Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Proiect: benzi dedicate pentru autobuze pe Calea Șurii Mici

Proiect: benzi dedicate pentru autobuze pe Calea Șurii Mici

Executivul local al Sibiului propune consilierilor locali să aprobe un nou proiect pentru care să fie solicitate fonduri europene, proiect în urma căruia Calea Șurii Mici să aibă și piste pentru biciclete, dar și benzi dedicate transportului public.

Proiectul care va fi supus dezbaterii consilierilor locali în ședința programată vineri poartă denumirea ”Coridor integrat de mobilitate – Calea Șurii Mici”. Prin intermediul acestuia, administrația locală intenționează să solicite fonduri europene nerambursabile pentru o serie de intervenții asupra Căii Șurii Mici, pe porțiunea cuprinsă între intersecția cu DN7H (intersecția către Rusciori) și viaductul Mihail Kogălniceanu (aproape 4,5 km lungime). ”Proiectul vizează, printre altele, următoarele intervenții: modernizarea străzii Calea Șurii Mici și crearea de benzi dedicate transportului public; extinderea rețelei de piste de biciclete din municipiu, în condiții de siguranță pentru bicicliști și ceilalți participanți la trafic, prin crearea de piste de biciclete cu spații de siguranță pe toată lungimea străzii; extinderea infrastructurii pentru deplasări pietonale în condiții de siguranță, inclusiv crearea de zone verzi pentru creșterea confortului deplasărilor pietonale; sistem de iluminat modern și ecologic cu telegestiune”, se arată în raportul care însoțește proiectul propus spre dezbatere și vot consilierilor locali ai Sibiului.

Proiectul vine în contextul în care pe Calea Șurii Mici este în faza de proiectare ridicarea unui nou Spital județean în care să fie mutate cea mai mare parte a secțiilor din actualul Spital Județean.

Este a treia arteră pe care Primăria Sibiu propune amenajarea de benzi dedicate sistemului public de transport. Prima propunere de acest fel a fost făcută pentru Calea Dumbrăvii, pentru care zilele trecute a fost lansată procedura de achiziție a lucrărilor de execuție. A doua stradă din oraș care ar urma să aibă bandă dedicată autobuzelor transportului public este cea propusă a fi amenajată între str. Arieșului și str. Siretului, peste terenul fostei autobaze Tursib.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2234

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus