Miercuri,
21.10.2020
Parțial Noros
Acum
0°C

Sibian arestat în Mureș pentru înșelăciune prin metoda "certificatelor pentru maşini de cusut vechi"

17 August 2020 19:47

Sibian arestat în Mureș pentru înșelăciune prin metoda

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Târgu Mureş au identificat şi reţinut pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune prin metoda "certificatelor pentru maşini de cusut vechi". Cel în cauză a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Poliţiştii dinTârgu Mureş au identificat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din judeţul Sibiu, bănuit de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, transmit reprezentanții IPJ Mureș printr-un comunicat de presă.

În 13 august, poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat, de 65 de ani, din judeţul Mureş, cu privire la faptul că ar fi fost înşelat de către o persoană, care l-ar fi determinat să achite o sumă de bani în vederea obţinerii unui document de provenienţă pentru o maşină de cusut pe care o deţine.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că urmare a observării unui afiş, cu privire la cumpărarea de maşini de cusut fabricate în Germania, la data de 10 august, persoana vătămată ar fi contactat telefonic, presupusul cumpărător, care l-ar fi determinat să achiziţioneze un document de provenienţă a maşinii de cusut, în urma căruia s-ar fi realizat cumpărarea acesteia, se arată într-un comunicat al IPJ Mureș.

La aceeaşi dată, victima s-ar fi întâlnit în municipiul Târgu Mureş cu o persoană de sex masculin, căreia i-ar fi înmânat suma de 5000 de lei, în schimbul unui document ce ar atesta provenienţa maşinii de cusut, iar ulterior presupusul cumpărător nu a mai putut fi contactat.

În 13 august, persoana vătămată ar fi fost contactată din nou de către presupusul cumpărător, care i-ar fi relatat faptul că pentru încheierea tranzacţiei ar trebui să mai obţină un alt document de provenienţă a maşinii de cusut.

Potrivit sursei citate, o zi mai târziu, în 14 august, poliţiştii au surprins în flagrant delict un bărbat, de 42 de ani, din judeţul Sibiu, în timp ce i-ar fi înmânat persoanei vătămate un document în schimbul sumei de 5000 de lei.

De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că, în cursul lunii ianuarie, cel în cauză ar mai fi prejudiciat cu suma de 3980 de euro un alt bărbat, de 77 de ani, din judeţul Mureş, prin acelaşi mod de operare.

În baza probatoriului administrat, în aceeaşi zi, faţă de bărbat, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 15 august, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, sub coordonarea Parchetului de lângă Judecătoria Târgu Mureş.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor, pentru a nu cădea în plasa hoţilor:

- NU sunaţi la numerele de telefon din anunţurile privind achiziţionarea unor maşini de cusut vechi!

- NU manifestaţi încredere faţă de persoanele care pretind că vor să cumpere astfel de bunuri!

- NU cumpăraţi acte de provenienţă pentru maşini de cusut de la persoane indicate de către "falsul comparator"!

- Fiţi vigilenţi şi NU acceptaţi propunerile infractorilor de acest gen!

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus