Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Lucrări ample de modernizare a drumurilor din comuna Axente Sever: 17 străzi din Agârbiciu și Axente Sever vor fi asfaltate

Lucrări ample de modernizare a drumurilor din comuna Axente Sever: 17 străzi din Agârbiciu și Axente Sever vor fi asfaltate

Vara aceasta au continuat investițiile realizate de administrația publică locală în comuna Axente Sever. După ce în luna iulie a avut loc inaugurarea oficială a drumului comunal DC 6 Agârbiciu-Șoala, luna aceasta a fost sfințită Sala de reuniuni religioase a enoriașilor bisericilor din localitatea Agârbiciu. Sala de reuniuni religioase a presupus o investiție realizată de la bugetul local, care a cuprins ample lucrări de renovare și amenajare a unui imobil care se afla într-o stare avansată de degradare.

Astfel, odată cu finalizarea acestei investiții, toate localitățile din comuna Axente Sever beneficiază de spații adecvate pentru desfășurarea de ceremonialuri religioase. La ceremonialul religios de sfințire al respectivei săli, care a avut loc recent, au participat primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, consilieri locali și locuitori din Agârbiciu.

Tot în localitatea Agârbiciu, a fost renovat Căminul Cultural, cu fonduri de la bugetul local. Lucrările de renovare au vizat în special exteriorul clădirii, pentru ca toți locuitorii din Agârbiciu să beneficieze de un spațiu în care să se desfășoare activități culturale și recreative în cele mai bune condiții.

Totodată, vor continua lucrările de modernizare a drumurilor din comună, investițiile în infrastructura rutieră aflându-se printre principalele priorități ale administrației publice din Axente Sever. A fost asfaltată strada Suseni din localitatea Axente Sever, pe o lungime de aproximativ 250 m, lucrare finanțată de la bugetul local. Însă cel mai important obiectiv de investiții îl reprezintă modernizarea a nu mai puțin de 17 străzi din localitățile Axente Sever și Agârbiciu. La sfârșitul lunii iulie, a fost depusă documentația necesară pentru prima etapă a proiectului "Modernizare străzi în comuna Axente Sever, judeţul Sibiu". Acest proiect, în valoare de 2,5 milioane lei, va fi realizat cu finanțare de la Compania Naţională de Investiţii, în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social - subprogramul "Drumuri de interes local şi drumuri de interes judeţean".

„Dezvoltarea infrastructurii rutiere din comuna Axente Sever se află printre principalele noastre priorități, așa că am urmărit obținerea de fonduri guvernamentale pentru realizarea unor investiții foarte importante pentru comuna noastră. Cu siguranță, după ce vom finaliza și asfaltarea celor 17 străzi din localitățile Axente Sever și Agârbiciu, comuna noastră se va putea mândri cu o rețea de străzi modernizate, care îndeplinesc toate standardele pentru desfășurarea traficului rutier și pietonal în cele mai bune condiții”, spune primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu.

Prin derularea proiectului de modernizare a străzilor din Axente Sever și Agârbiciu, va fi reabilitată întreaga rețea de drumuri de pe raza comunei Axente Sever, fiind un factor important pentru creșterea calității vieții locuitorilor din comună, pentru atragerea de investitori și pentru dezvoltarea turismului local.

 

 

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus