Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
8°C

Funcționarii Primăriei Șelimbăr se mută pentru a face loc elevilor. „Nu va fi nevoie de două schimburi”

Funcționarii Primăriei Șelimbăr se mută pentru a face loc elevilor. „Nu va fi nevoie de două schimburi”

Primăria din Șelimbăr își mută sediul pentru a face loc elevilor Școlii Generale „Mihai Viteazu” din localitate să înceapă școala în condiții de siguranță, în contextul pandemiei SARS-COV2. Anunțul a fost făcut de primarul Marius Grecu. Astfel, sediul administrativ al Primăriei Comunei Șelimbăr se va muta în clădirea căminului cultural din centrul comunei.

Cedarea actualului sediu în favoarea școlii se va face începând cu data de 1 noiembrie 2020. Primarul a propus acest termen pentru a se putea efectua lucrările necesare de transformare a actualului sediu în spații adecvate desfășurării orelor de curs, conform normativelor în vigoare. În acest sens, edilul spune că va înainta un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru ședința din 31 august.

„Analizăm de foarte multă vreme mutarea sediului administrativ al primăriei, proces care de altfel este unul foarte complex. Am luat în calcul și opțiunea de a închiria un spațiu existent, dar și varianta de a închiria o construcție modulară. Ambele opțiuni s-au dovedit a fi extrem de costisitoare din punct de vedere financiar. În aceste condiții soluția optimă este relocarea primăriei în clădirea căminului cultural din centrul localității, acest spațiu aparținând domeniului public al comunei Șelimbăr. Este o soluție temporară, până la construirea noului sediu al Primăriei”, spune primarul Marius Grecu.

Începând cu data de 1 noiembrie cursurile se vor desfășura atât în sediul actual al școlii, cât și în sediul predat de primărie. Potrivit Biancăi Cristina Dordea, directorul Școlii Generale „Mihai Viteazu”, măsura a fost luată pe considerente de siguranță și distanțare socială, dar și ca elevii să poată învăța într-un singur schimb. Școala are, în momentul acesta, 285 de elevi și nouă săli de clasă.

„Prin această măsură vom putea respecta distanțarea socială și nu vom intra pe schimbul doi. În așteptarea unei legislații care să permită deschiderea școlilor în 14 septembrie, pasul cel mai important a fost făcut și ne bucură mult decizia primarului și să sperăm că va fi de bun augur pentru toată comunitatea, pentru că oricum suntem în extindere și cererile înaintate școlii noastre sunt numeroase”, a declarat pentru Turnul Sfatului, prof. Bianca Cristina Dordea.

Nu este prima dată când în clădirea în care se află astăzi Primăria din Șelimbăr s-au desfășurat cursuri. Până prin anul 2011 aceasta a avut destinația de școală, dar efectivele de elevi fiind foarte mici nu funcționau decât în spațiul actual al școlii.

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus