Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

Ministrul Sănătății: Fiecare școală va trebui să aibă o sală pentru izolarea elevilor care prezintă simptome respiratorii

Ministrul Sănătății: Fiecare școală va trebui să aibă o sală pentru izolarea elevilor care prezintă simptome respiratorii

Școlile vor trebui să amenajeze o încăpere specială pentru elevii care sunt depistați cu simptome respiratorii în urma triajului epidemiologic efectuat la intrarea în școală, a anunțat marți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

În contextul în care s-a renunțat la declarația pe proprie răspundere a părinților, școlile vor face triajul epidemiologic al elevilor, la intrarea în școală, cu ajutorul personalului medical, a spus ministrul Sănătății, citat de digi24. În cazul în care un copil prezintă simptome respiratorii, el va fi dus într-o încăpere izolată, pentru un consult medical mai amănunțit, iar părinții vor fi informați.

„Nu va mai exista acea declaraţie pe proprie răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem responsabilitatea acelui triaj observaţional din informarea părintelui sau observarea elevului, precum şi adaptarea, sau nu, după un triaj observaţional către un triaj epidemiologic, cu existenţa unui personal medical care să facă acest triaj epidemiologic, cu existenţa unei zone de izolare, unde un copil care prezintă simptomatologie respiratorie să poată fi, la un moment dat, cantonat până la o evaluare medicală, în contextul în care putem avea un diagnostic sau o supoziţie de diagnostic. Fiecare din aceşti copii va fi însoţit pe toată această perioadă, iar nicio decizie nu va fi luată fără să aibă acordul părintelui”, a declarat Nelu Tătaru marți, într-o conferinţă de presă pe tema începerii noului an şcolar.

Distanțarea socială rămâne cel mai important criteriu pe care trebuie să-l respecte elevii, a spus ministrul Nelu Tătaru. Pentru aceasta, școlile trebuie să pregătească circuite clare de deplasare, iar pentru clasele mici să aibă orare diferențiate, astfel încât elevii să nu se aglomereze pe holuri sau în curtea școlii.

Purtarea măștii este obligatorie pentru elevii mai mari de 5 ani.

"Condiţia, am spus-o, pentru toată lumea, în această pandemie: portul măştii, distanţarea fizică, dezinfecţia, reguli de igienă", a mai spus Tătaru, potrivit sursei citate. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus