Luni,
10.05.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Un primar a rămas fără niciun contracandidat. Secretul? ”Am unificat echipele”

Un primar a rămas fără niciun contracandidat. Secretul? ”Am unificat echipele”

În urmă cu opt ani, primarul din Mihăileni, Ioan Șchiau, a candidat la alegerile locale fără a avea contracandidat. În 2016, în Păuca, primarul Niculae Dancu a candidat singur. La aceste alegeri locale a venit rândul primarului din Șeica Mică, Marius Emil Urian, să rămână singur în competiția electorală. De această dată, însă, competiția va fi nulă și la consiliul local, PNL e singurul partid care a depus listă. ”Nu a mai depus dosar niciun alt candidat. Sunt singurul candidat la primărie, cu singura echipă. Cine să se mai înscrie dacă am unificat echipele?”, întreabă primarul. Emil Urian spune că se bucură că a ajuns și el să aibă campanie liniștită după ani în care a avut și câte cinci contracandidați. Totuși, va face campanie: pentru Consiliul Județean. ”Eu nu uit că sunt patru buletine de vot, nu două: primar, consiliu local, președinte la consiliului județean și lista de la consiliul județean. Mă simt bine acum, că am avut și eu patru, cinci candidați. Ca să reușești în administrație trebuie să ai echipă. Dacă nu ai echipă în consiliul local ce să faci? Acum, după cinci mandate am echipă”, explică Urian secretul succesului.

A intrat în PNL cu toți PSD-iștii

De fapt, Urian a trecut de la PSD la PNL și a luat întreaga echipă de acolo și a adus-o la liberali. Social-democrații au fost luați prin surprindere de gestul primarului, așa se face că Urian apărea pe lista PSD în momentul în care social-democrații sibieni au anunțat candidații organizației la funcția de primar din toate localitățile din județ. Surse din cadrul partidului spun că a existat un candidat în locul lui Urian, însă acesta a avut ghinion. ”Și-a rupt piciorul chiar înainte de a demara campania de strângere de semnături și s-a internat, astfel că s-a decalat totul și nu am mai putut face nimic. Exista și o propunere de nume pentru consiliul local, dar fără persoana în cauză nu s-au mai început procedurile”, explică social-democrații.

În urmă cu patru ani, Urian a câștigat alegerile din Șeica Mică după ce a obținut 472 de voturi (55,52%), cu 94 mai multe decât celălalt candidat: Ioan Alămorean de la PNL. Consiliul local a fost compus în urma alegerilor de acum patru ani din cinci liberali și șase social-democrați. Acum cu toții vor face parte din aceeași echipă.

Trif: Au fost amenințați

În total, social-democrații au pierdut trei primari, toți trecuți la PNL: George Claudiu Predescu de la Ocna Sibiului, Ilie Berghezan de la Ludoș și Emil Marius Urian de la Șura Mică. ”Primarii din Ocna Sibiului, Șeica Mică și Ludoș au beneficiat de sprijin total din partea organizației județene PSD Sibiu. În ultimii 4 ani, localitățile lor au beneficiat de sprijin financiar pentru foarte multe proiecte cu care ei se laudă. Am discutat cu ei și nu au ce să ne reproșeze, chiar au recunoscut meritul nostru în sprijinirea activității lor. Nu vreau să comentez plecarea celor trei, pentru că ei au declarat în repetate rânduri, inclusiv în presă și pe Facebook că nu sunt trădători și nu o să părăsească echipa social democrată. Știu că s-au exercitat presiuni asupra lor și din păcate au cedat și au ales alt drum”, spune președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif.

Primarul din Șeica Mică spune că n-au existat amenințări, ci doar dorința de a uni echipele în comună. ”Nu e adevărat, nu a fost nicio amenințare din partea nimănui. E fost decizia mea și a echipei mele. Am avut o colaborare cu PSD-ul, vorbesc de mine, nu știu restul primarilor, am avut colaborare aici PSD cu PNL și de asta am și unificat echipele”, spune Urian.

Primarul, în urmă cu cinci luni: ”Voi continua să merg pe acest drum alături de colegii mei din PSD”

Într-un comunicat de presă transis de PSD Sibiu la începutul lunii martie, primarul din Șeica Mică dădea asigurări că va candida din partea PSD. ”Sunt membru al Partidului Social Democrat și am fost ales primar de către locuitorii comunei Șeica Mică pe listele PSD. Așadar, în ciuda campaniei denigratoare la adresa partidului din care fac parte, nu s-a pus și nici nu se va pune problema să părăsesc echipa din care am făcut parte și alături de care voi continua să candidez pentru un nou mandat de primar. Sunt mândru de ceea ce am reușit să realizez la Șeica Mică și un merit important l-a avut PSD, în perioada în care a fost la guvernare, pentru că astfel toate proiectele pentru comunitatea noastră au fost finanțate. Avem multe proiecte în derulare și, în plus, îmi doresc să demarăm și altele pentru locuitorii din Șeica Mică. Vreau să continui ceea ce am început deoarece sunt sigur că, deși am făcut multe lucruri pentru comunitate, încă mai am multe de realizat. Voi continua să merg pe acest drum alături de colegii mei din PSD și voi candida pentru un nou mandat de primar pentru că sunt un om de echipă", a spus atunci primarul.

Declarația a venit în urma unui articol publicat în Turnul Sfatului în care se scria despre primarii care vor trăda PSD.

https://www.turnulsfatului.ro/2020/03/02/revolta-primarilor-psd-risca-sa-ramana-fara-niciun-oras-in-judet-166696

foto: PSD Sibiu

Vizualizari: 3361

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Ion Iluescu

Acum 8 luni

Cand pune PSD-ul ciuma pe un primar de la alte partide, zice că l-au convins cu superioritatea doctrinei și sloganul "oricarui hoț bun îi stă bine într-o bandă". Când le recrutează alții primarii urla că "s-au făcut presiuni, i-au șantajat". Ceea ce e normal în logica hoțului care se știe santajabil (dacă nu și arestabil).
Raspunde

Cezar C

Acum 8 luni

Exact ca în Caragiale.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un Pamintean

Acum 8 luni

Bine domnul Bogdan Trif, Dumnezeu sa va dea putere sa unificati romanii pentru Romania si viitor, ca astia de sunt acum ne-au pus botnita si vor sa ne puna si in lanturi.
Raspunde

Su Ciu

Acum 8 luni

Da, fara dumnezeou jale mare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus