Sâmbătă,
18.09.2021
Innorat
Acum
15°C

Galerie Foto: Șantiere cu două săptămâni înainte de a începe școala: „Lucrările vor fi terminate în interior”

Galerie Foto: Șantiere cu două săptămâni înainte de a începe școala: „Lucrările vor fi terminate în interior”

O serie de poze au fost trimise pe adresa redacției cu sediul unei școli, alocat de reprezentanții Primăriei Sibiu Școlii Gimnaziale „I.L. Caragiale”, unde copiii din clasele primare, de la secția germană, ar urma să-și înceapă cursurile din 14 septembrie. În momentul de față clădirea este fără geamuri, pereții sunt scorojiți, iar pe trepte se văd porumbei morți. În urma solicitărilor făcute Primăriei Sibiu, reprezentanții instituției asigură că lucrările din interior se vor finaliza până în data de 14 septembrie, iar cele din exterior, ulterior datei, dar fără a afecta cursurile copiilor.

Prof. Romulus Simion, directorul Școlii I.L. Caragiale din Sibiu spune că, în contextul pandemiei de COVID-19, au fost făcute demersuri încă din luna iulie atât către primărie, cu privire la spațiile de care școala are nevoie, cât și către inspectorat cu privire la resursa umană. În cele din urmă, a fost identificat un spațiu, la Școala Generală Nr. 12 din Sibiu, un spațiu care nu a mai fost utilizat de mulți ani, iar directorul spune că s-au alocat fonduri pentru amenajarea lui în vederea mutării copiilor de la secția germană, nivel primar. Situația este însă, incertă, până în momentul în care lucrările nu vor fi finalizate.  

„Am făcut în total opt adrese. La a treia adresă către primărie ni s-a răspuns că s-a identificat un spațiu la Școala Generală Nr. 12 și atunci am luat legătura cu domnul director al Școlii Nr. 13 în a cărui subordine se află Școala 12, după care am făcut din nou adrese la primărie, la Direcția Școli și am primit răspuns că spațiul se va amenaja cu tot ce trebuie, inclusiv mobilier de interior, bănci, catedre și tot ce trebuie. Ni s-a spus că lucrările se vor finaliza până la începerea școlii. Dacă vor merge acolo copiii de la secția germană primar este vorba despre 140 de copii, dar încă nu știm dacă vor fi toate clasele de germană. Nu le pot promite nimic părinților până nu vedem lucrările apropiate de stadiul final, pentru că scopul nostru principal este ca elevii să învețe într-un mediu sigur și care să răspundă tuturor cerințelor sanitare și igienice”, spune directorul.

Reporterii Turnul Sfatului au făcut o solicitare și către Primăria Sibiu pentru a vedea dacă într-adevăr copiii vor putea învăța în condiții bune. Aceștia asigură că lucrările în interiorul clădirii se vor finaliza până la începutul anului școlar, urmând ca cele exterioare să continue după data de 14 septembrie, fără a afecta, însă, cursurile.

„Clădirea în cauză, un corp al școlii nr. 12, este  neutilizată de mai mulți ani deoarece numărul de copii înscriși la această școală este mic, ocupându-se un singur corp al acestei școli. În prezent, în corpul de clădire repartizat școlii I.L. Caragiale sunt în curs lucrări de reparații și igienizare. Lucrările la interioare (săli de clasă, băi, etc) se vor încheia până în 14 septembrie când va începe noul an școlar, iar cele exterioare, la acoperișul clădirii, vor continua după această dată, fără a afecta cursurile”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Grigore Velinescu

Acum 1 an

Scoala I. L. Caragiale nu prezinta interes pentru aproape nimeni. Exceptie : părinţi, cadre didactice şi elevi. Deşi s-au primit fondurile europene pentru extinderea şcolii, aceasta nu o să fie făcută prea curând. Păcat de d-nul Director şi de mâna de dascăli de foarte bună calitate, de acolo.
Raspunde

Mc D

Acum 1 an

Cladire aflata in paragina de 30 de ani, reabilitata in 2 saptamani??? Asta este posibil numai in Sibiu...cu ce veti transporta copiii de la Scoala I.L. Caragiale (de pe str. Argesului) pana la Scoala 12 (Piata Cluj)...nu mai aveti pe ce sa aruncati banii??? Reabilitarea retelelor de apa, canalizare, as istemului de incalzire....vin alegerile...
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 1 an

fabule de alegeri merg la vot omama nu votez
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Nu sunt doar vesti proaste : Lic Noica este după un an aproape renovat , Sc 21 se renovează , in cuwrtea Sc N Iorga se construiește un nou corp de clădire - singura problema este oarecum aglomerația ( spre blocare ) la venirea / plecarea la școala ... Se va rezolva .
Raspunde

Florin Floresco

Acum 1 an

Buna ziua, solicit avize ISU si DSP-dar in conformitate cu legea nu la comanda politica saa la plasa plina a inspectorilor (a se citi conturi) cum suntem obisnuiti. Intreb Directia de Sanatate Publica SB este un mediu sanogen pentru copii, ca ar trebui sa ocrotiti sanatatea de aceea sunteti platiti. Eu vad un mediu insalubru, iar fungi, mucegaiuri, ciuperici, microorganisme de genul acesta nu le scoti din pereti cu o sfestanie de tipul acesta. Cum arata subsolul si podul ceva mumificat pe acolo? Rozatoare cu siguranta. Parintii ar trebui sa refuze haznaua aceasta, iar Primaria sa faca ceva pentru cetateni nu impotriva lor. De ce nu ati achizitionat sali clasa tip container cu toate dotarile le puteati folosi ulterior si in alte locatii sau scopuri, de ce nu inchiriati spatii, de ce nu ati cerut sprijin MAPN au atata spatiu in cazarmi si luptele pe care le duc sunt doar cu nevestele... Vin alegeri eu nu mai votez incompetenti, preferati sa aruncati banii in conturile unei firme pentru spoiala.... Urat .. In final va propun un schimb mergeti dvs cei din Primarie in hazna si lasati copii in sediul Primariei, ce ziceti? Se aplica si pt Inspectoratul Scolar si DSP Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus