Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
25°C

Comerciant stradal din centrul Sibiului amendat cu 1.000 de lei. Nu era pregătit în caz de incendiu

Comerciant stradal din centrul Sibiului amendat cu 1.000 de lei. Nu era pregătit în caz de incendiu

După cele două incendii care au izbucnit la tonetele de porumb amplasate în vecinătatea parcării de la Cazarma 90, inspectorii de prevenire a incendiilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au efectuat mai multe controale, pentru a verifica starea instalațiilor tuturor tonetelor din centrul orașului. În urma verificărilor, inspectorii au amendat un comerciant și au aplicat două avertismente.

La momentul actual, conform informațiilor transmise de Primăria Municipiului Sibiu, un număr de 19 comercianți au aviz de funcționare pe domeniul public, în orașul nostru. Dintre aceștia, zece se află în centrul Sibiului și au fost verificați de inspectorii ISU în ultimele zile. 

Iată care au fost obiectivele avute în vedere în timpul controalelor: 

„Verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în utilizarea mijloacelor de preparare a hranei.( arzătoare, radiatoare electrice incandescente, echipamente de tip Grill, etc); verificarea modului de întreținere și starea tehnică a echipamentelor cu flacără deschisă utilizate de aceștia și verificarea dotării și starea de întreținere a mijloacelor de primă intervenție.”

În urma controalelor au fost aplicate două avertismente și o amendă contravențională în valoare de 1000 lei, aceasta din urmă fiind acordată pentru neluarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la utilizarea focului deschis, transmite slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Citește și Tonetele de porumb care au luat foc aveau autorizație. ISU trebuie să verifice instalațiile

Vizualizari: 1672

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus