Marţi,
20.10.2020
Cer Senin
Acum
1°C

Primăria Sibiu: Dealurile Gușteriței, obiectiv de agrement și sport pentru sibieni

11 Septembrie 2020 15:28

Primăria Sibiu: Dealurile Gușteriței, obiectiv de agrement și sport pentru sibieni

Primăria Sibiu a făcut primii pași concreți pentru o investiție de amploare care va transforma dealurile Gușteriței într-un nou obiectiv pentru sport și petrecerea timpului liber. 

“Continuăm crearea de obiective pentru agrement și sport pentru că, pe lângă investiții în infrastructură, educație și sănătate, și acestea sunt importante pentru calitatea vieții locuitorilor. Zona este frecventată de sibieni, dar nu la potențialul pe care îl are. Prin acest proiect va deveni un obiectiv de ecoturism, un loc în care sibienii pot petrece timpul alături de familie și prieteni, făcând sport sau bucurându-se de activități în natură. De asemenea, acest proiect se înscrie în demersurile noastre de a adăuga Sibiului un nou element de atracție turistică, creând infrastructura pentru petrecerea timpului liber care pune în valoare cadrul natural și cultural al orașului.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Primăria Sibiu a alcătuit un prim concept al proiectului, cel care va sta la baza contractării elaborării documentației pentru studii și proiectare. De asemenea, s-a depus deja la ADR Centru o cerere de finanțare din fonduri europene a serviciilor de asistență tehnică pentru acest proiect, în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, aceasta aflându-se în prezent în evaluare. 

Concret, pe dealurile din zona Gușterița, Primăria propune următoarele amenajări, care vor fi analizate din punct de vedere al fezabilității în etapa elaborării studiilor tehnice: 

- marcarea a două trasee de ciclotursim și drumeție și anume un traseu cu grad de dificultate scăzută, amenajat pe o lungime de 3-4 km și un al doilea cu grad mediu de dificultate, amenajat pe aproape 15 km, cu câteva zone intermediare de popas. Acest ultim traseu va conecta Sibiul cu rețeaua pentru cicloturism și drumeții din Colinele Transilvaniei (Podișul Hârtibaciului, în zona Sibiu – Sighișoara – jud. Brașov), urmând văile sau vechile drumuri de căruţe ce legau satele în Evul Mediu. Astfel, aceste trasee vor alcătui un obiectiv de ecoturism care va fi amenajat cu respectarea și punerea în valoare a cadrului natural

- un roller coaster de tip montan care va avea traseul cu plecare din vârful Dealului Gușteriței, urmând configurația terenului până la piciorul Dealului.

- o pârtie de ski cu suprafață artificială pentru începători, un obiectiv de recreere pe tot parcursul anului, care ar crea posibilitatea antrenamentelor de ski, indiferent de anotimp.

-  un parc de joacă tematic cu instalații educative și distractive în care copii vor învăța în mod non-formal; parte din acest parc va fi o tiroliană cu grade diferite de dificultate.

-  amenajarea proximității turnului amplasat în Dealul Gușteriței, lângă cruce, prin crearea unei terase panoramice în acest punct de belvedere cunoscut al Sibiului. Accesul se va face și prin intermediul unor scări care pornesc din strada Viilor și, eventual, printr-un funicular de mici dimensiuni. 

Sibienii vor fi implicați direct în amenajarea acestui obiectiv. În primă fază, Primăria Sibiu va lansa un concurs prin care acest obiectiv să primească o denumire dată tocmai de cei care se vor bucura de el.  

foto Primăria Sibiu

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Vizualizari: 1932

Comentarii

3 comentarii

Calatorul Citadin

Acum 1 lună

Si ciobanii care asmut cainii asupra trecatorilor vor face in continuare ce stiu ei mai bine ?
Raspunde

Vasile Părăian

Acum 1 lună

Oameni buni haideti sa nu o votam pe Dna Fodor. Este o pensionara care nu a stiut ce sa faca cu asa multi bani pe care Primaria Sibiu ii are. Ea si FDGR nu au continuat nici proiectele pe care i le-a lasat Dl Presedinte! Eu votez PNL pentru ca doresc Sibiul sa fie la fel ca Oradea si Cluj Napoca. Sibiul trebuie sa fie in topul clasamentului nu la coada.
Raspunde

Paul Cosmin

Acum 1 lună

Nimic legat de asfaltarea străzilor de pamant??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus