Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Cazurile de COVID-19 de la Euroconf au umplut spitalul CF

Cazurile de COVID-19 de la Euroconf au umplut spitalul CF

La Spitalul General CF din Sibiu nu mai sunt paturi libere pentru a putea interna pacienți infectați cu noul coronavirus. Potrivit managerului spitalului, Horațiu Cojocaru, de vineri dimineața s-au făcut nenumărate internări, în urma focarului de COVID-19 de la Euroconf, iar în momentul de față toate cele 24 de paturi ale spitalului pentru bolnavii de COVID sunt ocupate.

„De vineri dimineață suntem la capacitate maximă. Este plin spitalul. Week-end-ul acesta a fost unul de foc din toate punctele de vedere. După noua legislație cu privire la internare și izolare la domiciliu, toți pacienții pe care i-am avut asimptomatici în spital au solicitat externarea. I-am externat prin decizia DSP. În total au fost peste 30 de pacienți în toate cele trei zile, pentru că am și preluat din UPU o serie de pacienți asimptomatici care doar au venit, le-am făcut o evaluare să ne asigurăm că nu au simptome și că nu ridică niciun fel de probleme și care au plecat în izolare la domiciliu. Pacienții care au avut simptomatologie ușoară sau medie și care sunt pacienți ce nu pot externați, au rămas în spital până la atingerea capacității maxime. Ulterior, internările s-au produs pe măsură ce am putut elibera un loc. Am ținut strâns legătura cu colegii din urgență care sunt prima linie de gestionare a acestor cazuri. Din păcate, probabil în zilele imediat următoare nu vom avea externări și nu vom putea prelua alte cazuri”, spune Horațiu Cojocaru.  

Managerul povestește că pacienții au stat ore în curtea spitalului, alături de cadrele medicale, pentru a putea fi consultați și triați. 

De aproximativ o săptămână Spitalul General CF a devenit în întregime spital destinat pacienților infectați cu noul coronavirus. Capacitatea mică a spitalului și felul în care este concepută clădirea, care la origina a fost reședință de domiciliu, nu a permis structurarea unității spitalicești pe mai multe zone, mai spun reprezentanții spitalului. Drept urmare, întreg spitalul a deservește doar pacienții cu COVID.  

Cortul de triaj din curtea Spitalului CF

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus