Luni,
24.01.2022
Cer Senin
Acum
-15°C

Marius Vecerdea, directorul Sibiu Open: „Va fi un turneu extrem de puternic”

Marius Vecerdea, directorul Sibiu Open: „Va fi un turneu extrem de puternic”

Turneul de tenis Sibiu Open se va desfășura anul acesta în a doua jumătate a lunii septembrie, iar toate meciurile vor fi transmise prin livestreaming. Evenimentul ajunge la cea de-a noua ediție, fiind deja unul cu tradiție în Sibiu, dar și în tenisul românesc. Marius Vecerdea, directorul Sibiu Open, spune că organizarea acestui eveniment în condițiile actuale îl poate transforma într-un turneu puternic la nivel internațional. 

Ediția 2020 a Sibiu Open – turneul internațional de tenis masculin din cadrul Circuitului ATP –  se va desfășura în perioada 19-26 septembrie, chiar înainte de turneul de Grand Slam pe zgură de la Roland Garros. Marius Vecerdea explică faptul că organizarea evenimentului în plină pandemie a fost o decizie grea, dar care ar putea avea urmări benefice pentru turneu și pentru Sibiu implicit. 

„Datorită acestor condiții speciale, turneul va fi unul extrem de puternic, cu foarte mare reprezentativitate din rândul jucătorilor din Top 100 mondial. Marele turneu de la Madrid, care ar fi trebuit să fie organizat în aceeași săptămână cu Sibiu Open a fost anulat, turneul de la Roland Garros va fi organizat imediat după turneul nostru. Responsabilitatea e mare, decizia de a organiza turneul a fost dificilă, dar roadele ar putea fi chiar mai reprezentative pentru Sibiu”, spune Vecerdea. 

Directorul turneului spune că totul se va desfășura cu respectarea condițiilor impuse pentru evitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și că își dorește ca până atunci să fie posibilă participarea publicului, chiar și într-un număr redus. „Este o premieră pe care nu ne-am dorit-o – să fim nevoiți să organizăm în plină pandemie un astfel de turneu. Se cunosc deja condițiile dificile în care sunt organizate evenimentele în general și din păcate evenimentele sportive nu sunt permise cu spectatori. Sperăm, pentru că Guvernul a inițiat deja acte normative care să deschidă restaurantele, să avem posibilitatea să aducem 100-200 de spectatori în tribune, mai ales pentru fazele finale, cu distanțare și toate normele impuse, desigur”, spune acesta.

Pentru wild card anul acesta sunt pregătite doar trei poziții de ATP față de 4 sau 5 ca anii trecuți. Prima poziție aparține sibianului Victor Cornea, despre care Marius Vecerdea are numai cuvinte de laudă. „Trebuie să menționez faptul că anul trecut, imediat după Sibiu Open, Victor a avut cele mai bune rezultate la campionatele naționale de seniori obținute vreodată de un sibian, în toate timpurile – titlul național la dublu masculin, proba lui preferată, titlul național la dublu mixt, titlul național la echipe de seniori cu Universitatea Cluj și un titlu de vicecampion. Este chiar o performanță de excepție.”

Lista completă a sportivilor care vor participa anul acesta la Sibiu Open urmează să fie stabilită în zilele următoare. Deocamdată este cunoscut faptul că Adrian Ungur nu va mai fi prezent, întrucât și-a încheiat cariera în tenis, însă publicul iubitor al acestui sport va avea ocazia să îl revadă pe Dragoș Dima.

Foto: arhiva TS

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cezar Cezar

Acum 1 an

Să compari Turneul de la Roland Garros cu caricatura de turneu de la Sibiu, este ca și cum ai spune că faci o întrecere între un Trabant (Pamira) și un Ferrari.
Raspunde

Cristian ,

Acum 1 an

Nenea asta V... crede ca daca esti fin de sas esti cel putin creator de talente Bollettieri... Sau daca antrenezi pe cine antrenezi esti indreptatit sa fii si la la conducerea FRT dupa care umbla cu limba scoasa de vreo 3 ani si prin tribunale de 4 ani,blocand bugete,fonduri,etc.. Performanentele il reprezinta..4 wild-carduri si pozitie ATP....aaaa...nu gasesc,mai caut de la 1,000,000 incolo.. Mai uitati-va in jur dragilor nimeni...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus