Miercuri,
25.11.2020
Cer Senin
Acum
-3°C

Inspectorul școlar general al Sibiului, la începerea școlii: „Nu vom fi singuri ci, alături de noi, va fi El, Hristos”

14 Septembrie 2020 13:06

Inspectorul școlar general al Sibiului, la începerea școlii: „Nu vom fi singuri ci, alături de noi, va fi El, Hristos”

Alexandru Dumbravă, inspectorul școlar general a postat pe pagina de facebook un mesaj de început de an școlar. Mesajul începe cu o expresie în limba latină „In hoc signo vinces!” (Sub acest semn vei învinge) și face trimitere către momentul în care împăratului Constantin i-a apărut semnul crucii ca semn al victoriei, continuă cu încurajări pentru elevi, profesori și părinți și se încheie cu același mesaj în limba latină. Șeful Inspectoratului Școlar Județean Sibiu îi îndeamnă pe părinți și elevi la curaj și încredere și îi asigură că toate cadrele didactice vor fi alături de ei, iar profesorilor le mulțumește pentru dedicare din ultimele săptămâni și îi încurajează să îndrume copiii cu dedicare.

Mai jos puteți citi integral mesajul inspectorului școlar general Alexandru Dumbravă.

„In hoc signo vinces!

La peste 1700 de ani de la momentul în care semnul crucii i-a apărut împăratului Constantin ca semn al victoriei, ne pregătim și noi să răzbim asupra îndoielilor care ne frământă, asupra senzației de neputință pe care, în ultimul an, am exersat-o parcă mai mult decât oricând.

Ne adunăm curajul, credința, iubirea de semeni, nădejdea că, asemeni altor momente de cumpănă, și acest moment va fi depășit cu bine.

Nu vom fi singuri ci, alături de noi, va fi El, Hristos, cel care, pe cruce, a biruit moartea. Nu suntem singuri ci, în numele educației, ne dăm mâna elevi, părinți, dascăli, autorități, oameni care ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru copiii noștri.

Dragi părinți și elevi, vă îndemn să pășiți cu curaj și încredere către școli. Primii, pentru a ne aduce comoara voastră cea mai de preț pentru a v-o spori. Ceilalți, pentru a învăța nu doar tainele scrisului, cititului, socotitului sau o mulțime de lucruri interesante, ci și pentru a vă face prieteni, pentru a socializa, pentru a descoperi că, adesea, chiar și în cele mai ciudate timpuri, viața există în jurul nostru și este plină de farmec și frumusețe. Desigur, adesea sunt și primejdii care ne pândesc. Important este să învățăm să le evităm, să respectăm regulile care ne țin în viață, să ne respectăm pe noi și pe cei din jur. Bucurați-vă de experiența întoarcerii la școală, adaptați-vă la vremurile pe care le trăim, învățați și nu uitați să vă și jucați. Vă suntem alături, cel mai adesea, nu doar pentru câteva zile sau ani de școală, ci pentru toată viața, suferind sau bucurându-ne de drumul vostru prin viață.

Dragi colegi, în ultimele zile, mai mult decât oricând, ați dat dovada sufletelor voastre pline de iubire și de generozitate. Mai mult decât oricând, ați stat până la ceas târziu în noapte pentru a găti o cale sigură celor ce vor veni la școală. Mai mult decât oricând, ați uitat de familiile de acasă și, în fiecare unitate de învățământ, ați muncit împreună ca niște echipe adevărate, de care sunt mândru. V-ați suflecat mânecile, v-ați adunat curajul și ați făcut, de foarte multe ori, minuni. Satele și orașele României aduc spre noi tot ceea ce are acest neam mai frumos și mai de preț. Copiii neamului nostru. Să îi primim cum putem noi mai bine și să le facem zilele interesante, pline de sevă și de viață. Prin ei reclădim România, prin ei redăm acestui popor demnitatea, libertatea și un loc de cinste printre națiunile Europei.

Educația este lumina vieții. Veniți de luați lumină!

In hoc signo vinces!”

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Inspector general la Școala Vieții

Acum 2 luni

Jenantă compunere pentru un inspector general școlar din mileniul 3. În mintea ăstuia și școala depinde de moaște ?!? Păi atunci să ducă elevii la împărtășit și să le dea diploma de bacalaureat, ce se mai chinuie atâta cu lecții și cursuri!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus