Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Dr. Vicențiu Săcelean: “Adrian Bibu înțelege că pentru a învinge viitoare pandemii, primariile trebuie să ofere nu doar dezinfectant, ci și condiții pentru schimbarea stilului de viață!”

Dr. Vicențiu Săcelean: “Adrian Bibu înțelege că pentru a învinge viitoare pandemii, primariile trebuie să ofere nu doar dezinfectant, ci și condiții pentru schimbarea stilului de viață!”

Medicul Vicentiu Săcelean, șeful Secției Neurochirurgie a Spitalului Județean Sibiu afirmă că platforma lui Adrian Bibu, candidatul PNL la funcția de primar al Sibiului, cuprinde puncte care, odată realizate, au capacitatea de a contribui la schimbarea stilului de viață al locuitorilor. “România înregistrează cea mai mare rată a deceselor COVID din Uniunea Europeană. Suntem în această situație fiindcă populația se confruntă cu suferințe “tăcute”  în timpuri normale, dar care au devenit comorbidități în pandemie. Obezitatea este prima în topul acestor comorbidități” – afirma dr. Săcelean.

Medicul sibian afirmă că, dincolo de toate măsurile deja cunoscute se impune promovarea  transformării  stilului de viata al multor români, sibieni inclusiv.

“În România peste 57 la sută dintre adulți sunt supraponderali, iar 20-29 la sută sunt obezi. Este foarte bine să luăm măsuri de distanțare, e bine că ne preocupa ca toată lumea să aibă măști, dar pe termen lung este nevoie de strategii, inclusiv la nivel municipal. Adrian Bibu, se vede asta în platforma sa, intelege că pentru a învige viitoare pandemii, primariile trebuie să ofere nu doar dezinfectant, ci și condiții pentru schimbarea stilului de viață. Degeaba vrem ca tinerii să facă mișcare dacă nu au unde, degeaba vrem ca adulții să alerge, să iasă cu bicicletele, dacă nu au unde”- spune dr. Săcelean.

Cunoscutul medic sibian crede că investițiile precum parcurile sportive, terenurile  de sport din cartiere și amenajările din curțile școlilor vor atrage oamenii spre mișcare și că un oraș prietenos cu bicicliștii îi va îndemna pe mai mulți să folosească acest mijloc de deplasare.

“Nu putem să vorbim despre viitor referindu-ne doar la asfalt și la parcări. Trebuie să avem în vedere sănătatea publică și contribuția pe care orașul trebuie să o aibă la aceasta” - mai spune dr.Săcelean.

Adrian Bibu, fost sportiv de performanță, crede că sportul este esențial în dezvoltarea  armonioasă a unei comunități și a propus în programul său (disponibil pe www.sibibu.ro) parcuri sportive de mari dimensiuni, terenuri de sport în cartiere și echiparea curților școlilor pentru activități sportive. De asemenea, Bibu susține reevaluarea modului în care s-au schițat benzile  pentru bicicliști în Sibiu și realizarea de piste sigure și conectate între ele.

Biroul de presă al PNL Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1915

Comentarii

2 comentarii

Ion SiIon

Acum 3 ani

ts lăsați și comentariile negative despre Bibu, nu-l mai pupați atâta, știu că faceți un ban cinstit dar totuși putina decenta nu strică....
Raspunde

Daniell Elias

Acum 3 ani

Din declaratiile lui Bibu si ale acolitilor sai , sa intelegem ca investitiile in infrastructura pentru sportul de masa, asa cum au fost demarate de Primaria Sibiu, nu sunt bune , ci trebuie sa incepem toti sa facem karate? Parcari si strazi modernizate ?! Ce sunt alea ? Dojouri pentru karate ! Acesta e sportul sibian ! Cel putin in acceptiunea lui Bibu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus