Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Direcția Județeană pentru Cultură are un nou director. Cel vechi a fost detașat în Vrancea

Direcția Județeană pentru Cultură are un nou director. Cel vechi a fost detașat în Vrancea

Timp de trei săptămâni, niciun act nu a mai fost eliberat de Direcția pentru Cultură Sibiu, după ce directorul executiv, Valentin Delcă, a fost detașat de către Ministerul Culturii în funcția de director al structurii județene din Vrancea. ”Eu sunt detașat în Vrancea pentru o perioadă de până la șase luni, prin ordin al ministrului Culturii. Motivația nu o cunosc, pentru asta trebuie să întrebați Ministerul Culturii”, a declarat Delcă pentru Turnul Sfatului. Am solicitat o motivația pentru delegarea lui Valentin Delcă în alt județ la Ministerul Culturii, însă până la momentul redactării acestui articol nu am primit niciun răspuns.

(foto: Asociația Crucea Albastră - Sibiu)

De ieri, însă, instituția are în sfârșit un director interimar. Acesta este Marius Oltean, el urmând să ocupe această funcție, până când se va întoarce Valentin Delcă. ”Eu sunt detașat pentru o perioadă de la până la șase luni pe funcția de director executiv al Direcției pentru Cultură. Pentru că domnul Delcă, care era director, a fost la rândul lui detașat la o altă direcție județeană, Sibiul a rămas fără conducere. Asta a fost soluția care a fost găsită în acest moment. Conform Codului Muncii, aceste detașări se pot face pe o perioadă de cel mult șase luni”, a explicat Marius Olteanu.

Delcă a ajuns în Vrancea după ce nici acolo postul nu era acoperit de mai mult timp.

”În primul rând, încerc să deblochez instituția”

Marius Oltean a fost până să fie numit director auditor al Consiliului Județean Sibiu și spune că cea mai mare problemă a instituției pe care o conduce acum este volumul imens de hârtii care au rămas de procesat. ”Încerc să deblochez procesul acesta de corespondență cu instituția, de emitere de puncte de vedere și de avize. Din momentul în care domnul Delcă a fost transferat acolo, au existat trei săptămâni în care nu am avut un interimar. În acest moment, orice mi-aș propune, mă lovesc de patru maldăre de cutii pline de documente. Sunt nerepartizate, trebuiau transmise, date în lucru și există niște termene care ar trebui să fie respectate. De la situația juridică a unei clădiri, până la PUG-uri”, spune Oltean. EL își propune ca și după acest proces instituția să aibă un flux mult mai rapid de relaționare cu cetățenii. ”Îmi doresc să existe o interfață, să existe o colaborare mai ușoară cu cetățeanul. Marțea e zi de audiențe și am avut persoane care așteptau pur și simplu un document din care să reiasă dacă clădirea pe care o dețin este sau nu monument istoric. I-am rugat pe colegi să le facă pe loc, să nu mai aglomerăm tot felul de altfel avize”, explică Oltean.

Cine este Marius Oltean

Este absolvent al Liceului Avram Iancu din Sibiu și al Universității Lucian Blaga, Facultatea de Drept Simion Bărnuțiu, specializările Drept și Științe Politice. A fost administratorul a două societăți comerciale, KMF ENGINEERING SERVICES SRL și SSR SYNERGIE SERVICES SIBIU SRL, cu obiect de activitate: producere documentație tehnică pentru programe Airbus.

Marius Oltean este apropiat al PNL și director executiv al Asociației Crucea Albastră din România, din anul 2000. Crucea Albastră este o asociație dedicată persoanelor care doresc să urmeze un tratament pentru dezintoxicare de alcool și droguri. (sursa: Linkedin)

Direcția pentru Cultură este un serviciu public descentralizat al Ministerului Culturii și Cultelor, cu personalitate juridică. Îndeplinește la nivelul județului atribuțiile Ministerului Culturii și Cultelor în domeniul culturii și cultelor, al protejării patrimoniului cultural național și al valorificării și dezvoltării elementelor ce definesc identitatea culturală a colectivității locale.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5897

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sibian 100%

Acum 3 ani

La fel in care functioneaza institutia sunt sigur ca nimeni nu si-a dat seama in astea 3 saptamani ca nu are director. Oricum dureaza 2-3 luni pana obtii o motivare pentru respingere si vreo 6-7 pana obtii avizul cautat asa ca 3 saptamani e nimic.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Casiana Atodiresei

Acum 3 ani

Pesedistii si cei cu inclinatii pesedistice trebuie sa paraseasca functiile publice, orasul nostru de dreapta si tara! PNL si USR va aduce bunastare si civilizatie. La revedere, domnule Delca! A-ti fost trimis in judetul rosu, unde v-a este locul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus