Marţi,
16.08.2022
Parțial Noros
Acum
18°C

Directorul CNM ASTRA - recomandări pentru Adrian Bibu: Adaptarea Agendei Culturale la noile provocări și realizarea de case tematice pe străzile breslarilor sibieni

Directorul CNM ASTRA - recomandări pentru Adrian Bibu: Adaptarea Agendei Culturale la noile provocări și realizarea de case tematice pe străzile breslarilor sibieni

Ciprian Ștefan, directorul general al Complexului Național Muzeal ASTRA i-a adresat candidatului PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, o serie de recomandări din  sfera sa de activitate, prima dintre ele referindu-se la susținerea diversității ofertelor culturale pentru cartierele orașului. Conducatorul celui mare muzeu în aer liber din această parte a Europei susține, de asemenea, că se impune adaptarea Agendei Culturale a municipiului Sibiu la noile provocări, dar și la noile nevoi ale publicului.

În plus, Ciprian Ștefan, crede că Municipalitatea trebuie să identifice instrumentele financiare necesare pentru dezvoltarea industriilor creative și că realizarea  unui centru expozițional pentru derularea diverselor evenimente culturale, de business și HORECA, după modelul Messe, ar ajuta Sibiul.

Directorul CNM ASTRA crede că Sibiul ar trebui să mai aibă în vedere dezvoltarea infrastructurii pentru instituțiile de cultură subordonate, indoor și outdoor, precum și valorizarea patrimoniului istoric al orașului prin expoziții temporare și evenimente punctuale în perimetrul monumentelor istorice. Ciprian Ștefan spune că dacă în Orașul de Jos s-ar reduce numărul de mașini parcate, zona ar putea fi pusă în valoare, iar în timp gradul de sedere al turiștilor în Sibiu ar putea crește  cu cel puțin o zi.

Ciprian Ștefan propune, concret, realizarea unor case tematice pe străzile breslarilor, mai ales că străzile încă poartă numele breselelor, iar realizarea și punerea în circuitul turistic a unor astfel de obiective  ar ajuta operatorii culturali privați.

Între recomandarile pe care directorul CNM ASTRA le-a facut către Adrian Bibu se numară și valorizarea cordonului verde care începe din Parcul Sub Arini și se poate întinde până în Păltiniș. “Ar fi valorizate cele două instituții, Grădina Zoologică și Muzeul ASTRA, apoi peisajul rural din Rășinari și stațiunea Păltiniș” – spune Ciprian Stefan.

Informațiile prezentate în acest material prezintă strict poziția unui partid politic. Ca atare, publicația „Turnul Sfatului” nu  are nicio responsabilitate pentru potențialele prejudicii aduse de conținutul acestui articol.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus