Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
29°C

314 cazuri active în Sibiu. 79 de persoane au fost externate deși aveau teste pozitiv cu SARS CoV-2

314 cazuri active în Sibiu. 79 de persoane au fost externate deși aveau teste pozitiv cu SARS CoV-2

În total, în județ au fost externate din spitale, până acum, 79 de persoane care au refuzat tratamentul medical, deși aveau test pozitiv pentru coronavirus. Sunt confirmate acum în Sibiu 314 cazuri active de Covid-19.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1017 de persoane, dintre care 953 adulți și 64 copii. 68 persoane au decedat în urma infectării cu noul coronavirus. În total, sunt considerate vindecate 714 persoane, însă dintre acestea, 635 sunt cazuri vindecate și externate și 79 sunt cazurile externate cu test pozitiv, la dorința pacienților.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 23 persoane, cei mai mulți, șase, făcând parte din categoriile de vârstă 19 - 29 de ani și 60 - 69 ani. Cinci persoane intră în categoria de vârstă 40 - 49 ani, iar câte trei persoane fac parte din categoria 1-18 ani și 30-39 ani.

Sunt acum în monitorizare 667 de persoane care se află în carantină la domiciliu și alte 69 persoane, aflate în izolare la domiciliu.

240 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, anunță Prefectura Sibiu, fiind verificate 390 de persoane, 29 societăți comerciale/PFA și 22 mijloace de transport în comun.

În total, au fost identificate nouă persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei.  Polițiștii locali au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 700 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare  de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport în comun, pe toată durata călătoriei.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 11 societăți, au aplicat 2  avertismente si o sancțiune contravențională în valoare de 1200 lei pentru depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus