Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Trei tineri din Sibiu au investit 2.000 de dolari într-un joc pe telefon

Trei tineri din Sibiu au investit 2.000 de dolari într-un joc pe telefon

Emil, Raul și Vlad, trei tineri sibieni de până în 23 de ani, au lansat în urmă cu câteva zile un joc de societate ce poate fi descărcat pe orice telefon. Se numește Ally și este o aplicație care combină norocul cu abilitățile de comunicare și cultura generală.  

Prieteni buni, cei trei au descoperit de-a lungul timpului că au o pasiune comună, pe care au decis să o fructifice – dezvoltarea de aplicații și jocuri. Au început să lucreze la proiecte în timpul liber, iar într-un final s-a născut echipa Wyverin, în cadrul căreia acum dezvoltă proiecte importante. 

„Am adunat treptat experiență făcând de-a lungul timpului multe greșeli dar având și succese care ne-au păstrat motivați. În tot acest timp am lucrat ca programatori sau freelanceri în timpul facultății, însă de curând ocupația principală a devenit dezvoltarea proiectelor din cadrul echipei Wyverin pe care dorim să le facem cât mai cunoscute și cât mai complexe pe viitor”, spun aceștia.

Ideea de a crea un board game pe telefon a venit după ce au observat că uneori, la petreceri, atmosfera devenea mai anostă și nu aveau întotdeauna la dispoziție jocuri de societate care să îi satisfacă pe toți cei prezenți. „Fiind pasionați de jocuri de societate (board games), ne-a venit ideea undeva pe la începutul anului că ar fi foarte interesant să existe unul virtual care poate fi jucat pe un singur telefon și pe care nu ești nevoit să îl cari după tine. Poate că de multe ori ați ieșit și voi cu prietenii în oraș și v-ați plictisit sau v-ați trezit la o petrecere că nu prea aveți ce face. Noi am fost de multe ori prinși nepregătiți în situația asta și de obicei totul se termina cu fiecare membru din grupul de prieteni stând pe telefon. Atunci de ce nu ar folosi toți un singur telefon pe care să se poată juca un joc care îi pune serios la încercare și să se distreze mult mai bine în acest fel?”, explică tinerii. 

Cum se joacă

Practic, Ally are toate caracteristicile unui joc de societate, fără să fie nevoie să aveți la voi o cutie mare cu instrucțiuni și piese de joc. Totodată, jocul este creat în așa fel încât toți participanții să fie nevoiți să facă echipă unii cu alții mai devreme sau mai târziu. 

„Jucând Ally, fiecare persoana va fi nevoită să ia în mână telefonul doar pentru câteva secunde pentru a vedea cuvântul pe care trebuie să îl explice, după care începe adevărata provocare: interacțiunea socială și abilitățile de comunicare. Mai mult decât atât, în jocurile de societate clasice ești nevoit să formezi echipe înainte de a începe jocul, de obicei alegându-ți cel mai bun prieten pentru a fi cât mai confortabil sau poate că trageți la sorți echipele. Noi ne-am gândit însă ca fiecare jucător să aibă în fiecare rundă un coechipier ales aleatoriu, fiind astfel forțat să interacționeze cu fiecare persoană din grup, indiferent dacă este vorba de cel mai bun prieten sau de un străin. Acest lucru face jocul să fie trăit și mai intens, deoarece oricând poate veni rândul tău, iar tu trebuie să fii mereu pregătit. În plus, până și punctele primite ca și recompensă sau timpul pe care îl aveți disponibil ca să ghiciți cuvântul poate fi aleatoriu. Ally este astfel o combinație între noroc, abilități de comunicare și cultură generală.”       

2.000 de dolari pentru un joc pe telefon

Costul total al jocului, respectiv realizare și promovare, s-a ridicat la aproximativ 2.000 de dolari. „Investiția cea mai valoroasă a fost însă timpul nostru. Aici nu am contorizat cât a necesitat tot acest proces, au fost sute de ore petrecute cu implementarea codului și a logicii jocului, căutând cuvintele potrivite, creând elementele grafice, reparând multe erori sau adăugând treptat idei noi și testând parcă la nesfârșit proiectul cu gândul că va fi odată și odată public pentru toată lumea”, spun tinerii antreprenori. 

Fiind lansat doar în urmă cu câteva zile, tinerii spun că nu pot vorbi deocamdată despre un profit, însă feedback-ul pozitiv primit până acum le dă speranțe că jocul va fi unul de succes. Totodată, cei trei sibieni îi încurajează pe cei care au un vis asemănător și nu știu cum să îl pună în aplicare, să îi contacteze cu încredere, pentru colaborări și sfaturi din propriile lor experiențe în domeniu.

Puteți să îl descărcați de aici: 

iOS: https://apps.apple.com/app/id1510719148

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wyverin.ally

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Unu Doi

Acum 3 ani

Ce mai stire:). La o petrecere se socializeaza se discuta diferite teme etc. Nu se holbeaza un grup de oameni la un ecran de telefon de 6". Jocuri si aplicatii apar zeci sute in fiecare zi pe cele două platforme de la google si apple.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus