Joi,
28.03.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

FOTO – Zeci de sibieni reclamă o nouă poluare pe râul Seviș. Autoritățile îi liniștesc

FOTO – Zeci de sibieni reclamă o nouă poluare pe râul Seviș. Autoritățile îi liniștesc

Zeci de sibieni au reclamat în acest sfârșit de săptămână poluarea râului Seviș, numeroase imagini viralizându-se pe rețelele sociale.

Locatari ai Cartierului Arhitecților și din Șelimbăr au fotografiat o scurgere care deversa în Seviș un lichid de culoare roșiatică. Oamenii spun că lichidul deversat are o culoare suspectă și se tem că acesta ar utea avea un efect nociv asupra florei și faunei.

Reporterul Turnul Sfatului a trimis imaginile conducerii Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu, rugându-i să lămurească situația. Răspunsul a fost unul prompt: Nu este vorba despre poluare.

”Urmare solicitării dumneavoastră, vă informăm că în perioada 20-23.08.2020, APĂ CANAL SA SIBIU, au efectuat lucrări pe conducta de alimentare cu apă potabilă DN 1000 mm, care face legătura între Stația Sibiu Sud și rețeaua orașului Sibiu. În urma golirii conductei, depunerile rezultate au ajuns în râul Seviș, inducând o culoare roșiatică (nu a fost poluare)”, arată șef birou Dispecerat, Lucian Vulpe, în răspunsul oferit Turnul Sfatului.

Nu este prima oară când se întâmplă o astfel de deversare. Turnul Sfatului a mai scris despre acest subiect și anul trecut.

Sursa foto: Florin Mihu / Mihai Ionescu / Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus