici și aparținătorii care se află într-o condiție materială precară, fiind direct afectați de contextul pandemic din acest an. (minim 30-35 pers/lună)

Cei care doresc să ofere sprijin proiectului, pot face acest lucru alergând la Maraton, trimițând un mesaj cu textul SPRIJIN la 8844, sau prin orice donație în contul Asociației: 

Asociația Sus Inima 

IBAN: RO59BTRLRONCRT0329488001 

Telefon: 0751138783

 

Foto: Rareș Helici

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Calin .

Acum 1 săptămână

Si eu vreau sa imi deschid o shaormerie in oras .. imi dati si mie bani ? :)

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus