Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Primăria Sibiu: Construim trenul urban împreună: care sunt nevoile dumneavoastră de transport?

Primăria Sibiu: Construim trenul urban împreună:  care sunt nevoile dumneavoastră de transport?

Primăria Sibiu continuă demersurile inițiate în 2019 pentru crearea trenului urban care va lega sudul municipiului de vest și nord-vest, folosind și infrastructura feroviară existentă. Acest proiect a fost inițiat pentru creșterea mobilității locuitorilor, pentru a scădea timpii de deplasare și pentru a reduce nivelul emisiilor de CO2 generate de traficul auto, oferind o alternativă de transport rapidă și de încredere. 

În 2019 s-a inițiat corespondența cu Ministerul Fondurilor Europene și cu Ministerul Transporturilor pentru a stabili în ce condiții se poate utiliza infrastructura feroviară pentru acest proiect. De asemenea, Primăria a contractat deja o firmă specializată pentru elaborarea studiilor, analizelor și documentațiilor aferente. 

„Firma de consultanță a și început activitatea de analiză, o etapă obligatorie în alcătuirea documentației și, împreună cu Primăria, a inițiat chestionarea sibienilor cu privire la necesitățile de transport pe care le au. Îi invităm pe toți sibienii să completeze acest chestionar. Datele vor fi centralizate și va rezulta o analiză cu privire la cele mai frecvente trasee de deplasare. Astfel, vom putea stabili stațiile de îmbarcare - debarcare și frecvența de circulație. De aceea, este important să răspundă cât mai mulți sibieni pentru a avea un rezultat cât mai reprezentativ” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Chestionarul poate fi completat online pe https://forms.gle/irU66e5GpRsoM1J18 până în data de 21 septembrie 2020. Este ușor de completat, iar timpul alocat completării este între 6 și 8 minute. Subliniem că acest chestionar este anonim. Cele 10 întrebări din formular se referă la traseele pe care vă deplasați cel mai des, iar la final veți putea transmite și problemele pe care le aveți în ceea ce privește mobilitatea în oraș. 

Chestionarul se poate completa și în formatul tipărit pe care îl găsiți aici: https://www.sibiu.ro/new/pdf/Chestionar%20Tren%20Metropolitan.pdf. În acest caz, după ce ați completat răspunsurile pe varianta tipărită, vă rugăm să scanați formularul și să îl transmiteți pe adresa [email protected] până în data de 21 septembrie 2020.

O secțiune specială dedicată acestui proiect a fost creată pe site-ul sibiu.ro, pe pagina principală. Actualizările cu privire la stadiul proiectului vor fi încărcate aici, pentru informarea dumneavoastră. 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5919

Comentarii

8 comentarii

Oigo Kukuruku

Acum 3 ani

faceti trenul, e pt noi dar e si pt turisti si pt cei care se vor mai muta in Sibiu. trebuie facut, orice ar rezulta din chestionare (mama ei de birocratie...)
Raspunde

Ceferistul Vesel

Acum 3 ani

Faceti trenuletul!
Raspunde

Gicu Tractoristu

Acum 3 ani

Va trece si pe la Aquapark trenul?
Raspunde

Io Nut

Acum 3 ani

La a câta reîncălzire e ciorba asta cu "trenul interurban"??? De când era Iohannis primar apăreti o data la 4 ani cu planul asta dar pana acum n-ați mișcat nimic. Lăsați-I pe alții la primărie, poate reușesc sa reînvie Sibiul! Că marea realizare a forumului este "mersul din inerție" al Sibiului după momentul 2007. Hai, sa vina o data alegerile ca sa scăpăm de echipa asta învechită, depășită și lipsită de viziune pe termen lung!
Raspunde

Cine uita e Prost

Acum 3 ani

In 2019 dna Fodor spunea despre zona metropolitană: “eu am alte priorități. Nu văd cum ar rezolva problema traficului din municipiu“ si acum vine cu praf in ochi. Tren urban. Dupa ce a mirosit potentialul electoral. Articolul e tot aici, pe TS https://www.turnulsfatului.ro/2019/03/05/primarul-sibiului-despre-zona-metropolitana-ldquo-eu-am-alte-prioritati-nu-vad-cum-ar-rezolva-problema-traficului-din-municipiu-ldquo-135359
Raspunde

Iulia Bagdasarian

Acum 3 ani

Legat de zona metropolitană. Declarația fusese asta: (...) un astfel de tip de asociere va deveni un subiect de interes pentru oraşul pe care îl conduce (Fodor) doar „în momentul în care se va adopta o legislaţie pentru zonele metropolitane care să asigure inclusiv consolidarea poziţiei decizionale a municipiilor, raportat la numărul de locuitori şi maximizarea impactului dezvoltării urbane”. Această cerinţă a comunicat-o Fodor şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Directoratului General Regio. Asta ca să fim corecți.
Raspunde

Prenume SiNume

Acum 3 ani

In mod cert nu rezolva problema traficului. Trebuie sa ai fracturi logice grave sa crezi ca hominizii se dau jos din masina si vin cu trenul. Odata ce i-ai suit in masina nu-i mai dai jos. De asemenea, trenurile sunt cele mai paguboase mijloace de transport, fiind subventionate de stat. Cu exceptia unor state pe tot mapamondul trenurile operate de stat sunt paguboase. Fara un tranportator privat, tot proiectul asta este mort de la nastere si va rezulta in niste tomberoane pe roti. Nu mai traiti cu impresia ca asta o sa fie un S-Bahn.
Raspunde

Vasile Părăian

Acum 3 ani

Oameni buni haideti sa nu o votam pe Dna Fodor. Este o pensionara care nu a stiut ce sa faca cu asa multi bani pe care Primaria Sibiu ii are. Ea si FDGR nu au continuat nici proiectele pe care i le-a lasat Dl Presedinte! Eu votez PNL pentru ca doresc Sibiul sa fie la fel ca Oradea si Cluj Napoca. Sibiul trebuie sa fie in topul clasamentului nu la coada.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus