Într-o perioadă incertă, în care multe afaceri par să fie puse pe pauză sau chiar închise de-a binelea, unii au îndrăznit să viseze că ei pot reuși. Iar printre cei care chiar au reușit se află și Horațiu Mesea, administratorul Gastro Bistro & To Go, care, la câțiva ani după ce și-a început afacerea cu un food truck, și-a propus să treacă la următorul nivel, dând naștere unui nou concept al business-ului său. Tânărul întreprinzător sibian a deschis un local la mijlocul lunii iunie, în plină pandemie de coronavirus, dar a reușit să se adapteze rapid situației, luând toate măsurile necesare pentru a oferi produse de calitate în condiții sanitare de siguranță. Gastro Bistro & To Go funcționează momentan doar în regim „to go”, oferindu-le pofticioșilor o sumedenie de bunătăți, dar și diverse promoții în această perioadă. Localul se află pe strada 9 Mai, nr. 44-46, și este deschis de luni până vineri, între orele 10-22.
Când și cum v-a venit ideea deschiderii acestui restaurant?
Ideea deschiderii unei locații fixe a venit din dorința de a crea un brand local, de a profita de ingredientele locale oferite de zona Sibiului într-un stil fresh și inovativ. Călătorind mereu prin țară la evenimente cu Food truck-ul, ideea de a prinde rădăcini la noi acasă a venit destul de rapid, așa că, odată ce ne-am setat un țel, am muncit ca să-l ducem la bun sfârșit. Gastro este un concept nou în continuă dezvoltare. De la conceptul de food truck, cu care am pornit si am reușit să funcționăm atât pe sezonul de varâ cât și pe cel de iarnă, ne-am extins activitatea, în 2019, cu un cort de evenimente echipat și, în 2020, cu noua locație fixă.
Cât a durat până ați deschis restaurantul din momentul în care v-ați gândit la acest business?
Avand evenimente cu food truck-ul, am realizat importanța ajutorului pe care ni l-ar fi oferit o locație fixă: un spațiu mai mare pentru pregătirea materiilor prime înaintea evenimentelor, depozitarea lor corespunzătoare, diversificarea utilajelor folosite în procesul de producție și, nu în ultimul rând, dorința de a fi permanent în peisajul urban al orașului Sibiu cu produsele pe care noi le pregătim cu multă muncă și pasiune. Deci, pot spune că intenția a fost încă din 2017, dar efectiv am început demersurile necesare de la jumătatea anului 2018.
În vreme ce alte business-uri s-au închis în perioada pandemiei, voi ațí reușit să faceți față crizei Covid 19. Cum v-ați adaptat la această situație?
Cu siguranță a fost unul din cele mai grele obstacole de depășit. Dar ne-am adaptat rapid la noua situație, am amânat deschiderea efectivă a bistro-ului, ne-am creat o platformă de vânzare online personalizată specificului activității noastre și ne-am concentrat pe partea de delivery, cu o echipă de oameni tineri dedicați acestei meserii.
Am avut emoții pentru că deschiderea a avut loc în această perioadă, dar am simțit că acum este momentul nostru și că suntem puși la încercare cu scopul de a deveni mai buni. De asemenea, nici partea de food truck nu a fost neglijată, chiar dacă în condiții de pandemie toate evenimentele au fost suspendate. Și în acest sector ne-am adaptat, punând food truck-ul într-o locație fixă de terasă, unde în weekend servim clienții cu produsele marca GASTRO.
Cum au fost aceste prime săptămâni pentru afacerea voastră, mai ales în contextul pandemiei?
Au reprezentat cu siguranță o provocare, în contextual adaptării la cerințele actuale. Dar împreună cu echipa formată momentan din cinci băieți, am apucat să ne acomodăm cu noua locație, să propunem Meniul Zilei în combinații variate, să dezvoltăm în funcție de cerințele clienților platforma de vânzare și să realizăm livrările la domiciliu sau la locurile de muncă ale clienților în timpul solicitat. Tototdată, am fost entuziasmați să întâmpinăm noi clienți.
Ce bunătăți le oferiți sibienilor și care este specificul localului?
Localul este creat de tineri pentru tineri, ne axăm pe preparate To Go, livrate corect, rapid și ușor pentru toată lumea. Ce ne recomandă în special este burgerul nostru făcut in-house în 8 sortimente diferite, de altfel produs cu care acest business a si început, dar și cu 15 sortimente de pizza, 4 de Piadina Italienească si 2 variante de desert, realizate tot in-house. Ne-am propus să realizăm o punte între tradiție, obiceiuri și plăcerea de a mânca, scopul nostru fiind de a aduce bucurie clienților care degustă din produsele noaste.
Cu ce oferte v-ați menținut clientela aproape în această perioadă?
Fiind o perioadă mai dificilă pentru majoritatea, iar noi aflându-ne la început de drum cu acest concept, am încercat să fim alături de oameni și să introducem diverse promoții. La burger si pizza am introdus oferta de 3+1 gratis. De asemenea, la prima comandă realizată online, oferim un desert gratuit din partea casei. Totodată, am introdus și Meniul Zilei variat, pentru cei care vor să mănânce mult, bine și gustos la un preț rezonabil.
Cum v-ați aliniat normelor impuse de autorități în această perioadă pentru a vă menține afacerea deschisă și a le oferi clienților produsele dorite în condiții de siguranță?
Am luat toate măsurile de siguranță aflate în vigoare, de la instalarea de dispozitive de dezinfectare, igienizarea permanentă a suprafețelor de lucru, măsurarea temperaturii de 2 ori pe zi a personalului, purtarea de mănuși și mască, limitarea persoanelor cu care intrăm în contact și ambalarea corectă a produselor.
Rămâneți în continuare doar la varianta „to go” sau plănuiți să deschideți și restaurantul propriu-zis curând?
Deocamdată, până ce situația cauzată de pandemie nu va reveni la normal și pentru că nu avem la locația fixă și o terasă, vom rămâne doar în regim „to go”. Livrăm la domiciliu, iar clienții pot comanda online, pe www.gastrosibiu.ro sau la numărul de telefon 0758785443.
Cu toate acestea, muncim să terminăm amenajarea finală a zonei pentru clienți a locației, pentru ca atunci când contextul legislativ va permite acest lucru, să putem deschide imediat si sa livraram la domiciliu si cu ridicare persoala direct de la locatie.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: to go , gastro bistro , tineri , Sibiu
Vizualizari: 4445
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Ron
Acum 8 ore
Mariana Deacu
Acum 8 ore
BittDanman
Acum 9 ore
Gheo Poplaceanul
Acum 9 ore
Gheo Poplaceanul