Marţi,
16.08.2022
Ploi Scurte
Acum
20°C

Primăria Sibiu scade prețul local al energie termice furnizate și facturate de SC Urbana SA

Primăria Sibiu scade prețul local al energie termice  furnizate și facturate de SC Urbana SA

Din această toamnă, prețul energiei termice plătit de sibienii racordați la centrala termică a SC Urbana SA scade cu 5%. La propunerea primarului Astrid Fodor, Consiliul Local Sibiu a aprobat scăderea prețului gigacaloriei de energie termică de la 440,95 lei la 427,22 lei, urmare a scăderii prețului la gaze naturale și a negocierilor de tarife cu furnizorii.

În consecință, și prețul plătit de sibieni pentru o gigacalorie va scădea, de la 265,33 la 251,60 lei, diferența între prețul întreg pe gigacalorie și prețul per gigacalorie facturat populației fiind acoperită de Primăria Sibiu prin subvenția în valoare de 175,62 lei/Gcal. Această subvenție este acordată de mulți ani de Primărie tocmai pentru a sprijini populația în sensul scăderii cheltuielilor cu energia termică.

În facturile emise către cetățeni, SC Urbana folosește ca unitate de măsură gigajoule (GJ),  ca atare diferențele de preț pe care sibienii le vor constata în factura de energie termică se prezintă după cum urmează:

 

Tariful vechi în lei/GJ

Tariful nou lei /GJ

Reducere procentuală

Prețul întreg per gigajoule practicat de

SC Urbana

105,32

        102,04

3,11

Prețul plătit de populație

63,37

60,09

5,18

Subvenția din bugetul local

41,95

41,95

 

De această reducere de preț beneficiază un număr de aproximativ 700 de familii conectate la centrala termică a SC Urbana SA, situată pe strada Mirăslău, nr. 41.

Scăderea de preț a fost posibilă și datorită eficientizării rețelelor de distribuție prin investițiile realizate de Primăria Municipiului Sibiu împreună cu Urbana. Lucrările de reabilitare s-au executat în două etape principale:

  • Etapa I, o investiție de 900.000 lei, s-a realizat în anul 2017 și a vizat o lungime de rețea de cca 800 ml, reprezentând 40% din rețeaua de termoficare.
  • Etapa a II-a, începută în 2018 și programată să se finalizeze în acest an, cuprinde lucrări de înlocuire a conductelor de apă caldă menajeră în lungime de aproximativ 900 de metri și extinderea rețelelor, în scopul alimentării centralizate a Liceului Economic și a viitoarei clădiri a Liceului de Artă. Acest proiect este cofinanțat de la bugetul de stat prin programul “Termoficare 2006-2020 căldură și confort”, având o valoare de 1,8 milioane de lei.

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus