Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Scrisoare deschisă. Porr către Cîmpean: „Brătianu s-ar întoarce în mormânt dacă ar vedea ce fac unii liberali de astăzi”

Scrisoare deschisă. Porr către Cîmpean: „Brătianu s-ar întoarce în mormânt dacă ar vedea ce fac unii liberali de astăzi”

Paul-Jürgen Porr, președinte FDGR, consilier județean și director medical al Spitalului European Polisano reacționează printr-o scrisoare deschisă cu privire la faptul că nu a putut lua cuvântul în ședința de Consiliu Județean de ieri, 30 iulie, ședință la care au participat premierul României Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul sănătății dr. Nelu Tătaru. Acesta atrage atenția Danielei Cîmpean, președintele Consiliului Județean, că a dorit să ia cuvântul de mai multe ori pe parcursul ședinței, dar microfoanele au fost tăiate. Acesta este, spune el, motivul pentru care a ales să vorbească printr-o scrisoare deschisă.   

„A fost un stand up tragedy, nu un stand up comedy al doamnei președinte a Consiliului Județean în prezența șefilor ei de partid. A început la ora 12.00 la locul viitorului spital și a continuat în ședința de Consiliu Județean când au vorbit numai dânșii, restul participanților având microfonul tăiat. Apoi, când am vrut să mai intervin la două puncte, iar nu a fost posibil. Hai să spunem că nu a funcționat tehnica și tocmai de aceea am apelat la o chestie mai tradițională, scrisul. Asta numai democrație nu se cheamă, de aceea în scrisoare am vorbit despre democrație pseudoliberală. Brătianu s-ar întoarce în mormânt dacă ar vedea ce fac unii liberali de astăzi”, spune medicul.

Până la această oră medicul spune că nu a primit nicio reacție de la reprezentanții Consiliului Județean.

Mai jos puteți citi integral scrisoarea deschisă:

„În primul rând doresc să vă comunic că, ședința de azi (30.07.) a fost un exemplu de democrație pseudoliberală. Dacă Dumneavoastră v-ați propus să ieșiți în evidență, vă pot spune că, ați reușit!

Am dorit să iau cuvântul la punctul de pe ordinea de zi referitor la noul spital, dar m-i s-a tăiat microfonul. Voiam să discut problema numărului de paturi pentru adulți. În prezent SCJU are 1050 de paturi, în viitorul spital sunt prevăzute 600 de paturi, adică aproximativ 60%. Peste tot în lume se reduc paturile de spital din motive de costuri, mărind consultațiile în ambulator și internările de zi. Am votat pentru proiect, dar aș fi vrut să aud de la conducerea SCJU că, acest număr de paturi îl consideră suficient.  Nu doresc să auzim după terminarea spitalului că, nu avem locuri suficiente. Eu personal aș fi opiniat pentru 75-80% din capacitatea actuală.

La punctul Diverse din nou n-am avut microfon. (Probabil tehnica e de vină și de aceea am apelat la o metodă mai clasică – tiparul...). Referitor la aeroport aș dori să vă comunic că, din decembrie am pus problema unui studiu de strategie de ansamblu de dezvoltare și eficientizare al acestuia. Am discutat problema de atunci de câteva ori cu Dumneavoastră și nu s-a întâmplat nimic timp de 7 luni! Conducerea aeroportului a demarat recent un proiect pentru infrastructura aeroportului,  pentru obținerea de bani de la Guvern în cadrul POIM și să sperăm că cele două firme bucureștene care și-au exprimat interesul, vor duce lucrarea la bun sfârșit. Dar trebuie făcut de către Consiliul Județean un caiet de sarcini pentru partea economică al aeroportului (cargo, restaurante, hotel etc.), în limba engleză și publicat într-o revistă europeană de specialitate și nu cu un timp de reacție atît de scurt, ca în cazul proiectului de infrastructură menționat adineauri, încât să poată participa și alții, nu doar firme de casă. Conducerea aeroportului v-a transmis datele necesare acestui caiet de sarcini. Suntem la sfârșitul lui iulie 2020 și în 2024, v-am repetat de nu știu câte ori că, CJ nu mai are voie să subvenționeze aeroportul. De aceea vă întreb: ați făcut acest caiet de sarcini? L-ați tradus? L-ați publicat?

Vă mulțumesc.

 

                                                                                               Paul J. Porr

                                                                                         consilier județean”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

Io Nut

Acum 3 ani

La fel, multi sasi s-ar intoarce in mormant daca ar vedea cum pensionarii din Forum nu sunt in stare sa conduca un oras dar insista sa mearga mai departe cu aceeasi echipa invechita/depasita
Raspunde

Rodica Radu

Acum 3 ani

Dar, eu vreau sa-i intreb pe domnii de la Cons.jud.Sibiu si Primaria Sibiu de ce nu prezinta nici un punct de vedere in privita infrastructurii respectiv straduta Calea Surii Mici unde se construieste un spital si ati aprobat construirea si unui cartier de blocuri, investitii necesare orasului. Vreau sa aflu cum se va desfasura traficul pe acest drum ingust peste care s-a turnat asfalt dupa revolutie, cand traficul este foarte aglomerat cand oameni ies de la munca din zona industriala, alti pleaca la munca in aceeasi zona sau pe autostrada iar salvarea, pompierii, politia masini de intervantii pe unde vor merge. Cred ca orice proiectant trebuie mai intai sa gandeasca lucrul cel mai important caile de acces la aceste edificii si apoi constructia. Sunt tare curioasa ce firma a facut proiectul.
Raspunde

Erlkonig Von Erle

Acum 3 ani

și de unde știi tu că nu sunt prevăzute?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Offf ... Fdgr :(

Acum 3 ani

Paul, mai bine era o scrisoare inchisa . Un spital nou , nu aveți cum sa-l retrocedati !
Raspunde

Ilie Pintilie

Acum 3 ani

DA, asa e, are si Campiana problemele ei, dar totusi parca m-am saturat si de moliciunea sasilor care efectiv n-au facut mai nimic. Ei cred ca daca sunt sasi vor castiga la nesfarsit alegerile cu aceeasi indivizi in varsta care n-au prea aratat ceva...
Raspunde

Apolitic Wagner

Acum 3 ani

Mandatul doamnei Daniela Campean este o catastrofa la fel cu cel al doamnei Fodor , din pacate din conservatorism si lipsa de alternative vor fi alese si anul asta. Elita politica sibiana este sub orice critica, nici o speranta , perspectiva . Am avut ceva sperante cu Bibu dar e slab , rau de tot, cu un program electoral de Teleorman si cu o carisma de ficus de apartament. Cred ca PSd -ul o sa aiba un scor neasteptat de bun .
Raspunde

Mihai Muntean

Acum 3 ani

De cand PDL-isti au preluat conducerea PNL-ului, acesta din urma este o umbra a ceea ce a fost marele partid istoric al romanilor. De fapt, nu mai are nimic in comun cu acesta, conducerea acestuia fiind formata exlusiv de oportunisti nerealizati care isi cauta afirmarea prin intermediul politicului. Cu Daniela Cimpean la conducerea Consiliului Judetean Sibiu si cu Adrian Bibu primar al municipiului Sibiu, viitorul arata DEZASTRUOS. Sa speram ca electoratul se va destepta si o sa voteze oameni cinstiti si de valoare care au realizari in viata lor fara "influente politice".
Raspunde

Sorin Șerbu

Acum 3 ani

Spital nou cu 600 de paturi se putea realiza in curtea Spitalului în locul colibelor de lîngă coșul de fum, dacă terenul nu era revendicat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus