Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
0°C

Ministrul Culturii, în vizită la Muzeul Național Brukenthal: „E un patrimoniu uriaş”

Ministrul Culturii, în vizită la Muzeul Național Brukenthal: „E un patrimoniu uriaş”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, se află zilele acestea la Sibiu. Acesta a vizitat ieri Muzeul Brukenthal, discutând despre problema de specialiști cu care se confruntă muzeele din țara noastră, dar și despre planurile pe care le are cu privire la instituția de cultură din Sibiu, transmite Agerpres.  

„În momentul de faţă, Muzeul Brukenthal are 127 de posturi în organigramă, din care doar 107 sunt ocupate. Există şi o problemă de specialişti în zona muzeală din România şi din cauza discrepanţelor salariale dintre muzee şi biblioteci şi în zona artei spectacolului, o altă preocupare a mea. În acest moment (...) avem în vedere câteva variante şi cea mai eficientă, rapidă şi plauzibilă mi se pare accesarea de proiecte prin Unitatea de Management a Proiectului. Această unitate în general implementează proiecte din fonduri norvegiene sau din fonduri ale UE. Avem o procedură de plasare finanţată astfel deja în desfăşurare la Constanţa, deci există deja exemple în acest sens şi vom încerca discuţii la care să punem la masă, atât Unitatea de Management a Proiectului, cât şi conducerea Muzeului Brukenthal, pentru a implementa astfel de proiecte aici, pentru că e un patrimoniu uriaş şi doar urgentând lucrurile, ne vom putea apropia de finalizarea clasării patrimoniului de aici", a spus Bogdan Gheorghiu, citat de agerpres.

Ministrul Culturii va lua parte astăzi la gala de încheiere a Astra Film Festival, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Sursa: agerpres.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus