Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Nelu Tătaru: la trei cazuri de infecție în clase diferite se închide școala

Nelu Tătaru: la trei cazuri de infecție în clase diferite se închide școala

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că o unitate de învăţământ se poate închide dacă există trei cazuri de infecţie cu noul coronavirus în clase diferite.

"Când avem trei cazuri în trei clase diferite, acea şcoală se închide şi copiii şi profesori intră în izolare pentru două săptămâni, urmând anchetele epidemiologice să determine cei care au fost contacţi direcţi, urmând ca aceştia la fel să dezvolte o anchetă epidemiologică, în condiţiile în care sunt pozitivi", a spus ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

El a spus că părintele care are un copil bolnav trebuie să îl ţină acasă, să ia legătura cu medicul de familie şi să anunţe şcoala.

"Părintele care are un copil bolnav acasă îl va ţine acasă, va lua legătura cu medicul de familie anunţând şcoala că acel copil este bolnav şi luând măsurile în consecinţă împreună cu medicul de familie, precizând dacă este un tratament care poate fi luat acasă sau dacă se înscrie într-o definiţie de caz şi trebuie evaluări suplimentare, precum şi o anchetă epidemiologică", a explicat Tătaru.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus