Duminică,
20.09.2020
Innorat
Acum
23°C

PSD și-a prezentat candidații la alegerile locale și principalele proiecte pentru Sibiu

03 August 2020 12:42

PSD și-a prezentat candidații la alegerile locale și principalele proiecte pentru Sibiu

Organizația Județeană a PSD și-a prezentat luni o parte dintre candidații la alegerile locale și câteva dintre cele mai însemnate proiecte pentru municipiul și județul Sibiu.

Candidatul PSD la primăria Sibiu este Cătălin Stanciu. Acesta a menționat că prioritatea lui o reprezintă zona metropolitană și că primul proiect pe care îl va implementa, dacă va fi ales primar, vizează constituirea Zonei Metropolitane, cu orașul Sibiu drept centru de dezvoltare. Apoi, întreaga campanie electorală a lui Cătălin Stanciu pentru primăria Sibiu se bazează pe cinci mari direcții: Sănătate, Educație, Mobilitate, Dezvoltare Urbană și Dezvoltare Economică. Scopul final este ”creșterea calității vieții urbane și metropolitane”.

La capitolul ”Sănătate”, Stanciu propune construcția unui spital nou al Sibiului, un spital municipal, care să completeze și să sprijine paleta de servicii deservită de Spitalul Județean. Despre activitatea actualului spital județean, Cătălin Stanciu a declarat că majoritatea sibienilor nu au putut beneficia de servicii pentru că ”a fost blocat complet pentru un număr de bolnavi pe care nu-l vom cunoaște cu adevărat niciodată”.

La capitolul ”Mobilitate”, Stanciu este de părere că societatea de transport Tursib trebuie să iasă din oraș și să devină un operator metropolitan, la pachet cu construcția mai multor parcări de tip park & ride la principalele intrări în Sibiu. De asemenea, centrul Sibiului va fi eliberat complet de mașini, după ce li se oferă oamenilor posibilitatea de a parca în vecinătate, motiv pentru care candidatul PSD anunță construcția a trei parcări modulare: în spatele Centrului Cultural ”Ion Besoiu”, în fața Gării și în zona platformei industriale Independența.

Despre ”Independența” Stanciu a spus că ar trebui achiziționată de municipalitate și redată cetățenilor prin construcția unui centru de afaceri cu spații de birouri, a unei parcări supraetajate, a unei parcări pentru autocarele care aduc turiști, a unui muzeu al industriei sibiene și, nu în ultimul rând, a unui pavilion pentru spectacole și evenimente. Referitor la turism, Cătălin Stanciu a menționat și posibilitatea ca primăria să acorde vouchere pe care turiștii să le folosească la restaurantele din Sibiu.

Nu în ultimul rând, Cătălin Stanciu vrea ca societatea Urbana să devină un dezvoltator imobiliar, locuințele de tip social urmând a fi oferite, într-o formă sau alta, celor care aleg să se mute în Sibiu, atrași de zona industrială și locurile de muncă.

Candidatul PSD la șefia Consiliului Județean este Bogdan Trif, fost ministru al turismului.

”Suntem o echipă tânără, fiecare dintre noi a reușit pe plan profesional, dar ne bucurăm și de sprijinul semenilor”, și-a început Trif discursul. Acesta a continuat menționând că o vecină de-a lui a murit zilele trecute pentru că nu a avut acces la servicii medicale în spital, din cauză că unitatea ar fi blocată pentru pacienții de coronavirus. ”În centrul ofertei PSD va sta modernizarea sistemului de sănătate publică”, a spus Bogdan Trif.

Candidatul PSD a specificat clar că nu susține construcția noului spital județean pe ”Drumul Hoților”, unul dintre motive fiind că zonă există gaze toxice de la groapa de gunoi care ”pot cauza moartea”. Trif crede că Spitalul Județean poate fi modernizat pe actualul amplasament, în parteneriat cu noul Spital Municipal, propus de colegul Stanciu. ”Este o nebunie să-l mutăm la marginea orașului”.

În zona turismului, Bogdan Trif a declarat că atunci cât a fost ministru ”a tras” de multe ori de autoritățile locale să vină cu proiecte de dezvoltare deoarece ”am avut peste 50 de milioane de euro de investit”. Discuțiile au fost însă ”degeaba pentru că nu i-a interesat, au venit alții să ia banii”. Aici Trif a dat exemplul stațiunii Borsec, care prin proiectele turistice implementate a devenit atractivă 365 de zile pe an, spre deosebire de Păltiniș, care atrage turiști doar trei luni pe an, sau Bâlea Lac, unde Transfăgărășanul este închis cea mai mare parte a anului.

Tot la capitolul turism, Bogdan Trif a declarat că a făcut trei ore cu mașina de la Curmătură până la Păltiniș, motiv pentru care propune construcția în zona Văii Ștezii a unei mari parcări, iar de aici turiști să urce la Păltiniș cu telecabina. ”Turiștii pot să fie transportați pe cablu până la Păltiniș, sunt și bani europeni, și de la bugetul de stat, trebuie doar să vrei și să fii smart”, a menționat Trif.

Fostul ministru a criticat cu această ocazie și starea drumurilor din județ, despre care a spus că au ajuns ”instrument de șantaj pentru primari din parte administrației liberale”. ”Avem cea mai slabă rețea de drumuri județene din Regiunea 7 Centru, oricine se plimbă poate constata asta”, a mai spus Bogdan Trif.

Nu în ultimul rând, Bogdan Trif propune digitalizarea instituțiilor publice din subordinea CJ. ”Am rămas în urmă rău de tot. Foarte mulți sibieni bat drumul până la Consiliul Județean când ei sunt la un click distanță de rezolvarea problemei”, concluzionează Trif.

Candidatul PSD la primăria Mediaș, ca și acum patru ani, este Mihai Macaveiu. ”Noi, medieșenii, întotdeauna am fost mândri că suntem medieșeni. Acum am devenit mândri că suntem sibieni”, a declarat Macaveniu, menționând că vrea să redea orașului strălucirea de altădată și să-i facă pe medieșeni să fie iarăși mândri de orașul lor. Sănătatea, educația, infrastructura și parcările sunt câteva dintre prioritățile lui Mihai Macaveiu la primăria Mediaș.

Candidatul la primăria Mediaș nu a uitat nici partea de timp liber și agrement, menționând că medieșenii ”vin prea des la Sibiu”. ”Ne-ar plăcea să facem asta în Mediaș”, a spus Macaveiu, exemplificând amenajarea mai multor zone de petrecere a timpului liber în Mediaș, precum zona digului sau cea a barajului de la Ighiș.

Nu în ultimul rând, Mihai Macaveiu vrea depolitizarea clubului Gaz Metan Mediaș, ”singurul ambasador al orașului”.

Cu această ocazie Organizația Județeană a PSD a mai prezentat și câțiva dintre candidații din județ, cei mai cunoscuți fiind Maria Greavu pentru primăria Loamneș și Nicu Lazăr pentru primăria Hoghilag.

Vizualizari: 1911

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Bobo Bing

Acum 1 lună

Pana acum de ce nu ai fost "smart" mai nenea Trif & Company ? Penibililor.....4 ore la Paltinis cu masina

Raspunde

Gusti C.

Acum 1 lună

Bogdan Trif acum vreo 15 luni era pe scările DNA sa-l sustina pe tatucul Dragnea. Aia nu uitam! Deci hai pa!

Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 1 lună

bravo, hai sa distrugem curmatura...fiecare petec de iarba e frumos acolo, terminati cu prostiile. asta e, e munte, de unde atat comfort? acolo trebuie doar curse mai dese de autobuz. ca nu o sa mergem toti cu telecabina. la Sibiu ideile sunt bune. E aiurea sa faci un spital si sa desfiintezi altul. E groaznic cum arata zona independenta-libertatea-amylon (ultimul macar a fost ras complet)

Raspunde

A Politic

Acum 1 lună

oferta oamenilor din PSD prezinta cea mai buna viziune comparativ cu restul.
Raspunde

Ion Giumbusluc

Acum 1 lună

Mai terminati cu "locuintele sociale".... dragi tepari, ca toti stim ca in acele "sociale" stau de fapt multe pile si amante vechi, etc de tot felul. Va invit sa mergeti in cartiere "sociale"....aha, veti vedea numai oameni prapaditi. Au bagat acolo familii carora le-au furat casele sub motivul retrocedarilor, amantele si neamurile, pe langa cativa care chiar aveau nevoie ca nu aveau alte locuinte, doar asa, sa dea la socoteala. Sunt multi acolo care stau bine mersi, pe chirie aproape zero, subventionati la intretinere.......ca asa e mafia, cine imparte parte isi face. Cunosc situatii de familii care mai au si alte locuinte, dar au si una sociala, cadou de la primarie. Mai bine ati vorbi despre reglementarea corecta a noilor cartiere, despre respectarea unor norme civilizate de a construi... sa nu mai lasati damieni si alti "dezvoltatori" cu 2 clase sa dezvolte un oras, ca ati vazut ce prapad lasa in urma. Sau pe aia nu-i puteti deranja ca sunteti mana in mana si va plac spagile....asa ca o dati cu socialele, adica deturnarea de bani de la buget, pentru casele rudelor si neamurilor, sub pretextul ca unii au nevoie. Iar dupa ce lumea mai uita, sa mai dati o lege 12, iar practic sa le luati pe gratis. Lasati vrajeala, PSD...oricat de limitati mintal sunt astia care conduc de ceva vreme prin Sibiu, au noroc cu voi, ca sunteti si mai limitati si de 10 ori mai ticalosi, hoti si lucruri slabe. Aia e problema...ca nu au o opozitie competenta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus