Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Con-A, Geiger, Total NSA și o firmă din București, înscrise pentru contractul noului Liceu de Artă

Con-A, Geiger, Total NSA și o firmă din București, înscrise pentru contractul noului Liceu de Artă

Patru asocieri, dintre care două conduse de companii din Sibiu, s-au înscris la licitația pentru finalizarea clădirii noului Liceu de Artă al orașului.

Cu o valoare estimată la 25,1 milioane de lei, fără TVA, contractul pentru finalizarea amenajării Liceului de Artă a trezit interesul a patru asocieri care, până la termenul limită fixat pe 17 august au depus câte o ofertă.

Două dintre ofertele depuse aparțin unor asocieri conduse de firme sibiene. Este vorba de Con-A (care participă în asociere cu Con-A Operations și alți patru subcontractanți) și de Total NSA AG Construct  (care participă în asociere cu Total NSA, un terț susținător din Italia – RCM Construzioni și doi subcontractanți). La licitație participă și Geiger Transilvania, alături de Geiger Proiecte Construcții (lider de asociere), având drept susținătoare compania-mamă din Germania (Geiger Schlusselfertigbau GmbH & Co. KG) și trei subcontractanți.

Cea de-a patra ofertă depusă aparține unei asocieri condusă de Technic Technostrade SRL din București. Din asociere mai fac parte două firme din Italia (Gruppo GE.DI. și Ilvea Building), iar ca subcontractanți mai sunt alte două firme din Sibiu.

De la 7%

Noul Liceu de Artă al Sibiului trebuia finalizat în luna aprilie a acestui an, lună în care Primăria a încheiat contractul cu cei de la Construcții SA la termen: doar 7,52% era avansul lucrărilor. Acum, finalizarea acestui liceu are un termen tot de 12 luni, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Reprezentanții Serviciului de administrare a unităților de învățământ preuniversitar din Sibiu (serviciul din cadrul Primăriei prin care se derulează această investiție) și-au asumat finalizarea procedurilor de evaluare a ofertelor depuse până cel mai târziu pe 9 noiembrie 2020. 

Citește și Epopeea noului Liceu de Artă: după un an de ”lucrări”, banii alocați sunt și mai mulți

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2399

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Sibian

Acum 1 an

Ce s-a mai întâmplat cu desemnarea unui câștigător pentru finalizarea lucrărilor? Data era noiembrie 2020. Care e situația? Ce fac cei din primărie???
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

cei din primaria Sibiu DORM!!! asta fac dintotdeauna!!!
Raspunde

Cioara

Acum 1 an

Eu am altă curiozitate legată de utilaje: ¤ Activele imobilizate de la CONSTRUCŢII SA s-au diminuat în 2020 cu aproape 3,5 milioane lei. ¤ TECHNIC TECHNOSTRADE SRL a raportat în 2020 active imobilizate de 2,35 milioane lei (faţă de 0 în 2019). Plus profit net de 2,2 milioane lei cu doi angajaţi! Sursele mele spun că, de fapt, se urmăreşte transferarea activelor CONSTRUCŢII SA către firmele unor oameni din conducerea firmei (inclusiv Homan de la Technic Technostrade). Sper să încerce Fiscul să desluşească problema asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus