Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
10°C

IȘJ Sibiu: Elevii vor avea rechizite la început de an școlar. Manualele încă nu au ajuns

IȘJ Sibiu: Elevii vor avea rechizite la început de an școlar. Manualele încă nu au ajuns

Elevii vor avea rechizite pe bănci la începutul anului școlar 2020 – 2021, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean printr-un raport prezentat astăzi, 26 august, în Ședință de Consiliu Prefectural. Aceștia au anunțat că s-au primit sume în valoare de 120.105 lei (inclusiv TVA), pentru achiziţia de rechizite şcolare pentru unităţile de învăţământ din învăţământul preuniversitar de stat din judeţul Sibiu. De rechizite vor beneficia un număr de 5.136 elevi.

Raportul arată că 573 pachete tip 0 sunt pentru clasa pregătitoare, 642 pachete tip 1, pentru clasa I, 1.836 pachete tip 2, pentru clasele clasele II-IV, 1.286 pachete tip 3 pentru clasele V-VII și 175 pachete tip 4, pentru clasa a VIII-a.

De asemenea, 624 de pachete au rămas în stoc. Achiziția a fost finalizată în luna iulie 2020 iar pachetele de rechizite vor fi distribuite unităților de învățământ până în data de 10 septembrie.

Cu privire la manualele școlare, însă, IȘJ nu are vești.

„Depozitul de manuale funcționează, comenzile au fost onorate cât de cât, dar nu ajuns până la acest moment și nu pot să fac o previziune exactă pentru că aceste comenzi și licitații sunt făcute de Ministerul Educației. Noi am centralizat și am trimis solicitările necesare pentru ca elevii să primească manuale”, a spus prof. Ghoerghe Bîrză, inspector școlar general adjunct.

Pe de altă parte, vă reamintim că în anul școlar 2020-2021 elevii din familii defavorizate vor primi tichete în valoare de 500 de lei ce pot fi folosite pentru cumpărarea de materiale școlare, cum ar fi articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte lucruri necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație. Detalii despre condițiile care trebuie îndeplinite pentru obținerea acestor tichete, dar și despre perioada de depunere a dosarelor găsiți în materialul „Primăria Sibiu primește cereri pentru acordarea tichetelor sociale elevilor din medii defavorizate”.

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus