Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

După prima zi de școală la Sibiu: trei profesori, un angajat și un elev, confirmați cu Covid-19. 70, în izolare

După prima zi de școală la Sibiu: trei profesori, un angajat și un elev, confirmați cu Covid-19. 70, în izolare

Inspectoratul Școlar anunță că, în cea de-a doua zi de școală, la nivelul județului lipsesc de la cursuri 80 de elevi și profesori.

În cea de-a doua zi de școală, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu au fost informați că numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 este de cinci. Din acestea, trei sunt cadre didactice, unul face parte din personalul nedidactic, iar cel de-al cincilea este elev. Totodată, în această a doua zi a anului școlar, numărul persoanelor conectate la sistemul educațional este de 70. Cei mai mulți sunt elevi (54), alte 11 fiind cadre didactice, iar cinci, din rândul personalului auxiliar. Patru cadre didactice au primit avizul medicului de medicina muncii pentru desfăşurarea activității on-line (adică sunt profesori aflați în categoria persoanelor cu riscuri mari în cazul infectării cu SARS-CoV-2), mai arată IȘJ într-un comunicat transmis redacției Turnul Sfatului.

Elevul confirmat cu SARS-CoV-2 urmează cursurile Colegiului național ”Octavian Goga” din Sibiu, cadrele didactice depistate a fi bolnave de Covid-19 activând la catedrele Colegiului tehnic ”Mediensis” din Mediaș, Școlii gimnaziale din Ațel și Grădiniței cu program prelungit ”Elefănțelul curios” din Sibiu. Cazul angajatului din corpul nedidactic a fost depistat la Grădinița nr. 4 din Mediaș. În niciuna din unitățille școlare unde au fost depistate cazurile de Covid-19, scenariile de funcționare nu s-a modificat, cursurile fiind organizate în continuare cu prezența fizică în sălile de curs.

La nivelul județului, aproximativ 50.000 (dintr-un total de 59.000) de elevi și preșcolari au început noul an școlar în ”scenariul verde”.

Foto: arhivă/primaria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 8426

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

SLMN Slmn

Acum 3 ani

Aceasta este stire? Copilul de la Octavian Goga nu este pozitiv dinainte de a incepe scoala? Nu este normal sa faceti asemena stiri si sa va numiti ziar....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus