Joi,
13.05.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Locurile de joacă din parcuri sunt oficial închise, dar sunt pline de copii și părinți. Primăria: ”Respectarea legii nu poate fi monitorizată”

Locurile de joacă din parcuri sunt oficial închise, dar sunt pline de copii și părinți. Primăria: ”Respectarea legii nu poate fi monitorizată”

Locurile de joacă din municipiul Sibiu rămân închise în contextul situației epidemiologice, însă acestea sunt pline de copii și părinți, riscând astfel propagarea infecțiilor.

Primăria Sibiu susține însă că nu se pot lua măsuri împotriva celor care încalcă legea și intră în aceste spații de joacă, pentru există lacune în lege.

”Legislația în vigoare nu prevede expres instrucțiuni pentru locurile de joacă. Precizează doar că activitățile recreative sunt permise cu condiția ca numărul de participanți să nu depășească 10 persoane care nu locuiesc împreună. Având în vedere că locurile de joacă sunt frecventate de minori care nu au carte de identitate, nu sunt însoțiți de părinți mereu și astfel nu se poate face dovada domiciliului,  respectarea prevederilor legale nu poate fi monitorizată. Prin urmare, pentru siguranța celor mici, locurile de joacă rămân închise. Sperăm ca și părinții să înțeleagă că această decizie a fost luată pentru protecția copiilor și să respecte măsura, din grijă pentru aceștia”, susține administrația locală.

”Dacă e să iei virusul, îl iei de oriunde, nu numai de aici”

Doar că părinții în general nu înțeleg. ”Mie nu mi-e teamă că se infectează, pentru că al meu nu se prea joacă cu ceilalți. Și acum, se dă singur pe tobogan, nu se apropie de alți copii. Oricum, dacă e să iei virusul, îl iei de oriunde, nu numai de aici”, spune o mămică ce-și păzește copilul, aflat la joacă în cartierul Ștrand.

O bunică, aflată în același loc cu doi nepoței spune că parcul a rămas ultima soluție pentru copii să ia puțin aer. ”Ce să facem cu ei? Să-i ținem în casă? Nu au stat atât amar de timp? Trebuie să se joace, că de aia sunt copii. Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine, să nu ne lase”, spune femeia.  

Copiii fac forme ușoare de Covid-19. Dar transmit mai departe...

În perioada 15 iunie - 7 august, erau doar 14 tineri sub 18 ani infectați cu SARS CoV-2, din totalul de 245, câți au fost identificați în această perioadă în județului Sibiu. Cei 14 reprezintă 5,71% din totalul infectărilor din această perioadă. Deși se spune despre copii că sunt un vector de infecție, deoarece nu pot fi controlați permanent și neglijează măsurile de protecție sanitară, numărul celor infectați este mic.

Dr. Victoria Bîrluțiu are și o explicație: nu se cunosc toate cazurile, pentru că la copii boala nu se manifestă decât în foarte puține situații.

”Din punct de vedere al infectării virusologice poate că cifrele sunt diferite. Mă refer că poate există familii în care a fost diagnosticat un membru, un adult, și nu restul. Și mai ales copiii, care din start fac forme ușoare și care pot să fie asimptomatici și nediagnosticați. Ei s-ar putea să treacă prin boală fără a fi diagnosticați. Testele acelea serologice poate că ar fi utile în această situație, pentru că ne-ar arăta procentul din populație care ar intra în contact cu virusul și a creat anticorpi”, explică doctorul sibian.

Vizualizari: 3086

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Prenume SiNume

Acum 9 luni

"respectarea prevederilor legale nu poate fi monitorizată" - pai atunci de ce va mai platim? "Oricum, dacă e să iei virusul, îl iei de oriunde" - la fel si cei 150k de la mare din weekend-ul asta. "Ce să facem cu ei? Să-i ținem în casă?" - da! "Dr. Victoria Bîrluțiu are și o explicație: nu se cunosc toate cazurile, pentru că la copii boala nu se manifestă decât în foarte puține situații." Jurnalism de calitate. Boala nu se manifesta la fel, nu are legatura ca sunt manifesta in putine situatii. Se manifesta in toate situatiile, dar la copii preponderent sunt forme usoare sau efectiv nu sunt simptome. De aftfel ca si interlocutorii, nu-l vad nu exista tip de abordare. Dati total alte interpretari inainte de citat. Absolut mirobolant.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Oigo Kukuruku

Acum 9 luni

nu mai fiti paraciosi. ce dracu conteaza, daca nu se aduna acolo, se aduna in alta parte. asta e. nimeni nu cred ca s-a infectat de la un loc de joaca, nici indirect.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus