Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
19°C

FOTO Cum arată parcul din Piața Cluj, aproape de inaugurare

FOTO Cum arată parcul din Piața Cluj, aproape de inaugurare

Lucrare inițiată în urma unui proiect propus prin bugetarea participativă de acum doi ani, contestată în faza de implementare pentru ”cantitatea de betoane”, reamenajarea parcului din Piața Cluj este aproape finalizată.

Lucrările de reamenajare, anunțate din luna mai a acestui an, au fost contestate pe parcurs, fiind invocate ”suprafețele mari betonate” și posibilele efecte pe care șanțurile săpate în cursul execuției le-ar putea avea asupra rădăcinilor copacilor. Discuții amplificate și de contextul electoral.

”Este foarte fain. Păi, în primul rând pentru că nu mai este noroi, au fost părți asfaltate. Și mai sunt și prize pentru telefoane. WiFi am auzit că este sau va fi, dar nu am căutat până acum”, povestesc o mână de copii care locuiesc în zona parcului. Și care au ”testat” deja parcul reamenajat, cu toate că acesta este, deocamdată, ”închis temporar”, după cum se arată pe plăcuțele amplasate la intrări.

Parcul a fost îngrădit cu gard multicolor, iar aleile asfaltate au fost marcate asemenea străzilor, pentru a facilita celor mici să exerseze regulile din circulație. Au fost amplasate echipamente de joacă atât pentru copii, cât și pentru cei mari: este vorba de o zonă de ”work-out”, unde pavajul este din tartan. În afară de noul sistem de iluminat, mobilier urban și jocuri pe asfalt, în mijlocul parcului de aproximativ 1.000 de mp a fost amplasată o fântână arteziană. În zonele destinate spațiului verde au fost așezate rulouri de gazon.

1,3 milioane de lei este valoarea contractului încheiat de Primăria Sibiu cu Atlassport SRL Târgu Mureș, firma care a realizat lucrarea. Proiectul a fost propus și votat, în 2018, în cadrul primei ediții a bugetării participative inițiată de administrația locală. De la proiectul propus, până la cel implementat, însă, administrația a propus și alte modificări.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 5281

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Dfgfdg Zdfxb

Acum 1 an

cea mai tare faza a fost udarea gazonului in zona transformatorului filmata si aparuta pe facebook... trebuie sa ai o minte foarte creata sa faci asa ceva... cat despre parc pare ok dar sa vedem si cat va tine efectiv inainte sa inceapa sa fie distrus si populat de baietii de cartier seara ca militia locala este inexistenta in acest cartier si nu numai, asteapta doar sa fie sesizati despre probleme ca nu exista autosesizare...
Raspunde

Vali Vali

Acum 1 an

Sunt din zona și doresc sa va invit la câteva zile după ce va fi deschis "publicului larg". Sa vedeți atunci cum gazonul si aleile vor fi acoperite de cojile semințelor scuipate cu patos proletar, de mucurile de țigară, de peturile de bere și de dozele de energizant toate provenind de la băieții și fetele de cartier, de la fratii noștri etnici, de la gospodinele si gospodarii din zona care își varsa năduful si barfa in timp ce copilașii fac castele din cojile semintelor si mucurile de tigara. O sa puteți vedea atunci ca leganele suporta greutate mai mare decât cea recomandata din moment ce veți găsi adolescenți și adolescente care le vor pune la încercare De asemenea ar fi păcat sa ratați limbajul academic care rasuna printre copaci și leagăne si care vine de la mesele din parc. Tot ce v-am scris este constat prin propriile simțuri si nimic nu se va schimba atâta timp cât mult prea ocupatele organe de impunere a legii si bunului simt nu isi vor face loc in agendele lor si pentru a patrula dacă nu cu mașina măcar pedestru prin jurul parcurilor. Aceeași situație o veți găsi și în parcul de pe strada Lunga si probabil în toate parcurile din Sibiu. Dar no' treaba am făcut-o, parcul e inaugurat după nu are decât, focu' la ei......
Raspunde

Eduard Eduard

Acum 1 an

DA. avem parc frumos cu beton mult . Da probabil asa trebuie sa arate un parc intr-un cartier in care media de varsta a celor care locuiesc acolo depaseste , cred, 50 de ani. Intreb asa ca pricinosul - la ce bun atatea aparate de fitnes??? Pai mare dreptate are Vali Vali. Sa auzi seara de seara injuraturile ghertoilor din cartier, sa te ingroape pustimea neeeducata in coji de seminte si in scuipati , asta da nivel de civilizatie. S-a gandit, daca a gandit cineva, vreun edil la impactul pe care o sa-l aiba acest parc amenajat in acest mod, asupra celor care locuiesc acolo? Stiti d-lor din rpimarie ca acolo locuiesc si batrani??? Stiti ce fel se aude noaptea fiecare injuratura - pardon limbaj licentios - si cand iti vine sa iesi in strada si sa ...???? STITI MA? Nu, nu stiti fiindca nu ganditi. II rog frumos si insistent pe cei de la Politia Locala sa-si faca un obicei din a vizita zona Piata cluj , mai alesseara, dupa deschiderea parcului.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus