Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Premierul Orban: Datele arată că am reușit să oprim creșterea cazurilor de coronavirus

Premierul Orban: Datele arată că am reușit să oprim creșterea cazurilor de coronavirus

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la București, că cele mai recente date arată că guvernul a reușit să stopeze creșterea cazurilor de coronavirus.

"Faţă de 1.356, joia trecută, asta voiam să vă spun. După cum arată datele, părem că am oprit creşterea. Riscul cel mai mare era ca, la un moment dat, creşterea să nu mai fie creştere liniară, ci să aibă o tendinţă de progresie geometrică, din cauza faptului că, vă reamintesc, noi, o perioadă de trei săptămâni, nu am avut nicio pârghie legală să luăm vreo măsură legată de persoanele care au fost diagnosticate pozitiv şi de persoanele care au intrat în contact cu pozitivii, diagnosticaţii", a declarat premierul Ludovic Orban, citat de Hotnews.ro.

Conform premierului, au fost zeci de mii de români asupra cărora autorităţile, în perioada respectivă, nu au avut pârghia legală să instituie nicio măsură.

"Uitaţi-vă: la ora actuală, avem în tipurile de izolare şi carantinare, avem astăzi aproape 30.000 de români care fie sunt în izolare, fiind infectaţi şi medicul şi-a dat acordul să fie trataţi la domiciliu, fie sunt persoane de contact cu persoane infectate. Gândiţi-vă: dacă nu s-ar fi adoptat legea, aceşti 30.000 de oameni care sunt în izolare sau în carantinare ar fi circulat fără niciun fel de restricţie în societate şi ar fi putut să infecteze pe alţii. Lucrul ăsta s-a întâmplat trei săptămâni", a adăugat Ludovic Orban.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1294

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus