Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Horaţiu Marin, viitorul primar al Sibiului: Sportul trebuie să devină o prioritate pentru un oraş european

Horaţiu Marin, viitorul primar al Sibiului: Sportul trebuie să devină o prioritate pentru un oraş european

Sibiul a evoluat mult în ultimii ani din prisma turismului internaţional şi naţional. Imaginea bună pe plan mondial a fost dată, mai ales, de evenimentele culturale. Dar un oraş european ca Sibiul trebuie să pună accentul şi pe sport şi timp liber. Cetăţenii urbei noastre au nevoie de mişcare într-o societate prea mult intoxicată de mâncăruri tip junk food. Sunt un adept al sportului şi adesea mă urc pe bicicletă. Proiectele actuale ale Primăriei Sibiu pentru biciclişti sunt mai mult pe hârtie sau vopsite pe trotuar, fără facilităţi reale în teren pentru cei care aleg bicicleta ca mijloc de transport sau doar pentru relaxare. Voi dezvolta reţeaua de piste de biciclete, dar la standardul european. 

Stadionul este o altă prioritate pentru mine la îndemnul pasionaţilor de fotbal şi atletism. Investiţia actuală într-un teren situat în oraş este o risipă de fonduri, ineficientă. Dacă ne uităm la ţări mai evoluate în ce priveşte investiţiile în sport, aceste terenuri noi cu facilităţi conexe şi la costuri mult mai mici, se realizează în afara oraşului. Pentru a avea locuri de parcare suficiente lângă, dar şi piste de alergare pentru atletism şi terenuri adiacente pentru antrenamentele sportivilor de la diferite discipline. Un stadion NU este doar pentru fotbal. El trebuie să deservească şi alte discipline sportive, dar poate fi şi o arenă de concerte, dar situat în afara oraşului. O posibilă locaţie este terenul de la Obor lângă târg. Acolo este fezabil să fie construit noul stadion, mai ales că există deja o parcare, cea din târg, iar terenul aparţine Primăriei. Plus accesul este foarte facil având în vedere că este lipit de autostradă. După ce se termină acest stadion la Obor, poate fi demolat cel vechi şi contruit în loc altceva, de exemplu mini terenuri de bachet, fotbal şi alte sporturi pentru amatori. 

Sunt necesare investiţii de zone de sport în aer liber pentru adulţi în toate cartierele oraşului. Dar şi de săli de sport la şcolile din oraş, multe având o sală de clasă mai mare pe post de sală de sport. De asemenea cred că trebuie încurajate prin diferite subvenţii cluburile sportive pentru juniori. O investiţie de acest fel în viitori sportivi, este o investiţie în viitorul sănătăţii populaţiei.

 

Horaţiu MARIN,
candidat ALDE la Primăria Municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3375

Comentarii

5 comentarii

Oigo Kukuruku

Acum 2 ani

nu e nici o risipa de fonduri, 12000 de locuri va avea, adica cat au in orasele din occident terenurile de antrenament ale echipelor mari din oras sau pe care joaca echipe mai mici. dupa aia se poate construi si unul de 30 mii sau 40 mii si asta ramane pt echipe de liga 4, ca avem cateva in oras, pt antrenamente si pt evenimente.

Raspunde

Io Nut

Acum 2 ani

Poate viitorul "n-am fost primar". Cu partidul ala de buzunar nu poți ajunge primar. Alde nu prinde nici măcar pragul electoral. Vad ca arata foarte sportiv. Când era la pesedache, era toată ziua cu dusterul prin oraș...

Raspunde

Romanul s-a nascut Poet

Acum 2 ani

eu ma gandeam la educatie, scoli de meserii, Eminescu, Caragiale, Blaga, Noica, Creanga, altfel riscam sa devenim o natiune de prosti sanatosi.

Raspunde

Sibian Sibian

Acum 2 ani

Unde ti-e casca dom' primar?
Raspunde

Dl. Goe

Acum 2 ani

Horațiule, cu un articol plătit sau șpăguit nu rezolvi nimic. Mai bine rămâi cu căciula-n cap - primăria e o pălărie mult prea mare pentru tine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus