Marţi,
21.03.2023
Cer Senin
Acum
9°C

21 de străzi, în conexiune cu Calea Dumbrăvii, vor fi reabilitate parțial

21 de străzi, în conexiune cu Calea Dumbrăvii, vor fi reabilitate parțial

16 străzi care fac parte din tronsonul Bulevardul Mihai Viteazu – Siretului și alte cinci străzi de pe tronsonul cuprins de intersecțiile Căii Dumbrăvii cu Siretului și Ludoș vor fi reabilitate parțial în urma proiectul de modernizare a Căii Dumbrăvii. ”În proiectul de modernizare a Căii Dumbrăvii, pentru care Primăria Sibiu a demarat procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor, sunt incluse doar racordurile cu străzile adiacente, adică o porțiune de aproximativ 20-30 m din acestea, așa cum este procedura tehnică obișnuită în cazul reabilitării unei artere. În proiect este descris modul și cerințele tehnice pentru reabilitarea acestor racorduri cu străzile care se intersectează cu Calea Dumbrăvii” , susține Primăria Sibiu.

Pe străzile adiacente cu Calea Dumbrăvii va fi înlocuit covorul asfaltic în totalitate doar acolo unde acesta este uzat. ”În ceea ce privește străzile adiacente Căii Dumbrăvii, la finalul lucrărilor de pe Calea Dumbrăvii vom interveni cu lucrări de înlocuire a stratului asfaltic de uzură pe străzile pe care asfaltul este uzat, pentru ca întreaga zonă să fie unitar reabilitată”, explică administrația locală.

Lucrări de peste 600 de mii de lei fără TVA pentru străzile laterale

Primul tronson cuprinde 16 străzi laterale: Lămâiței, Anghel Dimitrie, Aurel Vlaicu, Mihail Sebastian, Anton Pann, Ilarie Chendi, Mihai Milo, Alexandru Vlahuță, Aron Pumnul, Gheorghe Dima, Argeșului, Putnei, George Bacovia, Bahluiului, Siretului. Cheltuielile aferente străzilor laterale pentru acest tronson au fost încadrate la neeligibile, scrie în proiect, iar valoarea acestora este de 372.246 lei, fără TVA – carosabil, plus 134.400 lei fără TVA – trotuarele. Este vorba de racordurile rețelelor și reabilitarea străzilor pe o lungime de maxim 30 de metri. Pe al doilea tronson sunt cinci străzi laterale – Dinicu Golescu, Nicolae Filimon, Panait Cerna, Privighetorii, Ludoș. Cheltuieli: 116.327 lei fără TVA – carosabilul și 42.000 lei fără TVA – trotuarele.

Aceste străzi vor fi amenajate, pe o lățime de șase metri și o lungime de 30 de metri, cu același sistem rutier ca al străzii principale, adică: 4 cm start de uzură, 6 cm strat de legătură, 20 cm strat de piatră spartă, 30 cm fundație balast.

De asemenea, va fi necesară frezarea asfaltului existent, acolo unde este deteriorat, pe o grosime de 10 cm și îndepărtarea zestrei existente pe o grosime de 50 cm. Aceste străzi laterale vor fi prevăzute cu trotuare cu o lățime medie de 2 metri pe ambele părți.

Proiectul tehnic și restul documentațiilor a costat administrația sibiană 417 mii lei și a fost scos la licitație în iunie 2019. Proiectul modernizării Căii Dumbrăvii vizează o porțiune de 2,28 km lungime a acestei artere, cuprinsă între intersecția cu bulevardul Mihai Viteazul și intersecția cu strada Ludoș, din Valea Aurie. Lucrările de modernizare au fost atrase prin fonduri europene nerambursabile, prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru.

Despre acest subiect s-a mai scris aici:

https://www.turnulsfatului.ro/2020/08/11/artera-rdquo-smart-rdquo-a-sibiului-scoasa-la-licitatie-pretul-reabilitarii-caii-dumbravii-16-8-milioane-de-lei-175547

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1929

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Elena Dragan

Acum 2 ani

Numele strazii este Matei Millo-numele unui actor celebru nu Mihai Milo cum ati scris dvs.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus