Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Începe demolarea podului peste Seviș, se deschide Calea Cisnădiei. ”Fac apel la locuitorii cartierului Arhitecților să aibă răbdare”

Începe demolarea podului peste Seviș, se deschide Calea Cisnădiei. ”Fac apel la locuitorii cartierului Arhitecților să aibă răbdare”

De miercuri vor începe lucrările de demolare a podului peste Seviș aflat pe DJ 106C, drum care urmează a fi lărgit. Conducerea CJ Sibiu face apel la înțelegere din partea locuitorilor din Arhitecților, în timp ce constructorii angajați să lărgească drumul Căii Cisnădiei se pregătesc de deschiderea circulației.

Drumul care leagă Sibiul de Cisnădie urmează a fi deviat prin partea dreaptă a DJ 106C (sensul de mers către Cisnădie, pe lângă podul pentru bicicliști) în zona podului peste Seviș. Podul va fi închis de miercuri, de când încep lucrările de demolare a acestuia, pentru a fi construit unul nou, cu patru benzi de circulație și trotuare. 

Lucrările au loc în cadrul contractului de lărgire a DJ 106C de la două la trei benzi de circulație, pe tronsonul cuprins între limita administrativă a municipiului Sibiu și râul Seviș.

Cei din Arhitecților vor circula alternativ

Lucrările de lărgire a drumului vor începe dinspre Seviș către Sibiu. Drumul va fi închis pe porțiuni, doar pe câte o bandă, astfel încât circulația să se poată derula alternativ. Potrivit autorităților, dirijarea circulației se face prin intermediul piloților de trafic și a semafoarelor. Conducerea Consiliului Județean Sibiu face un apel la cei care locuiesc în cartierul Arhitecților, primii afectați direct de către începerea lucrărilor. ”Este un proiect de infrastructură rutieră foarte important pentru Consiliul Județean Sibiu și, mai ales, pentru conducătorii auto care se întâlnesc zi de zi cu aglomerația de mașini din aceea zonă. De aceea, fac apel la locuitorii cartierului Arhitecților să aibă răbdare și înțelegere. La întocmirea planului de management de trafic am luat în calcul cele mai viabile soluții pentru ca traficul să se desfășoare în condiții optime pe perioada lucrărilor. În scurt timp ne vom bucura de un drum modern”, spune președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, potrivit unui comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Lucrările de lărgire a DJ106C încep dinspre Seviș către Sibiu

Lucrările de lărgire a drumului sunt executate de austriecii de la Strabag, termenul de execuție a lucrărilor fiind de șase luni. Inițial, demararea lucrărilor era preconizată a începe în iulie, dar – sub motivul restricțiilor din pandemie – realizarea proiectului tehnic și obținerea autorizațiilor a avut un termen prelungit cu 45 de zile. În cele șase luni alocate execuției nu este inclusă și perioada sezonului rece, în care – din cauza condițiilor meteorologice – lucrările vor putea fi sistate.

Săptămâna aceasta se deschide Calea Cisnădiei

Lărgirea DJ 106C este un proiect al CJ Sibiu corelat cu cel demarat de Primăria Sibiu. Aceasta din urmă a decis lărgirea Căii Cisnădiei, de la intersecția cu Gheorghe Dima până la limita administrativă a orașului. Inițial, pe această porțiune drumul trebuia lărgit de la două la patru benzi, însă în urma protestelor locuitorilor din zonă, proiectul a fost modificat la trei benzi de circulație.

Lucrările începute în mai vor fi finalizate în cursul acestei săptămâni, astfel încât o dată cu începerea școlii va putea fi redeschisă circulația pe tronsonul aflat în lucrări. ”Stratul de uzură este așternut atât în zona sensului giratoriu, cât și pe Calea Cisnădiei, până la intersecția cu str. Siretului. Mai rămâne de așternut stratul de uzură pe porțiunea de la această intersecție până la podul de la ieșire, lucrări pe care le vom termina repede”, arată, pentru Turnul Sfatului, reprezentanții Terra Building, societatea căreia i-a fost încredințat contractul de modernizare a porțiunii amintită din Calea Cisnădiei. Potrivit reprezentanților societății, lucrările ar fi putut fi terminate mai repede, dar acest lucru a fost amânat din cauza proprietarilor de rețele de utilități. ”Sunt, de exemplu, mai multe cabluri de fibră optică ce ar fi trebuit dezafectate și înlocuite cu unele noi. De aproape două luni ne tot rugăm să vină să își termine lucrările, chiar și acum cablurile sunt pe marginea bordurii”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5884

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Un Locuitor de pe str Siretului

Acum 3 ani

Doamna Primar Va rugam sa ne anuntati cand veti veni sa taiati panglica!Sa nu aflam dupa eveniment si din presa.Poate asa ne veti spune si noua de lucrarile executate de Primarie pe str Siretului si pe care noi nu reusim sa le vedem.Nimeni nu ne-a mintit vreodata mai mult ca Dvs!De ce,oare?Intrebati-l pe domnul director Ratiu,de care nu va despartiti in aceasta perioada,care-i situatia parcarilor de pe Siretului?E vorba de peste 300 de familii care v-au votat si care si-au platit impozitele!Iar in legatura cu fibra optica,nu cred ca poate ramane asa:mai mult de jumatate din canalele tv nu se pot receptiona!
Raspunde

Voma .

Acum 3 ani

Poate era o treaba buna sa fi venit acei protestatari si la viaductul Kogalniceanu ca sa se fi facut o punte cu jumatate de banda pe sens ca sa respire vecinii aer curat. Dar ce sa faci... daca nu mai avem primar...
Raspunde

Un Raspuns

Acum 3 ani

Nu vrem sa protestam asa aiurea!Primaria minte de ingheata apele;au lucrat in ritmul melcului iar acum s-au concentrat cu lucrarile spre marketul care se va deschide in apropiere.Altfel cum sa-ti explici o iesire dupa C. Cisnadiei 29 spre un loc care duce nicaieri?Iar sute de familii sunt mintite sistematic de vreo 9 ani de catre viceprimar,directori,ingineri si tot felul de sefi din primarie!Se poate verifica: au calcat in picioare sute de familii.Credem ca-i cea mai mincinoasa echipa din primaria Sibiu din toate timpurile!
Raspunde

Mihai Mihai

Acum 3 ani

ma intreb si eu asa ca omul ...oare nu era potrivit ca acele lucrari la pod sa fi inceput deoadata cu "modernizarea" de pe Siretului !? care nah ...a intarziat din cauza fibrelor optice
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 3 ani

rabdare, auzi...dupa mizeria cu restrictiile de pandemie (inca o scuza sa nu faci drumuri!) si faptul ca nu s-au apucat inca de acum vreo 4 ani de lucrari de genul asta, de parca nu se asteptau sa se aglomereze zona. niste adormiti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus