Luni,
10.05.2021
Cer Senin
Acum
7°C

Șefii Aeroportului sibian nu primesc nici anul acesta prime

Șefii Aeroportului sibian nu primesc nici anul acesta prime

Conducerea Aeroportului unde, anul trecut, au aterizat 27 de șefi de state și guverne din UE și, mai apoi, Papa Francisc I, nu și-a îndeplinit indicatorii de performanță asumați.

Atât membrii conducerii executive, cât și cei ai Consiliului de administrație din cadrul Aeroportului Internațional Sibiu nu vor beneficia de remunerația variabilă (prime) aferentă activității pe anul trecut, deoarece nu au fost îndepliniți patru din cei cinci indicatori de performanță.

Rata profitului brut a fost de 4,65% față de obiectivul de 8,44%, rata eficienței economice a fost calculată la 4,88% față de obiectivul de 9,21%, iar la 1.000 de lei venituri au fost cheltuiți 953,46 de lei, față de obiectivul de 915,60 lei. În plus, productivitatea muncii a fost de 143.830 de lei (indicator calculat în funcție de numărul de angajați și de pasageri îmbarcați), față de obiectivul asumat la 179.690 de lei. ”Pentru calculul indicatorului productivitatea muncii, veniturile totale se ajustează în sensul diminuării acestora cu sumele primite efectiv de la bugetul local al Județului Sibiu, precum și cu veniturile înregistrate ca urmare a situației excepționale intervenite prin facturarea penalităților de întârziere către societățile UTI Group S.A. și A.T.S.A Industry S.R.L”, se arată în Raportul de evaluare a performanțelor RA Aeroportul Internațional Sibiu, întocmit de conducerea Consiliului Județean Sibiu. Singurul obiectiv îndeplinit din cele asumate a fost acela al inexistenței arieratelor la finalul anului 2019. 

Situația nu este una nouă. Conducerea AIS nu a beneficiat de remunerațiile variabile stabilite prin contractul de management nici în anii anteriori. Activitatea pe 2019 a Aeroportului este, însă, apreciată pozitiv, la fel ca și în anii anteriori. ”Au fost continuate demersurile pentru creșterea numărului de curse operate de pe Aeroportul Internațional Sibiu, atragerea de noi operatori, implementarea investițiilor pentru creșterea capacităților și dezvoltarea activităților prin parteneriate. Din punct de vedere operațional, activitatea curentă s-a desfășurat normal, neînregistrându-se accidente sau incidente, iar organizarea evenimentelor cu complexitate crescută s-a derulat în condiții optime, certificate prin aprecierile partenerilor”, se mai arată în raportul amintit.

Raportat la anii anteriori, evoluția indicatorilor obținuți în 2019 diferă. Spre exemplu, productivitatea muncii a ajuns la 143.830 de lei, față de 130.570 lei în 2018. Iar dacă anul trecut, la fiecare 1.000 de lei încasați au fost cheltuiți 953,46 de lei, în 2018 erau cheltuiți 1.077,95 lei, iar în 2017 – 992,46 lei.

Vizualizari: 1277

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus