Sâmbătă,
11.05.2024
Cer Senin
Acum
9°C

FOTO și VIDEO S-a redeschis circulația pe Calea Cisnădiei

FOTO și VIDEO S-a redeschis circulația pe Calea Cisnădiei

La patru luni de la închiderea circulației pentru lucrări de lărgire parțială a arterei, traficul pe porțiunea de 366 de metri a fost redeschis vineri dimineața.

Traficul a fost redeschis în condițiile în care, printre lucrările vizibile rămase de executat a mai rămas așternerea stratului de asfalt pe o scurtă porțiune cuprinsă între intersecția cu strada Siretului și limita administrativă a orașului.

Față de planul inițial, lărgirea Căii Cisnădiei a fost modificată: în loc de patru benzi, drumul a fost mărit la trei benzi de circulație, dintre care două pe sensul de intrare în oraș. La aceste două benzi de circulație urmează să se conecteze și cele două benzi pe sensul de intrare în oraș ale viitorului drum județean 106C, care tocmai a intrat în lucrări (lucrări care au început dinspre râul Seviș către Sibiu).

Reprezentanții administrației locale arată că termenul contractual de finalizare a tuturor lucrărilor este 23 octombrie. ”Pe tronsonul dintre str. Siretului și Valea Săpunului carosabilul este la nivel de prim strat asfaltic și se va lucra în continuare la relocarea unor rețele pentru a permite lărgirea carosabilului și în această porțiune. Însă, pentru a elimina eventuale blocaje, mai ales în contextul începerii noului an școlar, și pe acest tronson s-a deschis circulația”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Lucrările de lărgire a Căii Cisnădiei au fost executate în cadrul unui contract care prevedea ca lucrările să fie finalizate în termen de șase luni. Valoarea inițială a contractului (înainte de reducerea proiectului de la patru la trei benzi) a fost de 5,3 milioane de lei, cu tot cu TVA, fiind atribuit în urma unei proceduri publice firmei Terra Building SRL. Contractul a mai inclus lărgirea sensului giratoriu de la intersecția cu str. Gh. Dima, crearea unor benzi de viraj la stânga în intersecția cu str. Siretului, reconfigurarea trotuarelor și a spațiilor verzi, realizarea de cablaj metropolitan, înlocuirea sistemelor de iluminat cu unele cu LED și reabilitarea unor rețele de apă și canalizare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Cristi Ispas

Acum 3 ani

Ar trebui semafor și pentru pietoni.
Raspunde

Biciclistul Sibian

Acum 3 ani

Și banda pentru biciclete?
Raspunde

Mihai Gandila

Acum 3 ani

"lucrare"...mie mi se pare exagerat sa numim chestia aia lucrare...sa stai atatea luni pe portiunea aia de drum si sa o numesti lucrare ...pai ce au lucrat aia in jumate de an pe afara se executa intr-o saptamana si si la o calitate mult mai mare...s-a ''redat circulatiei"...mda ...fara sa fie gatas-a redat...de ce naiba nu au terminat de asfaltat si bucata aia la iesire spre Cisnadie si cea catre Siretului !? nu mai plangea nimeni daca se mai intrzia o zi...ne-am invatat sa vedem puturosenile alea frecand menta...halal primar , halal firme ...vai de noi platitori de taxe si impozite...bine ca au avut vopsea...si da ! am o intrebare : ăia cu santul transversal pe asfaltul nou cand işi fac apariția !?
Raspunde

Ra Ra

Acum 3 ani

Interesant. In orice configurație posibila ați ales varianta cea mai proasta. De banda reversibila ați auzit domnilor și doamnelor specialiști? Macar daca făceați ieșirea pe doua benzi înțelegeam ceva. Praf și rușine
Raspunde

INCIUCIUNA ROSIE

Acum 3 ani

Nu inteleg de ce au mai largit strada la 3 benzi daca tot au protestat oamenii din cartier. Trebuia lasata la doua benzi asa ca sa avem ambuteiaje, noxe, nervi si zone verzi. Doamne fereste sa o fi facut la 4 benzi, sa nu mai fi avut ambuteiaje la ore de varf, coloane de masini euro2, dar fara zone verzi. De ce sa se dezvolte Cisnadia, Sibiul sau Sadu? Iar acum, primaria vrea (luna aceasta pana dupa alegeri) TREN URBAN!!!!!!! Nu pot sa cred... Ce sa faci, daca nu mai avem primar...
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

Corect 2 la intrare , 1 la ieșire ! Din experiența cuiva la intrare e mai greu decât la ieșire . Știți cum era la Junimea ( nu la Junii ! ) ?
Raspunde

Sibian Sofer

Acum 3 ani

Mareata lucrare, mareti conducatori !
Raspunde

Sibian Care nu va mai voteaza

Acum 3 ani

O lucrare cu dedicatie si care nu rezolva nimic!De ce?Simplu,acum grosul lucrarii s-a mutat spre iesirea din oras cu benzi de acces,trotuare si parcari spre un loc viran(dar care apartine cuiva anume!).Si uite asa,echipa Primariei Sibiu face mendrele unui personaj important si calca in picioare peste 300 de familii care vor merge in continuare prin praf,gropi si noroi pentru ca nu sunt in gratiile ilustrelor personalitati din Piata Mare!
Raspunde

Locuitor din Cartierul Arhitecților

Acum 3 ani

Este un lucru făcut de mântuială doar ca să astupe gura plătitorilor de taxe și impozite din Hipodrom IV ! De exemplu, la intersecția în formă de T dintre Calea Cisnădiei și str. Siretului stratul de uzură a fost așternut doar parțial, acesta lipsind pe partea cuprinsă între intrarea în municipiul Sibiu și intersecția cu stradaa Siretului. De asemenea, trotuarul de acces spre Cartierul Arhitecților este în continuare distrus pe o lungime de 50 de m. Nu în ultimul rând, la trecerea de pietoni din capătul străzii Arieșului stratul de uzură de asfalt nu a fost așternut pe trotuarul situat pe partea cu strada Gheorghe Dima. Când vor circula autobuzele Tursib pe porțiunea lărgită a Căii Cisnădiei?
Raspunde

Locuitor din Cartierul Arhitectilor

Acum 3 ani

Lărgirea și ulterior asfaltarea Căii Cisnădiei sunt 2 lucruri făcute de mântuială doar ca să astupe gura plătitorilor de taxe și impozite din Hipodrom IV ! De exemplu, la intersecția în formă de T dintre Calea Cisnădiei și str. Siretului stratul de uzură a fost așternut doar parțial, acesta lipsind pe partea cuprinsă între intrarea în municipiul Sibiu și intersecția cu strada Siretului. De asemenea, trotuarul de acces spre Cartierul Arhitecților este în continuare distrus pe o lungime de 50 de m. Nu în ultimul rând, la trecerea de pietoni din capătul străzii Arieșului stratul de uzură de asfalt nu a fost așternut pe trotuarul situat pe partea cu strada Gheorghe Dima. Când vor circula autobuzele Tursib pe porțiunea lărgită a Căii Cisnădiei?
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 3 ani

voi sa vorbiti cu huja sa faca drum pe camp pana la avantgarden, sa se uneasca cu prelungirea mihai viteazu. ca ala e primarul vostru. aveti ditamai campul gol si vreti sa reconfigurati ce e deja inghesuit.
Raspunde

CRISTI Iordan

Acum 3 ani

Si drumul spre Dedeman nu stiu sa-l faca? Bine ca cersesc acum voturi. Asa e romanul ,nu stie sa ofere dar cere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus